Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 979 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Já nakopíruju na SD-kartu nový FW i ten VoiceCZ do správné složky, a pak udělám aktualizaci ze servisního menu na vysílači. Ta nová čeština funguje dobře, a když si projdeš tohle vlákno zhruba o 10 stránek zpátky, tak je to tady všechno popsané, včetně úprav a doplnění, nebo nahrazení uživatelských hlášek podle svých potřeb.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 10:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2013
Příspěvky: 117
Bydliště: Zlín
Obrázky: 3
Vyzkoušeno vše přijímač - mrtvý. Takže odesílám do Graupneru. Pokud to bude tak jak píší na svých stránkách, tak jsem si vydělal min. 20 EUR, nejhorší je že úplně zbytečně, jelikož přijímač se starou verzí fungoval bez problému.

Taky chyba byla to, že jsem postupoval podle návodu na Youtube, kde je je zobrazena aktualizace jen na jedenkrát. To zřejmě v době vzniku videa takto fungovalo, ale nyní se aktualizace musí dělat na dvakrát.


Sagitt62 - hlášky taky doporučuji. Něco je o nich i na tomto vlákně.
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=46428&start=300


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nešla by ta oprava udělat přes Trivox? Snad by se dalo ušetřit za poštovné. Ale zkušenost nemám, nikdy jsem nic nepotřeboval opravit. Třeba se někdo ozve kdo má zkušenost.
O tom dvojím spuštění aktualizace Rx se ale píše u každé aktualizace a je to někdy už od změny FW na LBT. Je prostě důležité číst ty informace, dokonce bývají červeně a tady už se o tom taky několikrát psalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 829
Bydliště: Vysočina
epox píše:
Taky chyba byla to, že jsem postupoval podle návodu na Youtube, kde je je zobrazena aktualizace jen na jedenkrát. To zřejmě v době vzniku videa takto fungovalo, ale nyní se aktualizace musí dělat na dvakrát.
Je to celý nějaký divný, to by se stát nemělo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 10:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Teď si vzpomínám, že jsem ho jednou po první aktualizaci taky odpojil, připojil znova a udělal druhou ale vše proběhlo normálně. Je ale pravda, že jsem mezi tím nedělal reset.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 12:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17694
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Ještě bych zkusil p. Hnízdila. Do Prahy to je blíž než ke Graupnerum...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 18:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 1078
Bydliště: Praha 4
A neotočil jsi polaritu napájení? Někdy to Rx nevydrží. Snadno se to přehlídne a ty zámečky tomu moc nebrání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 31.03.2018 18:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2013
Příspěvky: 117
Bydliště: Zlín
Obrázky: 3
Nejsem si toho vědom a podle mě to ani není možné + je uprostřed konektoru. A taky pokud je v přijímači servo a připojím baterii, tak se servo pohne. Takže elektřina přijímačem prochází.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 20:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1155
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Nenahrávejte si do regulátorů software V1a49! Má chybu. Není nebezpečná ale na..... .

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 02.04.2018 21:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Koukám že se zase s aktualizacema utrhli. Pozor, pro přijímače jsou tam stabilní i beta verze!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 7:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.8.2010
Příspěvky: 173
Bydliště: Louny
Zdravím,
jak je přesný teploměr u přijímačů Graupner (GR-16)?
Na vysílači mi ukazuje teplotu cca o 10°C vyšší než by měl, v dílně mám cca 20°C a přijímač ukazujete cca 30°C.
Nevím jestli mám něco špatně nastaveno nebo jestli je to jeho "normální" přesnost a nebo jestli ho raději poslat na reklamaci.

díky za rady.

_________________
http://www.rcdobromerice.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 8:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.12.2009
Příspěvky: 575
Bydliště: Rakovník
Lark píše:
Koukám že se zase s aktualizacema utrhli. Pozor, pro přijímače jsou tam stabilní i beta verze!


Taky na to koukám, já jsem dal všude 7a03 do přijímačů, tak nevím jestli jsem neudělal chybu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 8:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jester80: Ta teplota přijímačů je asi vnitřní teplota procesoru a u všech Rx co mám ukazuje takhle vysoké teploty hned po zapnutí. Vůbec bych to neřešil. U přijímačů teplotu nesleduji a mám nastavený jen alarm (tuším na 70°) ale ani v největších vedrech se nikdy neozval. :D Teplotní čidla připojená přes General Modul ale ukazují dost přesně a dají se i zkalibrovat.

Mic-74: Osobně bych asi beta-verzi použil maximálně jen do jednoho přijímače, do nějakého levného modelu. Určitě ne do něčeho dražšího. Jsou tam i ověřené verze a i u těch většinou nějaký čas počkám, jestli se neovjeví nějaký problém viz. varování od janva9. S přechodem na dvojkovou řadu FW pro Tx jsem taky čekal až bude prověřená. Ty ověřené verze tam můžeš klidně nahrát zpátky. Já s aktualizacemi nepospíchám nikdy, protože se musím dlouho ukecávat abych vyndal přijímače z modelů. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 9:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 23.8.2010
Příspěvky: 173
Bydliště: Louny
Lark píše:
Jester80: Ta teplota přijímačů je asi vnitřní teplota procesoru a u všech Rx co mám ukazuje takhle vysoké teploty hned po zapnutí. Vůbec bych to neřešil. U přijímačů teplotu nesleduji a mám nastavený jen alarm (tuším na 70°) ale ani v největších vedrech se nikdy neozval. :D Teplotní čidla připojená přes General Modul ale ukazují dost přesně a dají se i zkalibrovat.

Děkuji za informace, GRAUPNERA (MC-26) mám jenom chvilku, tak se teprve rozkoukávám jak funguje.

_________________
http://www.rcdobromerice.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: úte 03.04.2018 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No to je pěkná strojovna. :D Tak ať dobře slouží.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 979 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: bahora a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz