Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1350 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 86, 87, 88, 89, 90
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: čtv 02.07.2020 17:19 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.7.2006
Příspěvky: 1036
Bydliště: Česká Lípa
Je jenom nastaven alarm na páku plynu. Stačí vypnout

2x Link = základní menu
na druhé stránce na POZOR, klik
na druhé stránce je motor a nastavit off
hotovo.
myslím :-D

Papíra

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 04.08.2020 17:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 41
Bydliště: čr
Nedaří se mi nastavit přepínač SG (kanál 5), kterým zavírám sytič, aby pracoval jako 2 polohový (0-100-100). Další věcí je nastavení nízkého volnoběhu "Idle down", u FF-10 se dal doladit trimem plynu T2, neovlivnil nastavení trimu pro základní volnoběh. Dá se alespoň přiřadit např. otočný ovladač (LD - RD) jako trim? Díky za případné nasměrování :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 17.08.2020 18:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 43
Bydliště: Bojov, Praha západ
Obrázky: 0
Ahoj
koupil jsem tuto vysílačku a teď řeším problém, zda na ní lze nastavit a jak přistávací režim na páku plynu. Tedy zda jde nastavit ve spodní polovině dráhy plynu motýl a v horní polovině dráhy plyn. Zatím se mi podařilo nastavit v pohodě motýla na spodní polovinu, ale problém nastává s motorem. Když toto nastavuji v položce motor tak se mi nastavení projeví ve všech letových režimech, tzn. že ve všech režimech je plyn aktivní až v horní polovině dráhy plynu. Křidélka s klapkami pracuji jen v režimu přistání, ale plyn je ve všech režimech stejný. Jinak třeba v termice se mi v pohodě podařilo nastavit plyn na otočný ovladač a odtokovku na plynovou páku, ale v režimu přistání prostě plavu, něco asi dělám špatně, jen nevím co. Chtěl bych to mít nastavené takto: spodní poloha plynové páky - křidélka i klapky maximálně vysunuté, pohybem nahoru se motýl zavírá, polovina dráhy motýl zavřený a spouští se motor. Proto prosím členy fóra, zda by mi někdo neporadil, napsal kde co nastavit, nebo kdyby někdo v rozumné vzdálenosti nepomohl s nastavením fyzicky, věnovaný čas samozřejmě uhradím. Hraji si s tím už tři dny a asi jsem tak neschopný, že mi to nejde. Už mi i napadlo, že to takto na této nastavit nelze, ale to mi přijde dost nepravděpodobné. Děkuji předem za trpělivost a ochotu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 17.08.2020 18:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9371
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Pri funkciách a mixoch mas Singl a Group. Ak pouzijes Singl tak v kazdom letovom rezime moze mat funkcia rozne nastavenia. Pri GR su nastavenia rovnake.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 17.08.2020 21:11 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 43
Bydliště: Bojov, Praha západ
Obrázky: 0
Ahoj díky za odpověď. Ve funkcích mám S nastavené, ale v mixu butterfly jsem si toho nevšiml, musím se na to tedy podívat. Jestli jsem to přehlédl tak to bude ono. Dám vědět.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 8:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 43
Bydliště: Bojov, Praha západ
Obrázky: 0
Ahoj
tak jsem všude ve funkcích nastavil S, ale stále je to stejné nastavení motoru se mi promítá do všech letových režimů. Ještě jsem zjistil jednu věc, že když zapnu režim butterfly v režimu přistání tak mi zůstane aktivní i v ostatních letových režimech. Když ho v ostatních režimech vypnu, vypne se mi i v přistaní, ale serva reagují na tento mix jen v režimu přistání. Začínám s toho být jelen :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 540
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
doporučuju si před začátkem hraní se single a global uložit do kopie fungující nastavení :) potom stačí ten guláš smazat a začít znova bez nutnosti od začátku


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9371
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Nieco robis spatne.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 12:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 540
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
no ano, co si pamatuju naposled, zamotal jsem se do přepínačů ON-OFF letových režimů vs nastavení procenta, ale nakonec jsem to nějak nacvakal. Bohužel srozumitelný návod není, v originálním překladu je prd. Hlavně když dáš SINGLE, tak se všechny ovlivňují navzájem, je dobrý si to zkontrolovat. Aby ti při cvaknutí přepínače výškovka neulítla do neutrálu. Letový režim háček jsem prostě zrušil, protože mám servo v DG1. Ale nechybí mi. A s tím průběžným uložením modelu neprohloupíš, je to otázka ani né minuty. Pak můžeš něco i špatně udělat.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 15:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7524
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Neznám lehčí programování než Futabu.
Pokud něco nejde, tak buď
a)Majitel blbě čte návod
b)Opět blbě čte návod
c) Dané rádio to fakt neumí

( ale funkci klapek/plyn) na plynové páce v jednom letovém režimu fakt umí :-) :-)
Pokud se nepovede, jako další level jak z toho zblbnout doporučuji Open TX...:-)

PS..juknu se jestli mám ještě zálohy ze 14SG (ať se pán netrápí :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 18:48 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 43
Bydliště: Bojov, Praha západ
Obrázky: 0
Děkuji všem za odpovědi. Radio je úplně nové, tak vlastně nemám zálohovat co. Mám tam zkusmo jeden model, čtyři letové režimy a zkouším to. No já vím, že něco dělám blbě jen fakt už nevím co, návod jsem přečetl, ale tam je nastavení butterfly a nikde nemůžu najít, jak do toho dostat ještě ten plyn. Jo OpenTX, mám Horuse, tam to nastavené mám, ale nejsem spokojený s kvalitou signálu, proto jsem si pořídil tu Futabu. Jinak tak trochu jsem doufal, že uživatele Graup15 odchytnu u Klínce a tak trochu ho zneužiji :D :D ale tento víkend jsem tam zastihl jen samé Jeťáky. Teď vážně fakt vím, že něco dělám špatně, hold už na tu techniku jsem moc starý, samotného mi to štve, že s tím nejsem schopen pohnout, že se musím obracet na vás. No vidím, že si budu muset dát pár dní oddych, vyčistit hlavu a pak to zkusím znovu. Ještě jednou všem děkuji za ochotu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 19:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9371
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Keby som byval o par 100km blizsie, tak ti to napipam a vysvetlim co a ako.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 19:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 11123
Bydliště: Břeclav
allas píše:
nikde nemůžu najít, jak do toho dostat ještě ten plyn.


Jestli to dobře chápu, tak není co hledat. Ve Function nastavíš na řízení butterfly knipl, který chceš a tamtéž tentýž na řízení plynu. Jak u plynu, tak u butterfly pak si nastavíš průběhy co chceš a je to.

Nehledej v tom vědu. Kterýmkoliv hejblem můžeš řídit jakoukoliv funkci, a to klidně několik najednou a vzájemně nezávisle - krom polohy toho hejbla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 19:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7524
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Já taky nejsem zrovna mlaďoch..., ale učit se nové věci (pokud je chci znát) mi baví.
Takže...

Základní je si uvědomit čím co řídíš.
Butterfly bude řídit J2 (Kniplem)
Motor taky J2 (kniplem)
Spínání kdy co a kdy jak, bude např spínač SG (tři polohy, tři letové režimy)
Definice SG v menu butterfly-separate
Definice SG v menu Motor-separate


Takže

a) Musíš mít zvolený Glider banku programů (v něm definovat model).
b) Musíš mít připravený spínač letových režimů..viz výše.
c) Nadefinuješ si v menu butterfly, že spínač SG je ON pouze v jedné poloze spínače (např spodní) ( a taky ,že je spínač použitý)
d) Nadefinuješ si v menu Motor ,že spínač SG je ON v té samé poloze co zapíná i Butterfly (a definuješ si v menu Motor, kdy je motor neaktivní..dle návodu..fotku máš v příloze

e) Máš hotovo.Easy


Přílohy:
ScreenHunter_4.jpg
ScreenHunter_4.jpg
[ 113.01 KiB | Zobrazeno 731 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: úte 18.08.2020 19:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.1.2014
Příspěvky: 43
Bydliště: Bojov, Praha západ
Obrázky: 0
Ahoj
děkuji, panebože děkuji všem a zejména Graup15. Už mi to chodí, moje chyba byla, že jsem v položce motor měl jako SW J2. Jinak jsem to měl celé dobře, ale jak už to ve světě chodí, stačí maličkost a je to v ..... Tedy ještě jednou všem díky moc za pomoc a věnovaný čas.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1350 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 86, 87, 88, 89, 90

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Krovak84 a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz