Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 56  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 20:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Dejfak píše:
Já pořád čekám na měření kapacity mA

A já zase na RSSI... :(

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 20:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.10.2010
Příspěvky: 1077
petan64 píše:
Robinsson píše:
Jo jo FW jsem mel snad 1.03. Tak tedy asi nezbýá než si zvyknout že zapnuto je k sobě :evil: Displej odešel až chvili po aktualizaci ani jí to nijak nepřisuzuji, ale jsem zklamaný z kvality. :?

Na nic si nemusíš zvykat, vše se dá nastavit potle Tvých požadavků! :D


Ale pořád nevím jak. Když dám ovládání klapek k tomu tam je mixování výškovky a to mi funguje jen když je vypínač dole v poloze 1. Takže jo brzdy bych uměl nastavit tak jak to bylo předtím, ale nefungovalo by mi k tomu to mixování výškovky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Ty klapky mixuješ přes CAMBER? Jednoduše si změníš nastavení na přepínači, kterým ten mix ovládáš! Pokud se bojíš, že to nastavení pokazíš, zkopíruj si ten model do jiné paměti a můžeš si s tím hrát, dokud na to nepřijdeš! :D

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 21:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2767
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Poloha vypínača, teda voľba, kde je zapnutý a kde vypnutý, je myslím implementovaná od počiatku Aurory - to bol jeden z bodov, čím ju odlišovali od starších Hitec vysielačov, ako je Eclipse alebo Optik. Tam to bolo natvrdo.
Ale v Aurore si to môžeš zmeniť podľa seba - stačí pri voľbe ovládacieho prvku - vypínača alebo prepínača - kliknúť na ten text ON, čím ho zmeníš na OFF a naopak!

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 21:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.6.2010
Příspěvky: 96
Bydliště: Praha 8
postylion píše:
Máte už pánové někdo zkušenost s těmihle přijímači
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html


Mám tento 5 kanálový přujímač. Nainstaloval jsem ho do Tetra Telink a maximální spokojenost. Dosah je dostatečný, funkčnost s Aurorou bezproblémová. Pouze nakrimplovat konektory je dost piplačka. A v dodávce jsou pouze 4. Doporučuji ty konektory přiobjednat. Nevím zda se dají někde u nás sehnat.

_________________
Aurora,EasyGlider, Grace Pelikán, Tetra Telink,MiniCorado,K3600,Stork 6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 22:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.10.2010
Příspěvky: 1077
petan64 píše:
Ty klapky mixuješ přes CAMBER? Jednoduše si změníš nastavení na přepínači, kterým ten mix ovládáš! Pokud se bojíš, že to nastavení pokazíš, zkopíruj si ten model do jiné paměti a můžeš si s tím hrát, dokud na to nepřijdeš! :D


Ted jsem to namixoval přes camber. Zajímavý že tam se dá nastavit u vypínače kde je on kde off. Předtím jsem to měl přes KLAPKY (FLAP CON) a tam to u vypínače nastavit nejde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 26.12.2012 22:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.8.2011
Příspěvky: 199
Obrázky: 8
sterkar píše:
postylion píše:
Máte už pánové někdo zkušenost s těmihle přijímači
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html


Mám tento 5 kanálový přujímač. Nainstaloval jsem ho do Tetra Telink a maximální spokojenost. Dosah je dostatečný, funkčnost s Aurorou bezproblémová. Pouze nakrimplovat konektory je dost piplačka. A v dodávce jsou pouze 4. Doporučuji ty konektory přiobjednat. Nevím zda se dají někde u nás sehnat.

Jo,o těch konektorech vím,budu je muset přiobjednat,u nás jsem je nikde nenašel.Zatím mi přijímače leží na celnici,šlo mi jenom o to zda už je má někdo vyzkoušený.Dík za odpověď.

_________________
Aurora 9+letadla


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 18:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2004
Příspěvky: 2849
Bydliště: dinoletiště u karviné
kluci resim nasledujici.

mam 4servove kridlo na vetroni.vsechno je ok a funguje ALE neumim prijit na jednu vec

na klapkach potrebuju udelat to, ze klasicky ma servo nejakou trasu , neutral je presne v polovine te trasy. ja potrbeuju nejak zmenit nebo posunout centr teto hodnoty mimo.
jde o to,ze servo klapky chodi JEN dolu, a potrebuju pro to defacto 100% rozsahu. neumim najit nikde zadny ofset nebo neco,cim bych dokazal posunout prave tu stredovou hodnotu serva.

neboli nechci at klapka jezdi z neutralu 50% trasy nahoru nebo 50% trasy dolu, ale treba 5% trasy nahoru, a 95% trasy dolu.

tusi nekdo ? :-D

_________________
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 20:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.10.2010
Příspěvky: 1077
Subtrimem by to neslo ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 20:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Subtrim dovolí jen malé změny, tady je ale nutné posunout výchozí polohu téměř na konec dráhy. Mám to nastaveno přes ovládání klapek. Výchozí poloha je nastavena trvale asi na 98%. V této poloze je klapka zasunuta a může se vysunout skoro na 90 stupňů při brzdě. Zbylé 2% dovolují dotrimování a mírné zvednutí při změně letového režimu.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 20:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
Jestli máš HPP-22, tak ti můžu poslat moje nastavení velkého větroně František. Motor+V+S+Kl+Kř. Tam to mám řešené důkladně, neutrál klapky nemám v polovině dráhy serva, aby se využila celá jeho dráha (klapky chodí více dolů než nahoru). + na postranní slider zakřivení profilu, na přepínač přistávací butterfly, atd. Zkusil bych ti k tomu dát i nějaký popis třeba do mailu nebo telefonicky (kdyžtak kontakt přes SZ).
Ty klapky dělám přes 7-mi bodové křivky v mixech LevýSlider ->Klapky
Nebo bych ti to mohl naskenovat (mám to postupně krok za krokem podrobně popsané a nakreslené na 4 papírech A4 jako návod, podle nich bys to napípal - toto jsem si dělal pro sebe, abych to v budoucnu dokázal zase použít :D )

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 21:09 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 27.11.2009
Příspěvky: 359
Bydliště: Praha 9
sgames píše:
kluci resim nasledujici.

mam 4servove kridlo na vetroni.vsechno je ok a funguje ALE neumim prijit na jednu vec

na klapkach potrebuju udelat to, ze klasicky ma servo nejakou trasu , neutral je presne v polovine te trasy. ja potrbeuju nejak zmenit nebo posunout centr teto hodnoty mimo.
jde o to,ze servo klapky chodi JEN dolu, a potrebuju pro to defacto 100% rozsahu. neumim najit nikde zadny ofset nebo neco,cim bych dokazal posunout prave tu stredovou hodnotu serva.

neboli nechci at klapka jezdi z neutralu 50% trasy nahoru nebo 50% trasy dolu, ale treba 5% trasy nahoru, a 95% trasy dolu.

tusi nekdo ? :-D


Ofset lze nastavit pod D/R&Expo
snad ti to pomůže

_________________
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 21:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2004
Příspěvky: 2849
Bydliště: dinoletiště u karviné
dr/expo neumoznuje nastaveni u klapek,ale pouze V/S/Kridelka

jinak jsem to vyresil menu nastaveni "klapky". kazdopadne bych hledal asi nejake jednoduhsi nastaveni, ale i toto funguje :)

a orisek : jak pustit dvoje stopky jednim prepinacem a pote tim samym prepinacem vypnout jen jedny ? :-D asi nemozne predpokladam

_________________
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 21:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6792
Bydliště: Písek, ČR
mamoulian píše:
Ofset lze nastavit pod D/R&Expo
snad ti to pomůže

To je nejjednodušší, ale je tam nevýhoda, že přijdeš o výchylku. Co na jedné stranu ztratíš tím offsetem, to už ti na druhé straně nepřidá. Pak se to musí řešit dlouhou pákou na servu, což jednak zvětšuje vůle a jednak zeslabí sílu.
Lepší (ale trochu složitější) je použít nějaký šikovný mix.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 27.12.2012 21:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Přes D/R to nepůjde, tam se dají nastavit jen křidélka, směrovka a výškovka... Aleš potřebuje posunout ovládání klapek.

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 56  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz