Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 20:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.6.2010
Příspěvky: 96
Bydliště: Praha 8
Na Model Hobby ty nové senzory vystavovovali. Bavil jsem se o variu se zástupcem Pelikánu. Dle něj bude u varia i zvukový výstup na reproduktor Aurory s odlišenou signalizací stoupání i klesání a se změnněnou frekvencí signálu dle rychlosti stoupání a klesání. Kdo má ten jejich hlasový modul k Auroře, tak dostane zvukový signál i do sluchátka.

_________________
Aurora,EasyGlider, Grace Pelikán, Tetra Telink,MiniCorado,K3600,Stork 6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: čtv 04.10.2012 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Zkouším najít nějaké video ale neúspěšně.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 15:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6789
Bydliště: Písek, ČR
Robinsson píše:
Kvalita signálu by nebyla uplně marná...

Na RCgroups má Aurora WishList, žádal jsem tam o doplnění RSSI, pár lidí se tam k žádosti přidalo (+1). Pokud vám někomu taky chybí, přidejte se tam, třeba nás Hitec vyslyší, když nás bude dost.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1160180

(Žádal jsem o to na straně 46.)

Problém by to neměl být, integráč ve vf modulu to má v registru a je to připojené na sběrnici, jedná se tedy pouze o softwarovou záležitost, přečíst hodnotu a zobrazit ji na displeji. Případně od nějaké kritické hodnoty třeba i začít pípat na repráček.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 17:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Pokud to použitý HW umí, nechápu proč to nevyužili! Když to umí i levný FrSky, proč ne mnohem "lepší" Hitec? Skoro to vypadá, že Hitec nechce, aby uživatel věděl jak dobré (špatné?) je spojení...

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 20:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6789
Bydliště: Písek, ČR
No já jsem si s Hitecem o tom dokonce dopisoval, prý toto není prozatím priorita a uživatelé že si žádají jiné funkce, tak mají přednost jiné updaty :-(
Tak jsem jim psal, že jestli se nakrknu, že jim to hacknu a napíšu to sám a pustím do světa. Ani se nezlobili a přáli mi, ať se mi to podaří.
Samosebou se tím zabývat nebudu, nemám čas ani na důležitější věci, jen jsem je strašil. Svině arogantní :( :lol:
Ale před dvaceti lety bych jim to byl s chutí udělal, to jsem v elektronice (a zvláště ve vf) jel hodně moc :lol: :lol: :lol: Dneska už si radši zalítám érem, třeba i bez RSSI :lol:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: úte 16.10.2012 21:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6789
Bydliště: Písek, ČR
Dejfak píše:
Tak jestli to někdo nahraje tak dejte vědět jestli tam je údaj o vylétaném proudu.

Upgradoval jsem z v 1.08 na 1.09, zariskoval jsem, nic jsem si nezálohoval (ale zbaběle složitá letadla mám opsaná na kusu papíru :lol: ).
Všechno se přeneslo O.K., nepřišel jsem na nic, co by nefungovalo. Jedno letadlo mám extrémně složité, mám využité všechny programovatelné mixy + řadu těch vestavěných, hrůza. Kontroloval jsem funkci tohoto letadla, vše je jak má být, nic jsem nemusel upravovat.
Stopky jdou už přesně.
Ta vylétaná kapacita tam není, jen proud, Watty, atd, to co bylo před tím. Ani jsem nečekal že ta kapacita tam bude, v žádném changelogu o tom nebylo nic psané. Jsou to makovci, proud tam mají, čas taky, tak proč to neintegrujou? To mě (a asi nejen mě) vytáčí, stejně jako to RSSI (síla signálu). No asi aby měli pořád co zlepšovat, programátoři si holt šetří práci, kdyby to udělali hned v začátku, neměli by práci a byli by na dlažbě, takže je kua pochopme ne?

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 17.10.2012 2:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Upgrade z verze 1.08 na 1.09 bude určitě OK, nejsou tam žádné podstatné rozdíly v nastavení mixů. Já to přehrával z verze 1.07 a musel jsem měnit některá nastavení (Camber, B-fly...). Pokud má někdo ještě starší verzi, bude určitě nutná kontrola a nové nastavení mixů.

K nedodělaným funkcím se raději nebudu vyjadřovat. Opravdu to vypadá jako úmyslné "ořezání", ale uniká mi smysl, když konkurenční vysílače už tohle všechno umí... Skoro mi to připadá, jako by jim do toho mluvil Velký Bratr Microsoft - ten taky "nejlépe ví co uživatel nepotřebuje". Kdo má telefon se systémem Windows, jistě ví o čem mluvím... :evil:

_________________
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 17.10.2012 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Tak to mě zase vytočilo!
Na tu kapacitu jsem spolehal...

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 17.10.2012 11:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2766
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
A pritom viem - z vývoja našej vlastnej telemetrie - že to nie je veľký programátorský problém, a pritom z praxe viem, aký je to cenný údaj.

Jeden z dôvodov, prečo sme s bratom išli cestou vlastnej telemetrie (Aurora + FrSky) je, že si tam dorobíme sami, čo potrebujeme a čo prinesie život...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 17.10.2012 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Docela se divím že někdo neudělal SW pro Auroru po svém.
Určitě je spoustu šikovných programátorů pro které by to nebyl problém.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2012 2:39 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.1.2007
Příspěvky: 133
Bydliště: Trnava
Zdravim pani. Citam toto vlakno ktore nadvazuje na to predosle ktore som mal precitane skoro cele. Len tak pre zaujimavost som dnes mrkol na stranky hitecu ci tam nieje aktualizacia pre aurorku a prijimace a ono to tam je uz dlhsie zrejme. Takze idem aktualizovat. Co ma trapi je ale nieco ine. Casto, resp. priebezne od kedy vlastnim aurorku sa mi stava ze pocas lietania model neriadim zhruba 1-2 sekundy. Najviac. Zatial to nemalo ziadne zle nasledky chvalabohu a nakolko mam len modely do 1m by to nebola az taka skoda...horsie by bolo keby to niekomu pristalo na aute ci niekomu ublizilo. Preto sa pytam. Pocas komunikacie s hitecom ste sa nepytali na tento jav? Rad by som totiz vedel ci pracuju na tomto probleme a ci vobec o nom vedia. Inac som s aurorou maximalne spokojny. Preto som si ju vlastne aj vybral, druhou volbou bola futaba 8FG. Ale aurora zvytazila vdaka dotikovemu displayu a takisto vdaka svojim programovacim schopnostiam ktore si neviem vynachvalit. No nakolko planujem rozsirit svoj "vozovy" park na vacsie modely-1,8m rad by som, keby som mohol aurore plne doverovat...pokial ma nikto nepresvedci o jej 100% spolahlivosti asi pojdem po futabe, predsa je trosku nebezpecne riadit velky model na benzinak a cakat kedy to zasa vypadne.... Nakolko je moja ANG slaba, skoro na bode mrazu, prosim o pomoc Vas ktory ste na tom lepsie. Vopred vdaka za odpovede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2012 7:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.9.2008
Příspěvky: 2766
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Možno Tebou popisovaný problém je len otázka Tvojho kusu, preto o tom Hitec vedieť nemusí...

_________________
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2012 8:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6789
Bydliště: Písek, ČR
Přesně tak, toto není vlastnost Aurory. Pokud jsi to psal do Hitecu, tak to nemělo smysl. Toto jsi měl řešit se servisem (záručním), tedy jestli je to vůbec záležitost vysílačky. - jak to máš ověřené? Může to být způsobeno ledasčím, třeba špatným spojem v elektrice atd., vypadá to, že se resetuje přijímač. To by mohl dělat třeba špatný regl, pokud ho nemáš napájený systémem SPC (Más?).

Jestli napájíš přijímač přes BEC v regulátoru (5-ti volty), tak si ho přepoj na SPC přímo z baterie. To je u přijímačů Optima dá se říci povinnost :wink:

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2012 10:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2010
Příspěvky: 224
Bydliště: Zlaté Moravce Slovensko
uffff no keď model neriadiš 1-2 sekundy a nevidíš to ako problém... tiež mám auroru už asi 2 roky, ale nič podobné som nezaregistroval a to s ňou lietam vetrone až do nevidíííím (rekord 1251 m :) )...Optima 7 napájané čína reulátorom priamo do prijímača nie cez SPC ale výpadok som nezaregistroval žiaden... ide zima treba to dať skontrolovať, alebo prekontrolovať to napájanie prijímača, lebo poznáš to príslovie o krčahu s vodou ;)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec AURORA-9 pokračování
PříspěvekNapsal: stř 24.10.2012 10:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6789
Bydliště: Písek, ČR
Sluggish píše:
Optima 7 napájané čína reulátorom priamo do prijímača nie cez SPC...

Ahoj,
doporučuju napájet přes SPC, jednak si tím zvýšíš spolehlivost a jednak na vysílačce budeš vidět okamžité napětí baterie. Nic to nestojí, jen dva drátky. :)
Podle mě je to SPC jedna z nejlepších věcí na Optimách a na Auroře.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 834 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz