Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 94  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
silcom píše:
...... češtinou ani slovenčinou to nerozpráva..

predpokladam ze zatim nerozprava ...
slibujou i CZ soft, ale ten nechci, radsi EN.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
silcom píše:
mihlit píše:
Tak já na displej koukám jen naprosto výjimečně. Párkrát se mi stalo, že jsem tu tečku na obloze pak hledal hodně dlouho. Kdyby mi mx-20 uměla říct "Letadlo je na 60 stupních, 600 metrů daleko" a k tomu ještě "přibližuje se/vzdaluje se" to bych to asi běžel koupit hned v pondělí :)

Tak to tam môžeš frčať.. :) ale predpokladá sa, že budeš ovládať niektorý z jazykov (íngliš, dojč...), češtinou ani slovenčinou to nerozpráva..
Ty jsi to zkoušel nebo to viděl na nějakém videu? ingliš pro mě není problém


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Mam takovou drobnost - klapky mam v letove poloze pri 110% vychylky na jednu stranu, pristavaci polohu 150% na druhou stranu. Pri zapinani (pripojeni aku k reglum) klapky na zlomek vteriny sjedou na neutral - tedy na 0%. Ostatni kanaly tohle nedelaji, i kdyz treba vyskovku mam vytrimovanou asi 35% od neutralni polohy a pri zapnuti se ani nehne. Je to neco v nastaveni? Cesky manual zatim stale nemam...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mihlit píše:
....Ty jsi to zkoušel nebo to viděl na nějakém videu? ....

http://www.youtube.com/watch?v=17ncyv2KyR8
neveris snad manualu? :-D

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2006
Příspěvky: 423
Bydliště: údolí Berounky
jyrry píše:
Mam takovou drobnost - klapky mam v letove poloze pri 110% vychylky na jednu stranu, pristavaci polohu 150% na druhou stranu. Pri zapinani (pripojeni aku k reglum) klapky na zlomek vteriny sjedou na neutral - tedy na 0%. Ostatni kanaly tohle nedelaji, i kdyz treba vyskovku mam vytrimovanou asi 35% od neutralni polohy a pri zapnuti se ani nehne. Je to neco v nastaveni? Cesky manual zatim stale nemam...

Není to v uložení falesafe? Já již tady MX20 nemám. Směřuji k MC-20 hott.

_________________
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E,Easystar,Thun,Superzoom, EDGE 540-MVVS 80ccm+ startér,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 11:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Skúšal. Jedinou nevýhodu hlasových informácií je nutnosť použiť sluchátka. Alebo Bluetooth handsfree, lenže k tomu je zase nutné dokúpiť BT modul do rádia.. :D (šikovný marketing). Proste cez vstavaný reprák vychádzajú pípania všeho druhu, ale hlasová telemetria nie.

Hlásenia je nutné vyvolávať ručne cez vopred zvolený switch. Zatiaľ som neprišiel na to, ako nechať hlásenia zaznievať automaticky - dá sa to ale iba pre data vysielača (napr. napätie batérie Tx, napr. každých 30 sekúnd). U ostatných dát to vyzerá tak, že si zvolíš data, o ktoré máš záujem (trebárs rýchlosť, smer vzdialenosť) a potom pri každom použití spínača sa ozve jeden údaj. Údaje sú hovorené v slučke. Dosiahnutá výška je navyše akusticky oznamovaná automaticky (20, 40, 60, 80, 100m), potom sú to stovky metrov (100, 200, 300...). Rovnako automaticky sú oznamované tónom vario dáta (stúpanie, klesanie) a to je samozrejme znázornené aj graficky inverzným zobrazením daných hodnôt.

Možno som niektoré veci opomenul, alebo neuviedol úplne správne, ale sme spolu iba tri dni... :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 12:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky rozmýšlím na příští sezónu o modernizaci jestli MX-20, nebo MC-20 a jak to tak pročítám, čím dál víc se začínám klonit k MC-20. Je sice podstatně dražší, ale nepotřebuju k ní SmartBox, protože už má dva displeje (taky nosím ruksak vepředu), a taky ty poťáky už má naboku. I programováním je ještě trochu "chytřejší" a asi už to bude moje poslední rádio, tak pořád rozmýšlím, asi budu dýl šetřit a bude MC-20. Jinak německý manuál je společný pro MC- 12, 16 i 20 a je v něm přehledná tabulka, které funkce, která verze umí, nebo neumí, případně lze dokoupit.
Odhledně těch hlášek v češtině jsem něhde zahlídnul, že už na tom snad někdo pracuje, ale nemůžu to najít. Než jí ale budu kupovat, tak už to snad bude vyřešené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 12:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 14.11.2006
Příspěvky: 423
Bydliště: údolí Berounky
Lark píše:
Taky rozmýšlím na příští sezónu o modernizaci jestli MX-20, nebo MC-20 a jak to tak pročítám, čím dál víc se začínám klonit k MC-20. Je sice podstatně dražší, ale nepotřebuju k ní SmartBox, protože už má dva displeje (taky nosím ruksak vepředu), a taky ty poťáky už má naboku. I programováním je ještě trochu "chytřejší" a asi už to bude moje poslední rádio, tak pořád rozmýšlím, asi budu dýl šetřit a bude MC-20. Jinak německý manuál je společný pro MC- 12, 16 i 20 a je v něm přehledná tabulka, které funkce, která verze umí, nebo neumí, případně lze dokoupit.
Odhledně těch hlášek v češtině jsem něhde zahlídnul, že už na tom snad někdo pracuje, ale nemůžu to najít. Než jí ale budu kupovat, tak už to snad bude vyřešené.


Jsem pultovej. V ceně MC-20 je jednoduché provedení jako pult, dva displeje, Lipol baterky, přepravní kufr, vnitřní repro.....

Tím se ten cenový rozdíl trochu sníží.

_________________
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E,Easystar,Thun,Superzoom, EDGE 540-MVVS 80ccm+ startér,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 12:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9400
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Taky jsem pultovej a vidím to podobně, takže je asi rozhodnuto. Navíc má integrovanou anténu uvnitř.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 13:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
jyrry píše:
mihlit píše:
....Ty jsi to zkoušel nebo to viděl na nějakém videu? ....
http://www.youtube.com/watch?v=17ncyv2KyR8
neveris snad manualu? :-D
Tak nejde o to nevěřit :) Ale znáš to, ne? Papír snese všechno. Že je to napsané v manuálu neznamená, že to v reálu funguje a je to prakticky použitelné. Jinak na tom videu je jen základní hlasová telemetrie. Mě by zajímalo, jestli mi je to schopno říct vzdálenost, což vypadá, že ano. Výšku, což vypadá, že ano. Ale ještě k tomu aktuální kurz letadla a také kterým směrem odemě letadlo je (nepředpokládám, že by vysílačka měla v sobě kompas, aby mi to řeklo "čum víc doleva"), ale aby mi to řeklo kurz směrem k letadlu. Údaje pro to všechny má, z gps to všechno zjistí, jde ale o to, jestli to fakt umí vypočítat a ohlásit to. Jasné, je to jen blbinka, která nerozhoduje o (ne)koupi toho rádia, ale zajímalo by mě to.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 13:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
janch píše:
jyrry píše:
... Pri zapinani (pripojeni aku k reglum) klapky na zlomek vteriny sjedou na neutral .......

Není to v uložení falesafe? .....

parada, bylo to v tom. Prokousavam se navodem pomalu ...
"my google-english is very poor" (to pisu do emailu kdyz s nekym komunikuju v anglictine) :-D
Ted jeste najit uzamceni kniplu plynu (na Eclipse to znam jako "engine lock") a muzu jit litat.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 13:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
mihlit píše:
....Jasné, je to jen blbinka, která nerozhoduje o (ne)koupi toho rádia, ale zajímalo by mě to.

Jasne, mame to prece primarne na hrani :-)
Vsak taky zkusim najit jestli uz nekdo nabourava komunikacni protokol mezi "Electric air module" a prijimacem, to by umoznilo tvorbu vlastnich cidel...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 13:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 978
Bydliště: Sedlcany
jyrry píše:
parada, bylo to v tom. Prokousavam se navodem pomalu ...
"my google-english is very poor" (to pisu do emailu kdyz s nekym komunikuju v anglictine) :-D
Ted jeste najit uzamceni kniplu plynu (na Eclipse to znam jako "engine lock") a muzu jit litat.


Koukni do menu zakladniho nastaveni modelu.Nemam ted radio u sebe (az vecer),ale je tam moznost tusim motor cut-off a necha se k tomu priradit vypinac.

Ad klapky - to dela i me a konecne vim proc :) Premastavim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 14:22 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17697
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
aaa, tak to mam ... nejdriv se tomu musi rici ze to je motorak s motorem na C1 a pak se to v tom "basic settings objevi", volba spinace pro "motor stop". Ted uz to na mne taky nadava kdyz pri zapnuti Tx nemam stazeny plyn :-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 01.09.2012 17:31 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2008
Příspěvky: 1232
Bydliště: Pelhřimov
Obrázky: 1
mám sice mc-22 hott, ale dočetl jsem se tady něco co jsem z návodu nepochopil a sice ten počet měření za sekundu, velkého zpoždění gps/vario modulu jsem si teď v týdnu při lítání taky všimnul, ale protože teď vidím, že jsem měl mnou nastavenu hodnotu 40 (asi jsem chtěl dvakrát podrobnější měření než z továrny nebo co), tak již jsem přenastavil na 4 a budu se těšit na lepší výsledek! :D

že mi při zapnutí přijímače cuknou serva klapek a směrovky jsem si taky všimnul, na nich ten fail save nastavený mám, ale co že s tím se dá udělat, přenastavit? na moment mi sjedou do polohy plně vytaženo a směrovka do strany a hned se to vrátí, nevidím možnost, jak tento jev odstranit aniž bych zrušil nastavení fail safe.

k tomu dotazu na mluvení - i kdyby mx-20 neuměla v základu říct hlasem nějakou tu varovnou hlášku že model je 500 metrů daleko atd, tak pořád je to řešitelné. moje mc-22 hott umí pípat vario, ukazuje na displeji gps údaje jako vzdálenost atd., ale nemluví. mám tedy ve vysílači bluetoth modul a v kapse nebo na krku mobil s androidem a mluví to na mě z graupner aplikace. jednotlivé hlášky jsou ve formátu .wav, takže jednotlivé anglické hlášky jsem v počítači předaboval svým hlasem česky a uložil pod stejným názvem souboru. pro lenost jsem některé mě nepotřebné vynechal, ale i tak to funguje. na mobilu si můžu nastavit ohledně mluvení mnohé (teď v týdnu jsem byl při lítání zuřivej, že jsem nemohl v rychlosti najít kde vypnout hodně časté hlášení o podkročení minimální rychlosti, což je v případě gps měření rychlosti modelu vůči zemi stejně nevypovídající údaj) buď cyklicky v nějakých intervalech nebo při dosažení nějakého nastavené hodnoty, ale trochu mi vadí, že nemůžu vyvolat páčkou vysílače hlášení o momentální výšce, takže jsem se přistihl, že už zase pomrkávám na číselný údaj ve vysílači což je špatně a důvod proč mi elektrovětroně ulítávaj z očí.

co se týče polohy modelu pro návrat k sobě, tak buď je k dispozici číselný údaj z gps o vzdálenosti a úhlu (nula je sever atd.), to mám v základu už na displeji mc-22, jen vědět před lítáním kde je sever nebo můžu mít celou dobu na mobilu nastavenou variantu, kdy na ploše displeje se pohybuje ikona letadélka a můžu si označit i výchozí bod. pokud bych byl připojenej na louce na net, tak místo šedého podkladu vidím google fotomapu. musím říct, že tohle sledování polohy na mobilu ještě nemám moc ošahaný, protože jsem se Siriem byl lítat teprve dvakrát, přičemž se zatím víc seznamuju s modelem než mít už na mobilu nastaveno přesně jen to co chci a nebýt otravován vlastním hlasem informacemi které nepotřebuju. poslední variantou před vizuálním ulítnutím je pro mě vypnout vysílač a nechat pomocí fail safe model vrtět v pseudovývrtce a koukat kde se co zaleskne. vlastně ne, poslední variantou je přepnout aplikaci v mobilu na režim kdy šipka po vzoru geocashingu společně s údajem vzdálenosti naviguje pilota na místo poslední vyslané polohy gps z modelu, tedy model už může ležet v troskách bez napájení za kopcem, ale mělo by ho to najít.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1398 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz