oplu
|
Napsal: čtv 09.05.2013 9:30 |
|
Zkušený debatér
|
 |
Registrován: 23.9.2011 Příspěvky: 452 Bydliště: Otrokovice (Zlín)
|
Nevíte někdo, kdy se má objevit na trhu?
|
|
Nahoru |
|
 |
semi
|
Napsal: čtv 09.05.2013 10:17 |
|
Mazák
|
 |
 |
Blog: Zobrazit blog (4)
|
A hlavně to má „Audio speech outputs”. Vypadá to zajímavě, že by další favorit na novou vysílačku? http://www.microtechnics.eu/liste.php?categorie=FrSky&souscat=48&langue=enCena více než příznivá, zatím nedostupné. (According to last communication received from FrSKY, first batch radios should be available here around middle of June.)
_________________ KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF DS-14
|
|
Nahoru |
|
 |
oplu
|
Napsal: čtv 09.05.2013 10:38 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
Cena je více než příznivá, původně jsem chtěl upgrade své MC-20 na frsky... tak to vemu teďkom komplet... vím o pár obchodech, kde to mají v nabídce, ale zatím nedostupné, a právě nemůžu najít nikde datum, nebo aspon nějaké přesnější uvedení do prodeje... jsem teď bez vysílačky a čekám na to jak na smilování  Takže si na vysílačku ještě více jak měsíc počkám... paráda....
|
|
Nahoru |
|
 |
mihlit
|
Napsal: čtv 09.05.2013 10:50 |
|
Mazák
|
 |
|
Zajímavé to bude, ale nečekal bych na to. Už od února je stav "comming really soon". Tedy, že bude fakt brzy. Pak se zklamáním řekli, že to asi bude v březnu. Pak přišlo, že to bude v dubnu, kde vím o dost lidech, co konečně čekali na 1. dubna (zahraniční fóra). Pak zas nic, tak že snad na velké modelhobby výstavě v USA. Tam to tedy alespoň dovezli ukázat (prototypy, ne seriové produkty). Pak zas že to bude v květnu. Začátkem května napsali, že to bude v půlce května. Teď to změnili, že to bude v půlce června.
Než se to fakt pošle, než to dostanou, rozešlou... tak to taky nějakou dobu potrvá. Zájem je velký, výrobní kapacity malé. Pokud nemáš předobjednávku již dlouho dopředu, nečekej, že se na tebe dostane z první várky. Druhá bude minimálně měsíc po první.
Ta půlka června bude spíš půlka července, druhá várka snad někdy v srpnu. Takže fakt bych nečekal, jinak pročekáš celou letní sezónu.
Já jsem s jejich druhým "bude fakt brzy" prohlášením prodal nadbytečné přijímače a vybavení. Dva měsíce jsem škudlil jeden přijímač a přehazoval to mezi letadly. Teď jsem ty staré přijímače raději objednal znovu. I s tím, že mám předobjednávku, tak nečekám, že by ta vysílačka byla k dispozici nějak brzo.
|
|
Nahoru |
|
 |
oplu
|
Napsal: čtv 09.05.2013 10:58 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
Tak to jsi mě moc nepotěšil, tu MC-20 mam ještě doma, ale mám ji zasílat  krucinál, že já ji nepředělal na FrSky  co už...
|
|
Nahoru |
|
 |
Milan Nes
|
Napsal: čtv 09.05.2013 12:13 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2009 Příspěvky: 6287 Bydliště: Praha Obrázky: 38
|
tak tohle sem hodně zvědavej :-d za ty peníze ... ještě to chce funkční vario a je vystaráno 
_________________ SOVA is YouR CO-pilot Cesta je mým cílem .......
|
|
Nahoru |
|
 |
mihlit
|
Napsal: čtv 09.05.2013 13:33 |
|
Mazák
|
 |
|
|
Nahoru |
|
 |
semi
|
Napsal: čtv 09.05.2013 13:46 |
|
Mazák
|
 |
 |
Blog: Zobrazit blog (4)
|
_________________ KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF DS-14
|
|
Nahoru |
|
 |
oplu
|
Napsal: čtv 09.05.2013 14:11 |
|
Zkušený debatér
|
 |
|
semi píše: obávám se, že toto je ten starší... novější můžeš najít třeba ZDEsnad se nepletu....
|
|
Nahoru |
|
 |
Drondys
|
Napsal: čtv 09.05.2013 14:20 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Jen drobné info. Předobjednávky na Frsky Taranis zatím ještě berou např. v anglickém eshopu viz tento odkaz.
|
|
Nahoru |
|
 |
Milan Nes
|
Napsal: čtv 09.05.2013 14:45 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
tak já zastávám to, že novinku si kupuju vždy po roce co je na trhu, 90% výroblů totiž pořád v té době ladí blbosti ať firmwware (od Futaby po Jeti ...) tak někdy naneštěstí i HW
ale každopádně budu sledovat, až to bude odkecávat vario z výstupu z vysílačky (klasika nastavitelné tóny pro + a - a k tomu i nastavitelné odkecání třeba poklesu o určitou hodnotu napětí - přijímačovky - pohonné) tak budu mít sakra velkého brouka v hlavě ...
|
|
Nahoru |
|
 |
mihlit
|
Napsal: čtv 09.05.2013 15:09 |
|
Mazák
|
 |
|
semi: Ne, to je ten starý. oplu: Ano, to je to nové. Jinak pozor, jsou 2. Jedno "normal precision" určené spíš jako výškoměr (stále nehorázně lepší než staré vario) a jedno "high precision" s vyšší přesností. Drondys: Tak předobjednávky berou všude možně furt. Jen to už spíš bude předobjednávka na vysílačku z druhé várky. Milan Nes píše: tak já zastávám to, že novinku si kupuju vždy po roce co je na trhu, 90% výroblů totiž pořád v té době ladí blbosti ať firmwware (od Futaby po Jeti ...) tak někdy naneštěstí i HW Tak jasně, to se může stát vždycky. Pokud máš s čím lítat a vyhovuje ti to, tak je určitě lepší si počkat, až to odladí. Však se stačí podívat na OpenTx repozitář. Stále se tam dějí dost výrazné úpravy pro podporu Taranise. Takže firmware pro něj je spíš "skoro hotov", což má do stavu "hotovo a odladěno" ještě kus cesty. Citace: až to bude odkecávat vario z výstupu z vysílačky (klasika nastavitelné tóny pro + a - a k tomu i nastavitelné odkecání třeba poklesu o určitou hodnotu napětí - přijímačovky - pohonné) tak budu mít sakra velkého brouka v hlavě ... Tak takhle už to mám hodně dlouho. Akorát telemetrii nezpracovává vysílačka, ale přes bluetooth to dělá mobil. Hlášení výšky, libovolné limity, vario různé tóny, hlášení napětí, hlášení spotřebované kapacity baterie...
|
|
Nahoru |
|
 |
Drondys
|
Napsal: čtv 09.05.2013 15:16 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
mihlit píše: Drondys: Tak předobjednávky berou všude možně furt. Jen to už spíš bude předobjednávka na vysílačku z druhé várky. V nabídce jsem Taranis viděl v různých eshopech, ale skoro nikde nebrali předobjednávky. Pokud máš informaci o dalších eshopech kde berou předobjednávky tak sem klidně dej odkazy kdyby měl někdo další zájem o předobjednávku a v tom anglickém eshopu už by je třeba nebrali. Taranis už je v nabídce i v českém eshopu viz tento odkaz.
|
|
Nahoru |
|
 |
Milan Nes
|
Napsal: čtv 09.05.2013 15:44 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Citace: až to bude odkecávat vario z výstupu z vysílačky (klasika nastavitelné tóny pro + a - a k tomu i nastavitelné odkecání třeba poklesu o určitou hodnotu napětí - přijímačovky - pohonné) tak budu mít sakra velkého brouka v hlavě ... mihlit píše: Tak takhle už to mám hodně dlouho. Akorát telemetrii nezpracovává vysílačka, ale přes bluetooth to dělá mobil. Hlášení výšky, libovolné limity, vario různé tóny, hlášení napětí, hlášení spotřebované kapacity baterie... to je hodně zajímavý, jak si dostal z frsky modulu tooth výstup ? to máš v T9ce ? tohle mne hodně zajímá, uvažoval sem totiž o záložní vysílačce + chci učit přítelku lítat, tak na učitel žák ... a pokud by v tom byla telemetrie ... tak to je hodně zajímavé, frsky systému věřím, jen sem nechtěl kvůli hw kvalitě kupovat T9ku, tak u mne zatím vedl graupner ...
|
|
Nahoru |
|
 |