Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 94  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 15:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 304
Bydliště: Vysočina, Nové Město na Moravě
creagel píše:
Ne, neni (dokonce to nema ani MC-32). Mam potvrzeno, ze do konce letosniho roku to bude (min. u MC-32). Osobne tipuju, ze to bude i u nove MC-20 a tim padem by to pak mohla mit i MX-20.

Děkuji za odpověď. Tato funkce by se mi na vysílači moc hodila. No, letos to dolétám ještě se starým a pak uvidíme.

_________________
https://sites.google.com/site/martinzvysociny/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 21:24 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
Zdravím, nevíte prosím někdo, jestli vario dokáže logovat výšku po nějakých intervalech?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 970
Bydliště: Sedlcany
Honzisx píše:
Zdravím, nevíte prosím někdo, jestli vario dokáže logovat výšku po nějakých intervalech?


Logovat? Co tim myslis? Na SD kartu se uklada neustale (pokud je pusteny flight time). Pokud ti jde o hlaseni aktualni vysky, tak ano. Pokud ti jde o hlaseni treba kazdych X metru, tak ano. Defaultne 0-100m kazdych 20m, pak kazdych 100m. Moznost nastavit si upozorneni na min. a max. vysku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 22:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
Logovat? Co tim myslis? Na SD kartu se uklada neustale (pokud je pusteny flight time). Pokud ti jde o hlaseni aktualni vysky, tak ano. Pokud ti jde o hlaseni treba kazdych X metru, tak ano. Defaultne 0-100m kazdych 20m, pak kazdych 100m. Moznost nastavit si upozorneni na min. a max. vysku.[/quote]


Myslel jsem právě to ukládání průběhu letu na kartu. Flight time je jenom spuštění stopek délky letu v timerech?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 970
Bydliště: Sedlcany
Flight time neni jen pocitadlo naletaneho casu, ale prave ze pousti i zaznam telemetrie. Pokud nebezi flight time, nebezi zaznam telemetrie (coz je logicke, kdyz neletim, nepotrebuju zaznam).

A loguje se po celou dobu. Ale to asi neni do tohoto vlakna, spis do tohoto:

viewtopic.php?f=38&t=49204

admine, muzes to tam prehodit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2012 23:05 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2011
Příspěvky: 24
Bydliště: Brno
[quote="creagel"]Flight time neni jen pocitadlo naletaneho casu, ale prave ze pousti i zaznam telemetrie. Pokud nebezi flight time, nebezi zaznam telemetrie (coz je logicke, kdyz neletim, nepotrebuju zaznam).


Díky za vysvětlení, momentálně používám flight time jen jako stopky délky letu :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2012 21:33 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2009
Příspěvky: 40
Bydliště: Fryšták-Horní Ves
Panové. Mám MX20, firmware 1,120. U modelu mám 3 letové režimy. U jednoho z nich, Thermic mám i nastaveny Clock1, který se spouští stejným přepínačem(CTRL 10) jako přepnutí letového režimu. Jde o to, že po zapnutí Tx a přepnutí do tohoto režimu stopky neběží. Musím přepnout na jiný režim a zpět a pak už běží normálně(jakoby první přepnutí nerozjede stopky).
Ted jsem zjistil, že v režimu, kdy stopky neběží a jsou v nule jdou spustit jednopolohovým přepínačem SW9. Ale na něj jsem nic nenastavoval.
Je to normální = že bych blbě nastudoval manual.
A ještě nevím, kde se u modulu GPS nastavuje, abych měl hlášení každých 100m výšky. Anebo alarm, že jsem třeba v 1200m výšce.

Díky moc za rady...už bych chtěl jít s ní navostro.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2012 21:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2009
Příspěvky: 970
Bydliště: Sedlcany
S tim nastavenim stopek na MX-20 ti asi neporadim (osobne na svem radiu pouzivam jen flight time a motor time).

Ad nastaveni gps - mam sice jen vario bez gps, ale nastaveni je stejne. Provadi se primo v GPS modulu. Programovani se provadi skrz radio v menu Telemetry). Nemam MX-20 ale MC-32, tak netusim, jestli to maji radia stejne (rekl bych ale ze toto ano).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2012 22:30 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.9.2009
Příspěvky: 40
Bydliště: Fryšták-Horní Ves
To bude asi FIXik přímo na Graupnery. Zkusím jim napsat. :-)
Jinak, ted jsem to zapojil a v menu Telemetry není nic o výšce...max si můžu navolit co mi bude hlášeno, což je ve Vois trigger.V menu Setting a data viev jsou jen podokna RX dataview,RX servo,RX Fail safe, RX free mixer a RX Curve. Ale návod na GPS se nádherně ohání Smart boxíkem..ach jo.
EDIT: takže GPS menu už naskočilo, pro takové lamy jako já, jsou to TOHO GPS MENU 2 stránky doprava a u poslední máte požnost listovat zase nahoru a dolů, kde jsou různá nastavení varování. POZOR: odezvy nejsou tak rychlé, to jest jen pro info.
ALE HOTT MANAGER softík neumím přepnout do ENG. No kdyby byl někdo rychlejší, tak děkuji za info, bo já se s jazykem našich sousedů trápím jako junior s první babů.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: sob 25.08.2012 10:28 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Víte někdo, jaký je přesně rozdíl mezi MX-20 Hott a MX-16 Hott? Jediné, co jsem našel, je:
- počet kanálů: 12 vs. 8
- počet paměťových pozic letadel: 24 vs. 20
- počet letových řežimů: 7 vs. 4
- počet funkcí (pevných mixů): 12 vs. 8

Liší se to ještě v něčem?

Teď ještě koukám na nějaké obrázky a přijde mi, že snad jsou dvě verze vysílačky...
Jedna má v rozích dva přepínače nad sebou, jak je vidět na stránkách výrobce, nebo na následujícím odkazu nahoře.
Druhá má v rohu jeden přepínač a pod tím potenciometr. Jak je třeba na stejném odkazu uprostřed stránky.
http://www.modellflugnews.de/2011/04/gr ... l-gr-hott/

Nevíte o tom něco víc?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: úte 28.08.2012 12:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17110
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Jaky je rozdil mezi temi radii na trhu?
treba
http://www.va-models.com/eshop1/mx20-24 ... 26184.html
http://www.va-models.com/eshop1/mx20-24 ... -5465.html
Je to jen v ceskem navodu?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2012 15:31 
Mazák
Mazák

Registrován: 19.9.2011
Příspěvky: 1160
Bydliště: Brno, ČR
Myslím, že nikdo neví nic :) Já odpovědi na svoje otázky taky nikde nedohledal. Psal jsem i na info@graupner.de, ale ani mi neodepsali. Jinak jestli je to jen v návodu a tisícovku rozdíl, to by bylo zvláštní. Ve tvém případě bych zkusil napsat tomu prodejce, ten by to snad mohl vědět. A možná... možná by mohl i odepsat :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2012 15:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 304
Bydliště: Vysočina, Nové Město na Moravě
Já myslím, že ten rozdíl tisícovky je stará cena vs nová cena a prodejce si to ve svém shopu nedal ještě do pořádku. V červenci byly totiž MX-20 zdražené. Vím to, protože já jsem si ji vychytrale objednal dva dny po zdražení, samo již za novou cenu :roll:

_________________
https://sites.google.com/site/martinzvysociny/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: čtv 30.08.2012 23:10 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17110
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak mam postarano o zabavu na mnoho nocí :-D
Příloha:
Mossie_SJ.JPG
Mossie_SJ.JPG [ 39.25 KiB | Zobrazeno 1734 krát ]

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Graupner MX-20 HOTT
PříspěvekNapsal: pát 31.08.2012 0:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Tak to sme dvaja, ja som takto dopadol včera :)
Příloha:
310820122355.jpg
310820122355.jpg [ 55.59 KiB | Zobrazeno 1730 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 94  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz