Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pre majiteľov Hitec Optic 6 Sport
PříspěvekNapsal: čtv 17.07.2014 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2009
Příspěvky: 544
Bydliště: Košice
Zdravím, omylom sa mi podarilo prepólovať napájanie môjho Hitecu. Škody su asi také, že sa znížil jas displeja (dobrá viditeľnosť len pod ostrým uhlom) a voltmeter ukazuje nesprávne hodnoty. Vygooglil som že sa zrejme odpiekol regulátor napätia označený ako "F150", avšak google takúto súčiastku nepozná. Avšak nejaký chlap písal že je to ekvivalent istého 5V regulátora. Avšak ja som na jeho výstupe nameral 3,8V.
Bol by niekto ochotný rozobrať svôjho Sporta a namerať mi, aké má na výstupe (V_out) napätie ?? Bol by som vďačný ...
Ak je to fakt 5V regulátor, tak jediné vysvetlenie je asi také, že po prepólovaní sa tam niečo pokazilo a stal sa z neho 3,8V regulátor :lol: alebo bohvie...

prikladám obrázok s pinmi, regulátor sa nachádza hneď pod zadným krytom
http://xmotx.net/F150.jpg

Ďakujem

_________________
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Pre majiteľov Hitec Optic 6 Sport
PříspěvekNapsal: čtv 17.07.2014 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Copak - lipolky jsi zkoušel? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pre majiteľov Hitec Optic 6 Sport
PříspěvekNapsal: čtv 17.07.2014 22:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2009
Příspěvky: 544
Bydliště: Košice
práveže nie, setovú NiMh alebo čo tam je, len tam mám custom "neblbuvzdorné" konektory :P

_________________
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Pre majiteľov Hitec Optic 6 Sport
PříspěvekNapsal: čtv 17.07.2014 22:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Mám od kámoše blbuvzdorný (tuším z gesu - pasují jen mají o neco delší tělíčko) - Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Hitec optic 6 sport
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 20:49 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 4
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Koupil jsem rc akrobata i s vysílačkou Hitec optic 6 sport. Po té co jsem nějakou dobu hledal manuál k této vysílačce jsem zjistil že z názvosloví asi jen tak nevypátrám řešení mého problému a ten je, že ze simulátoru jsem zvyknutý mít křidélka na levé straně a směrovku na pravé společně s plynem. No po dlouhém dumání stále nevím jak funkce přehodit. Poradí někdo? :-) Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec optic 6 sport
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 21:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Ahoj to je Mode 3 - http://www.kolmanl.info/index.php?show=RC_KNIPLY - U Optica to SW nepůjde (má jen 1 a 2) -Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec optic 6 sport
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 21:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Tady je to s obrázky: http://www.rc-foto.cz/inpage/jak-si-vyb ... -vubec-je/
Mode 3 na Opticu sw nastavit nejde, šlo by to obejít přehozením serv na přijímači a domixováním druhého křidélkového serva volným mixem, ale je to pro (asi) začátečníka složitost. Doporučuji rychle, než začneš létat, zvolit si jeden ze dvou základních módů a přeučit se i na simu na něj (asi Mode 1). Trojku bude používat mizivé promile pilotů (pak nenajdeš nikoho kdo by ti zalétal model...), takovou falešnou trojku létají jen větroňáři bez křidélek, když si na pravý knipl dají směrovku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec optic 6 sport
PříspěvekNapsal: ned 07.06.2015 21:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 437
Bydliště: Hodonín
Ahoj,

Optic je pouze v módu 1 nebo 2. Ty si můžeš přehodit sám. Ostatní jdou přehodit - přepojit elektricky kniply. Já jsem si nechal mód ( konkrétně 4 ) přehodit u optica u p. Hnízdila http://www.rcservis.cz/ . Trvalo to cca 14 dní a stálo tuším do 500 Kč ( to už si nepamatuju ).
Zdravím
Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 sport
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 18:05 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 4
Moc díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 sport
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 18:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 4
Tak jsem se podíval do manuálu k ovladači s kterým létám na simulátoru taky Hitec ovšem model Eclipse 7 a zde je napsáno pro změnu módu navštivte autorizovaný servis :cry:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 sport
PříspěvekNapsal: pon 08.06.2015 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Eclipse neumí SW ani 1 a 2 - tam je to pevně daný a změnu lze provést jedině předrátováním vnitřku - Radek
EDIT - ideál řešení pro ni je http://jiri.palik.sweb.cz/ :wink:

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 sport
PříspěvekNapsal: úte 09.06.2015 8:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.6.2015
Příspěvky: 4
Díky moc, pan Palík je z Přerova tak to mám kousek :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Optic 6 sport - nastaveni exponencialu
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2015 15:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 226
Bydliště: Unhošť
Ahoj,
Mam jen drobdy dotaz a prosbu o radu. Kdyz nastavuji exponenciali, tak v menu sviti pouze kanaly 1,2 a 4 ale ja mam jeste druhe kridelko na kanalu 6. Znamena to, ze kdyz nastavim na kanalu 1 exp, tak se to automaticky projevi i na kanalu 6? Nebo jsou exponencialy delane jen na serva na Y kabelu v jednom kanalu?

Diky za vysvetleni
Michal


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 19.06.2015 20:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 478
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 45
Ahoj. Na optic 6 nastavenie expa na kanál 1 platilo aj pre kanál 6, verím, že to tak je aj vo verzii sport.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 sport
PříspěvekNapsal: čtv 15.10.2015 11:11 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 15.6.2015
Příspěvky: 87
Ahoj. Jaký má dosah Optic 6 sport v origo. Dík


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz