Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1394 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 93  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 20:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
No tak honem... zkušenosti sem :) Taky o ní uvažuju. Teda ještě nevím jestli mx-16 nebo mx-20 nebo t8fg (ta má alespoň potenciometry po stranách). Jedna z těch tří to ale velmi brzy bude.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 20:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16659
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
T8FG jim saha tak po kolena programovymi moznostmi...
zkusenosti - menu mi prijde dostatecne uzivatelsky privetive pro zakladni nastaveni, napipal jsem tam Mosquito na 7 kanalu bez navodu vcetne mixu klapek do vyskovky, zpomaleni podvozku a klapek, nesymetrickeho zpomaleni plynu, dvou serv na kridylka.
Bindovani super, da se priradit k modelu konkretni prijimac - snizi se riziko startu s jinym navolenym modelem.
Pak fura dalsich veci... volne prirazeni kanalu a spinacu, sepnuti kniplem ve zvolene urovni, pekne prirazeni spinace jeho sepnutim, .... mooooc :-)
bocni potaky popravde nevim na co bych pouzil, je tam dostatek prepinacu a temi si najedu servem do predem definovane polohy... Navic Futaba je ma blbe utopene, nevim jestli s tim neco udelali.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 20:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
No já nijak supr složité věci nepotřebuju. Takže by mi myslím futaba stačila. Hlasová telemetrie a záznam kniplů je pro mě ale lákavé :) Uvažuju tedy, že pokud bych bral mx-?? hott, tak bych ty poťáky se středového sloupku zkusil přestěhovat na bok. Já jsem na to prostě hodně zvyklý a už si to bez toho neumím představit.

Největší favorit je pro mě mx-20, ale zas je to hodně peněz. I na tu mx-16 bych pak musel hromadu věcí prodat,aby mi to neudělalo díru do rozpočtu (teď mám výdaje jeden zub u zubaře jak celé letadlo, auto vyžaduje větší opravu,....) takže rozpočet šponovat nemůžu. Proto přemýšlím, jestli by mi nestačila ta šestnáctka. Nikde ale není shrnutý seznam rozdílů. Pak si taky říkám, že ta dvacítka by mi mohla vydržet na opravdu hooodně dlouho, tak zas osm kanálů by mohlo být málo.... je to strašné dilema :lol:


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 20:51 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3171
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
Nechci , rejpat, ale kolega si pořídil HOTT do MX22, lítá závodně F3J a F3B a celkem měl ze začátku hoňku s vypadáváním sigálu. Musel to řešit uprady fimware. Docela se zapotil sháněním propojovacích kablíku do PC, nakonec si to musel ubastlit sám. Co jsme ale lítali naposled, tak neměl problém.

Futaba má ten problém, že všechno funguje hned. Ale taky jsem původně silně uvažoval o té MX20.

Jinak ono programování dalších rádií, těmi co si prošli softem ECLIPSE 7 i s Palíkem je procházka růžovým sadem. :)

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 21:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16659
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mihlit píše:
.... osm kanálů by mohlo být málo.... je to strašné dilema .....

no to ja mel jasno - Eclipse mi vyhovovala, jen jsem narazil na pocet kanalu, tak bylo jasno hned. Pak ty zamlzovaci tahanice jestli 8FG umi nebo neumi zpomalit serva a bylo rozhodnuto :-)
Akorat ted musim zalepit mezeru v rozpoctu ... :-(

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2008
Příspěvky: 806
Bydliště: Praha 8
mihlit píše:
Uvažuju tedy, že pokud bych bral mx-?? hott, tak bych ty poťáky se středového sloupku zkusil přestěhovat na bok. Já jsem na to prostě hodně zvyklý a už si to bez toho neumím představit.


ja to chapu, taky s tim bocnim potakem na MX-22 prepinam letovy rezim na pristani apod. a je to skutecne ergonomicky vymakane
na druhou stranu kdyz si tu hraju s MX-20 tak si tu prasecinu s presunem potaku nedokazu predstavit :x
dost premyslim o MC-20 ale jeste ji potrebuji okouknout "nazivo" - ja vim je to drazsi, ale takove radio se nekupuje na rok nebo dva
jinak ta telemetrie a vario funguje prefektne, asi budu muset koupit dalsi moduly na otestovani :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 22:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
malcomx píše:
mihlit píše:
Uvažuju tedy, že pokud bych bral mx-?? hott, tak bych ty poťáky se středového sloupku zkusil přestěhovat na bok. Já jsem na to prostě hodně zvyklý a už si to bez toho neumím představit.
ja to chapu, taky s tim bocnim potakem na MX-22 prepinam letovy rezim na pristani apod. a je to skutecne ergonomicky vymakane
na druhou stranu kdyz si tu hraju s MX-20 tak si tu prasecinu s presunem potaku nedokazu predstavit :x
Proč ne? Je tam nějaký problém, proč by to nemělo jít zrealizovat?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 22:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2008
Příspěvky: 806
Bydliště: Praha 8
mihlit píše:
Proč ne? Je tam nějaký problém, proč by to nemělo jít zrealizovat?


dovnitr jsem jeste nelezl, ale rozvrtavat tu hezkou kovovou bocnici - no fuj :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 0:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Ja som predvčerom napípal do MX-20 koptéru. Keďže som Graupner - panic, tak som nedôverčivý, vrtulník teda zatiaľ počká, koptéra vie v prípade failsafe pristáť aj sama :) Ja viem, paranoja..

Na začiatok som upgradoval všetky firmware - v zásade šlo všetko bez väčšieho problému.

Prvý zásek nastal, keď utilita Upgrade Studio 2.1 nevedela namapovať prijímač a tak som ho nevedel napáliť. Použil som teda verziu 1.18 (na videách na youtube som to odkukal a tak som sa inšpiroval). Prijímač mám GR-24, napálenie firmware potom prebehlo hladko. Rovnakú utilitu som použil na napálenie Smartboxu a GPS modulu.

Firmware Tx šiel naopak v pohode napáliť z Upgrade Studia 2.1

Druhý zásek je programovanie GPS modulu z Tx. Manuál vraví, že nastavenie GPS je možné priamo z Telemetry menu v rádiu. Lenže GPS menu sa mi nie a nie objaviť. K dispozícii je iba menu telemetrie vysielača a prijímača. Nakoniec asi po 1 minúte od zapnutia Tx a Rx sa menu objavilo a bolo možné programovať GPS. Po vyskočení z menu sa však stáva, že sa GPS menu opäť stratí a nie je možné doň vstúpiť. Neskôr sa zas objaví. Atď. Zrejme nejaký bug pri komunikácii GPS a Rx. Pokiaľ je však GPS programované priamo cez Smartbox funguje všetko v pohode.

Telemetria v reále pri prvom pokuse reagovala s opozdením 1 - 5 sekúnd (jedná sa o GPS a vario data). Toto opozdenie je však možné eliminovať znížením počtu meraní telemetrických dát sa 1 sekundu. Štandardne je počet meraní nastavených na 20/s, výrobca pre rýchlejšiu odozvu odporúča tento parameter upraviť (napr. na 4/s). Po tejto úprave začala telemetria z GPS modulu fungovať naozaj v "reálnom čase".

Bude takisto nutný upgrade napájacej batérie, po pripojení Smartboxu je výdrž NiMN packu 2Ah tak 4 hodiny. Takže tam naládujem lipolku 6Ah. Inak sa mi celkom pozdáva ergonómia, pri reálnom ovládaní koptéry maximálna spokojnosť. Ovládanie menu dotykovými "spínačmi" je prirodzené a veľmi rýchlo som naň zvykol, upravil (znížil) som si akurát ich citlivosť.

Určite je zaujímavý rozsah programovacích funkcií, ktorých valnú väčšinu zatiaľ určite nevyužijem. Na druhú stranu už spomínaná telemetria, ktorá zahŕňa nastavenie zaujímavých parametrov na Rx je pre mňa atraktívna, rovnako ako dostupnosť telemetrických modulov za prijateľnú cenu.

Zatiaľ asi všetko, čo ma tak v rýchlosti napadlo. Som zvedavý na ďalšie ohlasy ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 8:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2006
Příspěvky: 423
Bydliště: údolí Berounky
ST píše:
Nechci , rejpat, ale kolega si pořídil HOTT do MX22, lítá závodně F3J a F3B a celkem měl ze začátku hoňku s vypadáváním sigálu. Musel to řešit uprady fimware. Docela se zapotil sháněním propojovacích kablíku do PC, nakonec si to musel ubastlit sám. Co jsme ale lítali naposled, tak neměl problém.

Futaba má ten problém, že všechno funguje hned. Ale taky jsem původně silně uvažoval o té MX20.

Jinak ono programování dalších rádií, těmi co si prošli softem ECLIPSE 7 i s Palíkem je procházka růžovým sadem. :)

Též mám MX-22 a uvažoval jsem jen modulu G2. Při dopočítání cen přijímače, smartboxu, kabelů atd. jsem dospěl k názoru, že je lepší si koupit rovnou MX-20.

_________________
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E,Easystar,Thun,Superzoom, EDGE 540-MVVS 80ccm+ startér,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 8:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Asi blbá otázka, ale já myslel, že tohle rádio má integrované všechno, co je potřeba. To je tedy stále potřeba SmartBox? K čemu přesně, co nezvládne to rádio?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 9:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
mihlit píše:
Asi blbá otázka, ale já myslel, že tohle rádio má integrované všechno, co je potřeba. To je tedy stále potřeba SmartBox? K čemu přesně, co nezvládne to rádio?

Rádio to zvládne. Vie zobrazovať všetky dáta na hlavnom display. Lenže som pán hračička no.. :) Mám to vymyslené tak, že na Smartboxe sú zobrazené letové data z GPS a na hlavnom displayi zas základné data.
Příloha:
010920122356.jpg
010920122356.jpg [ 68.81 KiB | Zobrazeno 1540 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 9:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16659
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mihlit píše:
Asi blbá otázka, ale já myslel, že tohle rádio má integrované všechno, co je potřeba. To je tedy stále potřeba SmartBox? K čemu přesně, co nezvládne to rádio?

Nekdo ma integrovany pupek a pres nej si na displej nevidi, tak potom se hodi dat si krabicku nekam na dohled :-)
Doba JR-X3810 je pryc, z novych radii takhle rozumne umisteny dispej ma treba Eclipse Pro a pak ty nove prototypy co se objevuji...
Jinak zkousel jsem na telemetrii cucet pri letani s B-25, myslim ze jeste vic nez krabicka u anteny se spis hodi zvukove alarmy a hlaseni... A to MX umi.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 10:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Tak já na displej koukám jen naprosto výjimečně. Párkrát se mi stalo, že jsem tu tečku na obloze pak hledal hodně dlouho. Kdyby mi mx-20 uměla říct "Letadlo je na 60 stupních, 600 metrů daleko" a k tomu ještě "přibližuje se/vzdaluje se" to bych to asi běžel koupit hned v pondělí :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 10:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
mihlit píše:
Tak já na displej koukám jen naprosto výjimečně. Párkrát se mi stalo, že jsem tu tečku na obloze pak hledal hodně dlouho. Kdyby mi mx-20 uměla říct "Letadlo je na 60 stupních, 600 metrů daleko" a k tomu ještě "přibližuje se/vzdaluje se" to bych to asi běžel koupit hned v pondělí :)

Tak to tam môžeš frčať.. :) ale predpokladá sa, že budeš ovládať niektorý z jazykov (íngliš, dojč...), češtinou ani slovenčinou to nerozpráva..


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1394 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 93  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz