Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pát 10.05.2019 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8944
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
zean píše:
právě že chci Butterfly na J2 a jinak nechci ovládat klapky samostatně. Když ve function u flap vypnu kanál, najedou do strědové polohy. G mám vypnuté. Měl jsem T10 a s tímto Tx se zatím peru

Klapky si nastavis do polohy ofsetom v menu nastavenie klapiek. Vsetko ostatne nastavujes v menu butterfly (motyl).

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: sob 11.05.2019 16:46 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
Dík za nasměrování, režimy chodí jak mají. Ještě bych potřeboval radu ohledně motoru. Nastavil jsem v menu "motor"(obrázek), ve function přiřazen J2 S a motor vrkne pouze v cca středu polohy páky. Co jsem kde přehlédl?


Přílohy:
IMG_20190510_192249.jpg
IMG_20190510_192249.jpg
[ 73.6 KiB | Zobrazeno 1414 krát ]

IMG_20190510_192125.jpg
IMG_20190510_192125.jpg
[ 59.71 KiB | Zobrazeno 1414 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: ned 12.05.2019 8:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
Tak jsem připojil místo reglu servo a to chodí tak jak má. Takže zádrhel je nastavení reglu. Jen mi je záhadou proč, vyměnil jsem pouze Rx futaba za duplex. :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 12:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 18.8.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: Prievidza, SK
zean píše:
Tak jsem připojil místo reglu servo a to chodí tak jak má. Takže zádrhel je nastavení reglu. Jen mi je záhadou proč, vyměnil jsem pouze Rx futaba za duplex. :?:


Nebude to tým, že na Futabe treba nastaviť reverz na funkcii motor? V režime normal a páke k sebe, minimálny plyn, regulátor prechádza do programovacieho modu.
Milan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 13.05.2019 16:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
Reverz byl nastaven hned, ale asi tak nějak to bude (při nastavování let. režimu).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2019 21:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
culi píše:

Nebude to tým, že na Futabe treba nastaviť reverz na funkcii motor? V režime normal a páke k sebe, minimálny plyn, regulátor prechádza do programovacieho modu.
Milan


Problém byl v reglu (byl poslán do JETI), dosloužil :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: čtv 15.08.2019 22:02 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
Nastavení stopek - jak nastavujete stopky motoru ovládaného kniplem J2 - let. režim "START" (glider), aby se načítal celkový čas chodu motoru a nemusel být knipl po celý let ve spodní poloze. U T 10 jsem to řešil přes logický spínač, tady nejde použít (nebo jsem to nenašel). Dík za typ. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: sob 17.08.2019 9:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 355
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
v TIMER přiřadíš J2 pro spuštění stopek a v nastavení ON/OFF zkalibruješ podle polohy páky, kdy bude měřit chod motoru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: sob 17.08.2019 12:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 16.2.2019
Příspěvky: 32
Bydliště: čr
jirinovo píše:
v TIMER přiřadíš J2 pro spuštění stopek a v nastavení ON/OFF zkalibruješ podle polohy páky, kdy bude měřit chod motoru.

To ano, ale já potřebuji - když přepnu letový režim ze "start" na jiný, abych nemusel mít knipl stále v poloze staženého plynu. Pokud by šla použít "nějaká" závislost na přepínač letového režimu (např. logický spínač), blokoval bych stopky přepnutím na jiný režim a kniplem můžu "kvedlat" dle libosti v jakékoliv poloze (nejlépe kolem středu). Po přepnutí na "start", by se čas opět načítal. Potřebuji si ohlídat celkový chod motoru. Trochu mě zaráží, že na starším rádiu T10 to šlo, tady lze logický spínač použít pouze u condition :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: sob 17.08.2019 12:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7198
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Je to triviální..ještě tě nechám týden trápit, ať si procvičíš šedé buňky mozkové a pak ti to ukážu jak.
:-) :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7198
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Tak se ti musím velmi omluvit. Myslel jsem ,že tak triviální věc jde na 18SZ. Tzn pujde i na 14SG. Nejde!!!
A to žádným způsobem.
Jsou dvě řešení
a) kup si 18MZ na té to už jde.
b) pořiď si proudový senzor a nepotřebuješ stopky na plynu.

Takže se velmi omlouvám, ale bohužel to nejde.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 16:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1244
Bydliště: Brno
graup15 píše:
Tak se ti musím velmi omluvit. Myslel jsem ,že tak triviální věc jde na 18SZ. Tzn pujde i na 14SG. Nejde!!!
A to žádným způsobem.
Jsou dvě řešení
a) kup si 18MZ na té to už jde.
b) pořiď si proudový senzor a nepotřebuješ stopky na plynu.

Takže se velmi omlouvám, ale bohužel to nejde.


Ty jo, Futaba něco neumí??????
A to se dozvím až teď, když si ji pořídím!!!!

:mrgreen: :mrgreen:

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 16:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7198
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
No docela mi to nasírá...taková kravina a rádio za 30 litrů to neumí. A ověřoval jsem to a ani FX36 za 45 litrů to taky neumí.
Ale jak píšu, je to kravina..na druhou stranu na 16SZ, 18 SZ, FX36 jdou hodně složité věci velmi jednoduše.
Rozhodně kvůli tomu 32MZ kupovat nebudu :-)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: ned 18.08.2019 20:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.6.2011
Příspěvky: 355
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (9)
režimy si uděláš v COND.SELECT v TIMER si nastavíš SINGLE a potom při zvoleném režimu kde nechceš, aby slopky běžely, spínač pro spuštění proškrtneš. Tím se stopky zastaví. V jedom režimu bude J2 a ve druhém nic. Nastavil jsem to na FX-32, ale si myslím, že to máš taky.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T14SG
PříspěvekNapsal: pon 19.08.2019 5:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7198
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
jirinovo píše:
režimy si uděláš v COND.SELECT v TIMER si nastavíš SINGLE a potom při zvoleném režimu kde nechceš, aby slopky běžely, spínač pro spuštění proškrtneš. Tím se stopky zastaví. V jedom režimu bude J2 a ve druhém nic. Nastavil jsem to na FX-32, ale si myslím, že to máš taky.

Mužeš dát fotky displeje z tvého nastavení.? Díky
Protože v Timer na 16SZ/18SZ žádný spínač na single není. Jak jednou přiřadíš jako spínač knipl plynu, tak to jede nezávisle na jakémkoli režimu. Prostě to bere J2 jako vstupní signál a není čím by se blokoval v jiném režimu.
Na fotkách jak je to na 16SZ /18SZ
Díky


Přílohy:
WP_20190819_06_00_31_Pro.jpg
WP_20190819_06_00_31_Pro.jpg
[ 49.39 KiB | Zobrazeno 369 krát ]

WP_20190819_06_00_41_Pro.jpg
WP_20190819_06_00_41_Pro.jpg
[ 39.19 KiB | Zobrazeno 369 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1326 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ohruska a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz