Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 10:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2713
Bydliště: Praha Letňany
Tak už padlo rozhodnutí a po složitém rozhodování (o tom jsem psal v jiném tématu) jsem odhodlaný koupit soupravu Turnigy T9x. Určitě chci jako 1. věc odstranit tužkáče v kleci - původně jsem chtěl použít 10-čl. NiMh pack, který používám jako náhradu tužkáčů ve stávající setovce, ale problém je, že se do vysílačky nevejde. Prodejce mi místo toho nabídl za velice pěknou cenu LiFe 1500mAh 9,9V. Půjde jako vysílačová do T9x použít ?

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 11:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.12.2010
Příspěvky: 714
Bydliště: Levice
jj v pohode
aj na HK taku predavaju http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... pack..html


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 12:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2009
Příspěvky: 1304
Priživím sa na tejto téme so svojou otákou: v minulosti som uvažoval o LiFe vo vysielačke, no odradilo ma brutálne veľké vybíjacie "koleno" LiFe batérii - proste batérie sa javia ako vskutku v pohode nabité a zrazu za maličkú chvíľku bááác a tma. Neobávate sa tohoto trošku, aké s tým máte skúsenosti?

_________________
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 14:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Prave toho bych se obaval. A123 co mam ("velke burty 2300") se chovaji presne jak popisujes a pri malych odberech to bude hodne markantni. Proste na baterece je skoro porad 3.3V na clanek a pak najednou rychly konec.
Rozhodne u nich nefunguje to co u lipol - vezmu voltmetr, zmerim napeti naprazdno a z toho urcim jestli je baterka nabita na 100%, 75%, 50%, 25%... na LiFe je porad 3.3V :?

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 14:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jak klesá napětí u LiFe v průběhu pomalého vybíjení v Rx?
Jestli to leze po muchách, bude určitě dobré zkalibrovat měření napětí v T9x/TH9x (v Er9x malina).
Aby si jeden nemyslel že má o půl V víc než má...

No a posadit varování na pokles napětí s pořádnou rezervou, ne?

Já mám LiPol 2,6Ah a když nabíjím víc jak 2Ah tak to beru tak, že už jsem "hazardoval" :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 14:38 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
A vůbec, když bereš v čajně nebo kde T9x, tak ten/ta k tomu bude určitě mít i LiPolku. A máš to... :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 15:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Trochu jsme pohledal - tady je vybijeci graf A123
http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... tid=883612
Je videt ze u malych proudu (230mA) je pokles napeti priblizne z 3.3V na 3.2V zhruba od 90% kapacity do 10%.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 15:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2713
Bydliště: Praha Letňany
RiMr píše:
A vůbec, když bereš v čajně nebo kde T9x, tak ten/ta k tomu bude určitě mít i LiPolku. A máš to... :)


Beru jí tady u nás, LiFe mi nabídli jako úsporné řešení (můžu jí mít v rámci "bundle" s T9x za míň než polovic ceny, co bych platil za LiPo) včetně připájení konektoru z "klece". A v Tx bude Er9x. Jinak na HK LiFe jako vysílačovou nabízí, (viz odkaz kolegy výše), tak snad by to mohlo fungovat.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 16:09 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 93
Bydliště: Praha 5 Smíchov
S LiFE baterkama nemam zkusenost, ale pokud maji vyse popsanou vybijeci charakteristiku, urcite bych byl s pouzitim v Tx opatrny. Moje zkusenost s zobrazovanim napeti aku v ER9x je takova, ze se to lisi od verze firmware. V nekterych ukazuje stabilni hodnoty, v nekterych neustale napeti hodne kolisa.
Tim te nechci strasit, jen upozornit na potencionalni problem. Pokud mas na aku vyhodnou nabidku, vem ji. Ale rozhodne bych si predem vyzkousel treba na simu, jak se chova, aby ti v "ostrem" provozu nepripravila nejake prekvapko.

_________________
Phoenix 2000; Durafly Cessna 182; T9x+Open9x+FrSky
NE SoloPro II; HK450 V2
X-RAY T3; Trx E-maxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 16:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
chorche píše:
S LiFE baterkama nemam zkusenost, ale pokud maji vyse popsanou vybijeci charakteristiku, urcite bych byl s pouzitim v Tx opatrny.

Ono asi bude rozdil "nejake Life" a "A123 Life". Ta rovna vybijeci charakteristika s prudkym kolenem plati pro A123 (kulate plechove pouzdro). Ty cinske "LiFe" do vysilacu jsou ve stejnem formatu jako byvaji lipol a je otazka co je vlastne uvnitr. Chetlo by to u nich zmerit vybijeci charakteristiku a hned by bylo jasno.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 16:47 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 15.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jednu jsem vzal. Až přijde, picnu ji na iChargera, připojím ho k PC a budu to vybíjet nějakým malým proudem a uvidíme co z toho vyleze za čmáranici :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2713
Bydliště: Praha Letňany
No vzhledem k tomu, že je i na HK nabízená jako VYSÍLAČOVÁ, rozhodl jsem se jí za ty peníze vzít (s tím, že beru na zřetel všechna varování a doporučení a pokusím se jimi řídit).
Co se týká měření vybíjecí charakteristiky - klidně bych jí změřil a výsledky vystavil tady na fóru pro ostatní, aby jim třeba pomohly v rozhodování. Nicméně si nejsem jistý, že na to mám vybavení. Takže jí klidně poskytnu (zapůjčím) někomu zkušenějšímu a vybavenějšímu k proměření. Samozřejmě, pokud baterie nedojde k úhoně. Alespoň pak budeme všichni moudřejší.

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 16:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 2713
Bydliště: Praha Letňany
RiMr mne předběhl...

_________________
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.9.2010
Příspěvky: 1277
Takže to kupuješ na HC (T9x)? Nějak jsem to nepobral.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: LiFe jako vysílačová baterie
PříspěvekNapsal: čtv 11.08.2011 18:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Není vám divné, že špičkový výrobce TX nepoužívá ani lipol, ani Life, ale Lion (jako náhradu za Nixx)?

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pkotatko, vitaa a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz