Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 16:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.9.2012
Příspěvky: 771
Kamarád se Sportem létá na přijímačích z HK za pár korun. Netřeba do všech poletuch kupovat originály.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 616
Bydliště: Praha, Sobín
Viz. tento inzerát:
viewtopic.php?f=&t=64646
S Palíkovým softem je to plnohodnotný osmikanál s možnostmi, které řádově předčí oba zvažované vysílače - např. volitelné přiřazení kanálů a ovladačů, letové režimy, řada předdefinovaných a 5 volných mixů, paměť na 26 modelů... Jeti s telemetrií a boxem. A pokud by Jeti nevyhovoval kvůli ceně přijímačů, modul s boxem není problém prodat a vyměnit za jiný do stejného typu slotu. Programován není úplně triviální, ale lze nastavit skoro vše co tě napadne - např. přepínání plynulého ovládání motoru / crow pákou motoru dle letových režimů.
Není to můj inzerát, ale s tím vysílačem mám dost zkušeností.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 13:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Jiri píše:
Viz. tento inzerát:
viewtopic.php?f=&t=64646
S Palíkovým softem je to plnohodnotný osmikanál s možnostmi, které řádově předčí oba zvažované vysílače - např. volitelné přiřazení kanálů a ovladačů, letové režimy, řada předdefinovaných a 5 volných mixů, paměť na 26 modelů... Jeti s telemetrií a boxem. A pokud by Jeti nevyhovoval kvůli ceně přijímačů, modul s boxem není problém prodat a vyměnit za jiný do stejného typu slotu. Programován není úplně triviální, ale lze nastavit skoro vše co tě napadne - např. přepínání plynulého ovládání motoru / crow pákou motoru dle letových režimů.
Není to můj inzerát, ale s tím vysílačem mám dost zkušeností.

Já vím, právě včera jsem mu ho posílal hned jak se tam objevil a on říkal že ho hned vezme.
Ještě takhle- může lítat na těch 35 mhz bez nějakého zásahu do vysílače? A jaké k tomu nějaké levně příjmače? Právě jsem se mu po tom díval a Duplex nepřipadá v úvahu ale že by lítal na 35...

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 21:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 616
Bydliště: Praha, Sobín
Palikovo soft je zcela nezávislý na použitém VF modulu, funguje stejně pro 2.4G jako 35Mhz. Modul je výměnný, lze tam použít různé, já např. mám Assan.
Pokud jde o přijímače na 35MHz, spousta lidí se jich zbavuje téměř zadarmo. Já lítal 40MHz a přijímace (asi 10) jsem prakticky rozdal, po přechodu na 2.4 bych je jinam než do houboletu stejně nedal. Pokud by ho trápila cena JETI přijímačů, asi bych zvažoval FRSKy, ale obecně modulů je spousta a dnes spolehlivě fungují víceméně všechny.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 6:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Tak to padá, přihlásil se o to jako první, napsal mu i adresu ať mu to pošle a chlap mu psal že je z Novýho města ať se i staví, pak prej že dlouho neodpovídal tak to poslal někomu jinýmu :roll: (neodpovídal půl dne?) Super...
Takže se rozhoduje nad starou Eclipse na 35 mhz bez softu nebo nad klasickým Opticem... Já bych bral Eclipse jene pochybuju že by jí využil a soft do toho asi nahrávat taky nebude.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 12:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 616
Bydliště: Praha, Sobín
Eclipse bes Palíkovo softu je o ničem, pouze 7 kanálů, paměť na pár modelů.... Až ten soft z toho dělá o třídu lepší rádio, přehrání nebylo drahé

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: čtv 06.03.2014 17:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Já vím, není to tak dlouho co jsem si vybíral rádio já, taky bych mu radil si tam dát nový soft, ale na druhou stranu ty funkce ještě dlouho nevyužije, má je AX-1 a bude mít EHawka ale jinak ty modely budou jen hodně pomalu přibývat a v podstatě podobné... A je otázka jak dlouho ještě stará eclipse vydrží/jak by pak byla opravitelná...

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Optic 6 Sport a LAND konfigurace
PříspěvekNapsal: sob 15.03.2014 19:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.9.2012
Příspěvky: 929
Bydliště: Křovice, Dobruška (Královehradecký kraj)
Takže dávám o nás vědět a mám další otázku... Koupil si klasického Optica 6, takže LAND je vyřešena, ale má hrozně malou výdrž baterie, asi 3/4h... Baterku jsem mu formoval, 2 cykly... Nic nepomohlo, táta mi radil ať dám cyklů tak 5, ale třeba u svojí Eclipse jsem nedával ani jeden a fungovalo to hned na plno. Nutno dodat že aku je nový a pravděpodobně nebyl vůbec létaný, koupil ho z bazaru 2 týdny starého za supr cenu a je k tomu záruka. Mám dát tak 5 cyklů, když to nepomůže reklamace, nebo reklamace rovnou, nebo s baterkou zkusit ještě něco jiného? Děkuju za radu.

_________________
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.04.2014 21:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.7.2009
Příspěvky: 444
Bydliště: Hodonín
Ahojte,

mám Sport 35 Mhz v módu 4 (tak jsem ho nový koupil ) a snažím se v režimu Glid napípat křidélka ovládaná 2 samostatnými servy. Podařilo se to, ale normálně mám pravý knipl směrovka výškovka a levý knipl křidélka motor. Po aktivaci funkce Adif se mi na pravém kniplu objeví výškovka křidélka a na levém směrovka motor. Serva křidélek mám v kanálu 1 a 5 a směrovky v kanálu 4.
Dá se to nějak udělat, abych měl řízení opět v módu 4 tzn. pravý knipl - směrovka výškovka a levý křidélka motor? Nebo se s tím musím naučit žít a ohlížet se po jiné, lepší soupravě? Mimochodem, je v plánu.
PS - prošel jsem tady všechny diskuse o Optikách a spousta lidí s tímto má problémy.

Díky za rady.

Pavel


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.04.2014 5:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3076
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Mě to spíš připadá že máš MODE 2 to by odpovídalo tomu jak to mixuje.

Pokud se nepletu tak Optic6 Sport se dělal jen MODE 1 nebo MODE 2, pokud to někdo nepředrátoval samodomo.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.04.2014 9:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 11.6.2012
Příspěvky: 238
Bydliště: Hodonín/Brno
Nemá, normálně je tam fakt mód 4 - vpravo výškovka směrovka, vlevo křidélka motor. Na jiném modelu má v režimu acro křidélka na jednom servu a mód to zachovává.

_________________
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
mkhobby.blog.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.04.2014 10:09 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.3.2012
Příspěvky: 843
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Optic 6 má v menu pouze možnosti Mode 1 a Mode 2. Mody 3 a 4 jdou nastavit jedině s pájkou v ruce, nebo pro jednoduchý model přehodit serva na přijímači, do kanálu 1 směrovku, do 4 servo křidélek (případně druhé křidélko namixovat přes volný mix třeba na kanál 6) a je z Mode 2 jako Mode 4, ale jen do chvíle než se zapne diferenciace nebo nějaké přednastavené mixy...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.04.2014 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2011
Příspěvky: 1590
Optica jsem mel a mode 4 jsem tam nemel.Mozna nejaky novy FW?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.04.2014 11:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2011
Příspěvky: 468
Bydliště: Žebrák
To je uvedeno v popisu:

Všeobecné programové funkce

10 pamětí pro modely
nastavitelná velikost výchylek
obracení smyslu výchylek
subtrimy
exponenciální a dvojí výchylky
resetování paměti
nastavitelný Mód 1 nebo 2
volně programovatelný mix s vypínatelným přenosem trimu
časovač
zásuvka učitel-žák (3,5 mm jack)
failsafe (hodnoty uloženy v přijímači)
zvuková signalizace nízkého napětí přijímače


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 16.04.2014 13:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 24.4.2013
Příspěvky: 142
Bydliště: Banska Bystrica
Obrázky: 0
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: skybreaker a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz