Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: optic 6 sport - konverze na 2,4
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 12:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 10.3.2008
Příspěvky: 297
zdravím,

je prosím možná konverze Hitec Optic 6 Sport na 2,4 ?
někde jsem četl, že nikoliv. raději bych si to chtěl ještě ověřit, než půjdu koupit jiné rádio.

díky

luc


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 12:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2009
Příspěvky: 544
Bydliště: Košice
čau, áno je to možné. napríklad s Assan hack modulom kt. mám ja :)
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=8354
samotná inštalácia je jednoduchá.

_________________
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: optic 6 sport - konverze na 2,4
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 12:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.3.2010
Příspěvky: 429
Bydliště: near Brno
Obrázky: 0
lucas píše:
zdravím,

je prosím možná konverze Hitec Optic 6 Sport na 2,4 ?
někde jsem četl, že nikoliv. raději bych si to chtěl ještě ověřit, než půjdu koupit jiné rádio.

díky

luc


Nic nechoď kupovat. Na HC máš na výběr moduly VF na 2,4 GHz které se umístí dovnitř TX-u (vysílače). Není to teda potom uzpůsobeno na rychlou výměnu modulů jako u třebas Optik 6 Standart. Buď používat jeden nebo druhý...Návod na přestavbu ti můžu poslat já, nebo kdokoliv tady...momentálně nevím, kde sem ho tady v PC zašantročil. Asi nejlepší by byl modul VF 2,4 GHz Assan. Používá ho tady spousta lidstva.

Já osobně používám Coronu, ne proto že je levnější, ale pro (tehdy) vyzkoušení, protože sem si koupil Assana, kluci moji mě ho sebrali a tak že se vyzkouší jiný...no a chodil tento systém Corona tak sem u něho zůstal...

no a odkaz už tady máš...tak ať se daří. Laďa.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 12:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Assan hack - pak budeš limitován jen možnostmi rádia- samotný systém je naprosto bezproblémový a spolehlivý - :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 12:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2006
Příspěvky: 1146
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Obrázky: 2
Assan, Corona, nebo tuzemské-Jeti, MZK servis... ale u tuzemských bohužel přestavba vyjde dráž než samotný optic sport...

_________________
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 13:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.8.2010
Příspěvky: 2900
Bydliště: Kladno ČR
Obrázky: 1
Kup Assana instalace zabere cca 10minut... rozebereš vyndáš FM modul, ucvakneš konektory cca o 2mm nasadíš Assana, vrtneš 3mm dirku na ledku do krytu, přiděláš, zakrytuješ a lítáš.... NIC se nemusí pájet!!!!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 571
Bydliště: Kroměříž
Zdravim Vas, nevite nekdo jestli je mozne nastavit u teto vysilacky (Hitec optic 6) mix vyskovka + motor?

_________________
SAGITA EPP
Hitec Optic 6 + FRSky 2.4 GHz (V8R4, V8R7-SP)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1827
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
cože to jako funguje až takhle :-) tak že bych si jako překopal svuj optic 6 sport na 2,4 už konečně abych byl moderní ???

_________________
www.lmk-sokolov.ic.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Nebo Duplex a pak se dá nastavit přímo v Rx cokoli co vysílač nezvládne. :wink:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2009
Příspěvky: 1338
Zcela vážně si myslím, že konverze Optic sport na cokoliv je ztráta času. Jde o softwarově tak hloupé rádio, že žádná investice do něj se nemůže při pohledu dopředu vyplatit. Měnit za peníze přenosový systém a přijímače a přitom ponechat v provozu tak omezený vysílač je skutečná hloupost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1827
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
Mikelo píše:
Zcela vážně si myslím, že konverze Optic sport na cokoliv je ztráta času. Jde o softwarově tak hloupé rádio, že žádná investice do něj se nemůže při pohledu dopředu vyplatit. Měnit za peníze přenosový systém a přijímače a přitom ponechat v provozu tak omezený vysílač je skutečná hloupost.

no jo no jo pro moje potřeby optic plně dostačuje

_________________
www.lmk-sokolov.ic.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2005
Příspěvky: 19644
Mikelo píše:
Zcela vážně si myslím, že konverze Optic sport na cokoliv je ztráta času. Jde o softwarově tak hloupé rádio, že žádná investice do něj se nemůže při pohledu dopředu vyplatit. Měnit za peníze přenosový systém a přijímače a přitom ponechat v provozu tak omezený vysílač je skutečná hloupost.
Blbost... :wink: :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1827
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
a btw ted jsem se koukal na tu coronu ta stojí 28 doláčů a to je celkem nic myslím si že za tu srandu to stojí stejně mám v plánu v období cca do dvou let koupit novej vysílač tak co :-)

_________________
www.lmk-sokolov.ic.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: optic 6 sport - konverze na 2,4
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 14:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2007
Příspěvky: 1827
Bydliště: Sokolov
Obrázky: 6
ladaxvx píše:
lucas píše:
zdravím,

je prosím možná konverze Hitec Optic 6 Sport na 2,4 ?
někde jsem četl, že nikoliv. raději bych si to chtěl ještě ověřit, než půjdu koupit jiné rádio.

díky

luc


Nic nechoď kupovat. Na HC máš na výběr moduly VF na 2,4 GHz které se umístí dovnitř TX-u (vysílače). Není to teda potom uzpůsobeno na rychlou výměnu modulů jako u třebas Optik 6 Standart. Buď používat jeden nebo druhý...Návod na přestavbu ti můžu poslat já, nebo kdokoliv tady...momentálně nevím, kde sem ho tady v PC zašantročil. Asi nejlepší by byl modul VF 2,4 GHz Assan. Používá ho tady spousta lidstva.

Já osobně používám Coronu, ne proto že je levnější, ale pro (tehdy) vyzkoušení, protože sem si koupil Assana, kluci moji mě ho sebrali a tak že se vyzkouší jiný...no a chodil tento systém Corona tak sem u něho zůstal...

no a odkaz už tady máš...tak ať se daří. Laďa.

a neměl by si někde nějakej manuál na tu coronu abych to předem okukl jestli to zvládnu :-) třicet doláčů pro tu srandu to dám

_________________
www.lmk-sokolov.ic.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 31.10.2010 15:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.3.2010
Příspěvky: 429
Bydliště: near Brno
Obrázky: 0
To AZY: no, pohledal sem něco a tak tady je Corona


Modul Corona DSSS nastavení-párování.

Vysílací a přijímací komunikační nastavení

Přijímač a vysílač - instalační instrukce – spárování:
Podle těchto bodů proveďte spárování vysílače a přijímače.

1. Zapněte vysílač a v MENU nastavte režim PPM a pak zase vysilač vypněte.

2. Stiskněte a podržte programovací tlačítko na vysílacím modulu, zapněte vysílač, pak můžete tlačítko pustit. (Pozor: nedržte tlačítko déle než 3 sekundy, neboť jeho ID by se měnilo náhodně !). LED na modulu bude blikat červeně.Tímto je vysílač připraven svázat se s přijímačem.

3. Stiskněte a držte tlačítko na přijímači a zapněte přijímač. Pokud LED na přijímači blikne dvakrát znamená to, že přijímač nalezl vysílač a spároval se. Vypněte vysílač a potom teprve přijímač. !!!Je důležité dodržet toto pořadí!!! Prvně vypnout TX a pak RX.
Přijímač i vysílač jsou tímto spárovány.

4.Zapněte přijímač už bez stisknutí tlačítka, potom zapněte vysílač bez stisknutí tlačítka, LED na vysílači svítí trvale červeně. RX a TX „se najdou“ do 15 ~ 20 sekund. Jestliže se LED dioda na přijímači rozsvítí červeně bez blikání funguje vše správně. Pokud LED bliká, nebo někdy nesvítí vůbec, opakujte tento krok, dokud je vše správně.

Zkouška:
Zapnout přijímač, potom vysílač. Důležité dodržet toto pořadí!!!
Až jsem zapnul vysílač, tak LED na přijímači začala rychle blikat, potom přestala na 2 sec. a potom svítila stále červeně. Serva normálně běží.


Poté, co se spáruje přijímač a vysílač, uživatel provádí už pouze 4. bod v normálním létání.


Doufáme, že se Vám nová 2,4 GHz přijímač a vysílač moduly. Byly navrženy a vyrobeny s použitím nejkvalitnějších kontrolní opatření jsou k dispozici. Máte-li jakékoli dotazy, prosím neváhejte a kontaktujte nás nebo navštivte naše...to je co se týká párování.
_____________________________________________________
Home Technika Návody - Elektronika Optic6 - vestavba 2.4GHz modulu Assan
Optic6 - vestavba 2.4GHz modulu Assan
Pondělí, 11 Květen 2009 18:58 Jirka

Pokud vlastníte stanici Hitec Optic6, rozhodnete se přejít na pásmo 2.4 GHz a nechcete se vzdát vymožeností Optica (motorové stopky a blokování plynu), máte díky výměnnému VF dílu hafo možností. Jednou z levnějších, a přitom poměrně spolehlivých variant, je zakoupení modulu Assan X8 2.4 GHz (v ČR zastupuje fa Čemech).
Má to však jeden háček - k modulům 2.4 obecně patří krátká anténka, která se připojuje přímo na konektor v modulu a tím pádem čouhá pod stanicí, je nutno ji odpojovat z důvodu skladnosti a vůbec mi přijde taková zranitelná. Nemluvě o riziku rozbití modelu při ztrátě signalu v případě, že anténku zapomenete připojit, po kontrole modelu spokojeně odstartujete a následně se dostanete mimo dosah (opakovaný případ nejmenovaného kamaráda). Někteří pomocí úhlového konektoru a prodlužovacího kablíku anténku vyvedou venkem nad stanici a následně přichytí víceméně rovnoběžně s původní anténou, přijde mi to však jako "netechnické" řešení.
Naštěstí je v Opticovi vhodný prostor, kam se dá modul zabudovat tak, ze našroubovaná anténka prochází původním anténním otvorem a stanice vypadá, jako by tam ta 2.4 patřila už od výroby :-) Nicméně má tato úprava za následek ztrátu záruky a její případná aplikace je pouze NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!
Pro zabudování budeme (kromě běžného nářadí a potřeb pro pájení) potřebovat kousek jednořadé kolíkové lámací lišty (5 pinu), servokablík (resp. 3 drátky) a něco na broušení, ideálně třeba Dremel (dík Honzovi za azyl), drsoni to asi zvládnou i pilníkem. V ideálním případě ještě malý 3 pinový konektor (patice sameček), označení bohužel nevím, ale rozteč pinů je menší, než u servokonektoru.
Vyjmeme Assan modul z původní plastové krabičky (povolení dvou šroubků a odlepení záruční samolepky - stejně se doporučuje zkontrolovat, jak to soudruzi vyrobili).
Otevřeme stanici (standardní operace, doporučená i v manuálu pro změnu modu 1 a 2), odpojíme akumulátor a vyšroubujeme původní anténu. Rozpojíme konektory, vedoucí na malý tišťák s anténním šroubem a konektor učitel/žák. Odstrojíme spodní polovinu skeletu stanice, abychom mohli bočně ohlodat pravý horní sloupek od spojovacího šroubu.
Potřebné zbroušení sloupku je nutno zaměřit dle rozteče mezi destičkami modulu Assan tak, aby šel modul na sloupek volně nasunout (pozor na pár SMD odporů uvnitř). Stěna sloupku je dostatečně silná, nemělo by tedy dojít k jejímu probroušení (platí pro modul Assan X8 v2, u starších modulů jsou destičky blíž u sebe). Anténní konektor by měl být proti otvoru pro anténu, kloub anténky pak vyjde těsně nad hranu stanice. Na patku anténky navineme několik závitů izolačky pro dosažení požadovaného průměru, aby anténa ve stanici nevaklala.
Z pinové lišty vyrobíme konektor pro připojení modulu (ohneme dlouhé piny co nejblíž plastu). Na krátké piny připájíme kablíky, dlouhé piny posléze nasuneme do konektoru v modulu (piny jsou kratší, než ty původní ve stanici, proto jsou do modulu zapojeny shora).
Z malého tišťáku s anténním šroubem vypájíme patici datového konektoru (samečka) a připájíme ji na druhý konec kablíků (piny pro výměnný modul ve stanici zůstanou bez signálu), po propojení datový konektor zaizolujeme. Elegantnější řešení by možná bylo nahradit původní datový kablík delším, přivedeným přímo na lištu do modulu, bohužel zatím nemám odpovídající konektor do stanice. Tato část úpravy není nutná, kablíky lze propojit i přímo na původní piny. Edit: Vhodný konektor (sameček) se našel na MB z nějakého starého PC, takže původní konektor je zpět na malém tišťáku a datový kablík je teď propojen na prodlužku z modulu zakončenou alternativním konektorem :-)
Celý modul Assan obalíme vhodnou izolací (ve které nezapomeneme udělat díru pro procházející sloupek) a usadíme modul s anténkou do stanice.
Fajnšmekři si mohou pomocí světlovodného kabelu, nasunutého na LED diodu a vyvedeného do prázdné krabičky od modulu přenést i optickou stavovou informaci :-) (jinak se člověk musí spokojit s "pípákem" u modulu v.2, nebo v krajním případě vyvrtat pro LEDku do stanice díru).
Stanici složíme, nacvakneme krabičku od Assanu (prázdnou, otvory přelepíme páskou) do prostoru pro modul a máme hotovo.
Před létáním OTESTUJEME DOSAH!
Modul po zabudování funguje k mé i Honzovo plné spokojenosti, je vlastně použit jako "hack" varianta, kterou ostatně Assan také nabízí.

Toto je postup vestavby do Optika 6 ale je to naprosto stejný, jak by to byla Corona. Asi tak před měsícem to montoval kámoš a na první pokus...vše OK. Já bych si ale koupil Asana, nebo ještě líp FrSky...ten se mě líbí a moooc.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 187 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz