Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 770 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 23.09.2017 19:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
VDF Editor(Beta) pro HoTT je ke stažení od programátora i s německým manuálem tady:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... WZLNE5DNTA

Nebo bez manuálu tady:
https://redirect.viglink.com/?format=go ... 9.0.78.exe

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: sob 23.09.2017 20:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 992
Bydliště: Praha 4
Prosím tě co to je?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 7:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.11.2013
Příspěvky: 76
Bydliště: Trenčianske Teplice
To je program, ktorým je možné editovať vdf súbor. V tomto súbore sú uložené hlášky, ktoré vysielač hovorí do sluchátiek, vysiela cez bluetooth.
Super, doteraz existoval takýto editor, ale pre nový softvér beta s užívateľskými hláškami takýto nebol. Kvôli tomu som ani nový firmvér do mx-20 neinštaloval, som zvyknutý na české hlášky a ešte aj tie mám trochu upravené.

_________________
Graupner mx-20 a mx-12, pohony elektro, pohodové lietanie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 9:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 992
Bydliště: Praha 4
Aha, díky za osvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 13:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Už je tam nová verze 0.9.0.81 a taky anglická verze manuálu.
https://drive.google.com/drive/folders/0B8nk0KaIXZVHTzV0RWZLNE5DNTA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 24.09.2017 14:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1024
Bydliště: západočesko
Obrázky: 36
:) Paráda! Ona je to Beta verze, tak tam budou přibývat nové. Anglický manuál je krok vpřed. Teď si ještě udělat čas na české hlášky.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 14:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 13
Koupil jsem napěťový modul, zapojil, v MX-20 se mi ukázal jako General module a ukazuje všechno tak, jak má. Mám ale problém s nastavením modulu - v Settings & Data view se nemůžu přepnout na nastavení modulu, jako kdyby modul nebyl připojenej. Nesetkal se s tím někdo? Nemůžu kvůli tomu nastavit upozornění... :/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 17:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na levém voliči si musíš šipkama nahoru/dolů navolit ten Generalmodul, a pak se ti zobrazí další stránky pro nastvení Generalmodulu. To samé platí i pro další moduly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: ned 08.10.2017 17:49 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 13
Lark píše:
Na levém voliči si musíš šipkama nahoru/dolů navolit ten Generalmodul, a pak se ti zobrazí další stránky pro nastvení Generalmodulu. To samé platí i pro další moduly.

díkec, valí :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 10:04 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.9.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Brno
Též se trápím s napěťovým modulem. Mám MX-20 a přijímač je GR-12L s připojeným napěťovým modulem do 5. kanálu s jeho nastavením pro telemetrii.
Na MX-20 se na displeji telemetrie, po připojení napěťového modulu, zobrazí zátržítko v malém obdélníčku u položky General module. Usuzuji proto, že MX-20 o připojeném napěťovém modulu ví. Ale nikde v Settings & Data view nic o údajích z připojeného napěťového modulu nenacházím. Poradí někdo, kde dělám chybu. Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 10:12 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.5.2017
Příspěvky: 13
Asja píše:
Též se trápím s napěťovým modulem. Mám MX-20 a přijímač je GR-12L s připojeným napěťovým modulem do 5. kanálu s jeho nastavením pro telemetrii.
Na MX-20 se na displeji telemetrie, po připojení napěťového modulu, zobrazí zátržítko v malém obdélníčku u položky General module. Usuzuji proto, že MX-20 o připojeném napěťovém modulu ví. Ale nikde v Settings & Data view nic o údajích z připojeného napěťového modulu nenacházím. Poradí někdo, kde dělám chybu. Děkuji.

Vlevo klepni na šipku dolů a zobrazí se ti menu, jak píše Lark.
Lark píše:
Na levém voliči si musíš šipkama nahoru/dolů navolit ten Generalmodul, a pak se ti zobrazí další stránky pro nastvení Generalmodulu. To samé platí i pro další moduly.

Tzn. běž do Settings & Data view, zmáčkni šipku na levém voliči, a pak zvol general modul.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 992
Bydliště: Praha 4
To je totiž hodně skrytej postup. Neodklikává se žádná nabídka. Tak se to hodně přehlíží.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: pon 09.10.2017 15:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
On ten postup není ani tolik skrytej, jako spíš nepopsanej v hlavním manuálu, ale v manuálu k modulu. Hlavně se potom musí přeskákat všechny podstránky menu, které patří přijímači, až na první stránku s názvem modulu. Vybrat "Set warning", nebo další stránku "User Setup", podle toho co chci nastavovat, a pak navolit stránku parametru, který chceš měnit. Na závěr se nesmí zapomenout skočit zpátky na výchozí stránku nastavení modulu a nastavení uložit "Save Sensor?" "YES". Jinak se změny neuloží. Taky je důležité nepospíchat, protože komunikace s modulem má prodlevu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.7.2004
Příspěvky: 992
Bydliště: Praha 4
Pro vysílače řady MC 16 -28 jsou nové softy. Příklad MC-20:

Version 2v018 from 14th November 2017

- Announcements for flight phases (Voice outputs for phases, not with mx-12 / 16)
- Announce-menu (Voice output by switch, phases should be announced in the phase menu, not above announce.)
- RX date (Slower telemetry for crawl operation or camera copter especially for the secondary receiver.
- Alarm setup: User/Vario/OFF // Benutzer/Vario/Aus
- Altitude Warning ON/OFF // Höhenwarnungen EIN/AUS

For instructions on the new functions, please refer to the mc-28 manual part 2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner HOTT a telemetrie
PříspěvekNapsal: stř 15.11.2017 15:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7891
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A neplatí to jen pro vysílače s Upgrade PRO, který umí používat vlastní hlášky?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 770 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: PeNo a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz