RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Hitec Optic 6
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=36007
Stránka 1 z 13

Autor:  letec111 [ sob 19.02.2011 22:57 ]
Předmět příspěvku:  Hitec Optic 6

Dobrý den. potřeboval bych poradit. mám vysílač optic 6, 35 mhz. V současné době mám zprovozněného k letutu elektrovětroně a samokřídlo. V elektrovětroni mám střídavý motor a napájím to 3čl. lipol 2200 mah. V samokřídlu mám střídavý motor ray 400w, regulátor 30A a napájím to tou samou lipolkou. Problém se skrývá v tom, že když přidám u obou těchto modelů plný plyn, tak mi začne celé letadlo vždycky skákat a také skáčou otáčky motoru(jen když přidám plný plyn) Čím to může být? příjimače jsem skoušel měnit ale je to pořád to samé, myslím si že to muže být už jedině ve vysílačce. Myslel jsem si že mám asi špatný regulátor u toho větroně, ale jak jsem dal do kupy samokřídlo tak mi to dělá taky. už si nevím rady.

Autor:  Vety [ sob 19.02.2011 23:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač optic 6

letec111 píše:
Dobrý den. potřeboval bych poradit. mám vysílač optic 6, 35 mhz. V současné době mám zprovozněného k letutu elektrovětroně a samokřídlo. V elektrovětroni mám střídavý motor a napájím to 3čl. lipol 2200 mah. V samokřídlu mám střídavý motor ray 400w, regulátor 30A a napájím to tou samou lipolkou. Problém se skrývá v tom, že když přidám u obou těchto modelů plný plyn, tak mi začne celé letadlo vždycky skákat a také skáčou otáčky motoru(jen když přidám plný plyn) Čím to může být? příjimače jsem skoušel měnit ale je to pořád to samé, myslím si že to muže být už jedině ve vysílačce. Myslel jsem si že mám asi špatný regulátor u toho větroně, ale jak jsem dal do kupy samokřídlo tak mi to dělá taky. už si nevím rady.

Tak jedině jestli si si ve vysílači něco nechtěně nenastavil..Tak to zkus na jiném (novém) modelu ve vysílači.

Autor:  letec111 [ sob 19.02.2011 23:26 ]
Předmět příspěvku: 

no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál

Autor:  siki [ sob 19.02.2011 23:29 ]
Předmět příspěvku:  -

Dělá to i bez nasazené vrtule?

Autor:  letec111 [ sob 19.02.2011 23:31 ]
Předmět příspěvku: 

bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.

Autor:  lubo1 [ sob 19.02.2011 23:36 ]
Předmět příspěvku: 

letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.

Vysielač ti takéto niečo robiť nemá ako.....
Koľko Ampér má ten motor skutočný odber...

Autor:  letec111 [ sob 19.02.2011 23:45 ]
Předmět příspěvku: 

myslíte že ten regulátor nestíhá? jenže jakto že na zemi při přidání plného plynu se nic neděje a ve vzduchu to začne blbnout? právě se divím, je to dělá u obou modelů( nemám v nich stejné motory ani regulátory) je právě divné že ten problém je u obou.

Autor:  Vety [ sob 19.02.2011 23:45 ]
Předmět příspěvku: 

letec111 píše:
no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál

Moment..To samý mi dělal motor taky..Jestli to myslíme správě..Pokusim se někam na net hodit video aby si řekl jestli je to to samý co u tebe.. :wink:

Autor:  lubo1 [ sob 19.02.2011 23:56 ]
Předmět příspěvku: 

Vety píše:
letec111 píše:
no právě začalo v tom větroni, říkal jsem si to asi bude špatný regulátor nebo přijímač, ale ted jsem dal dokupy to samokřídlo a dělá to znova. vždycky při přidáni plynu do plna mi začne letadlo skakat i otáčky motoru, jakoby nějak blbnul signál

Moment..To samý mi dělal motor taky..Jestli to myslíme správě..Pokusim se někam na net hodit video aby si řekl jestli je to to samý co u tebe.. :wink:

Optic nemá takú funkciu, kde by vedel zvýšiť / znížiť otáčky.... Takže vysielač predbežne môžeš vylúčiť. Buď máš zle urobenú inštaláciu a ryšíš sám seba, alebo máš malý dosah - čo môže byť spôsobené zase rušením, alebo zlým príjmačom, alebo máš problém niekde v regli, alebo motore. V prvom rade musíš vedieť, koľko ti môže motor TRVALE brať ampér. Potom musíš zmerať, či ti neberie viac. Ak nie je vadny buď motor, alebo regler.... Ak ti berie via, potom sa môže regler prehrievať a robiť divy.
.. Ak chceš vylúčiť vysielač - daj tam ptíjmačovky a miesto reglu pripoj servo... Muselo by tieź kmitať /kolísať. Jediné prečo by to mohlo kolísať je vadný poťák na knipli plynu. Ale je to málo pravdepodobné a tým servom to vylúčiš....

Autor:  siki [ ned 20.02.2011 0:02 ]
Předmět příspěvku:  -

letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.


No já se ptal z toho důvodu, že jediné, co mají ty dva modely společné, je vysílač a lipolka. A spíše než ve vysílačce bych viděl závadu v lipolce. Prostě, že už je špatná a když dáš plnej plyn, tak napětí poklesne tak, že to regl utne. Ještě jako velmi málo pravděpodobnou bych viděl nějakou systematickou chybu v elektroinstalaci.
Šiki

Autor:  siki [ ned 20.02.2011 0:11 ]
Předmět příspěvku:  -

Bych ještě navrhoval zkusit na zemi pustit na plno motor a nechat to tak delší dobu běžet (s nasazenou vrtulí, ať je tam nějaká zátěž). Pak by se taky hodilo napsat větší podrobnosti, co tam máš za elektroniku a vrtule.
Šiki

Autor:  lubo1 [ ned 20.02.2011 0:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: -

siki píše:
letec111 píše:
bez nasazené vrtule jsem to neskoušel, ale jak dole pustím plný plyn tak, otáčky neskáčou. jakoby se nic nedělo, jakmile to je ale ve vzduchu tak to začne blbnout.


No já se ptal z toho důvodu, že jediné, co mají ty dva modely společné, je vysílač a lipolka. A spíše než ve vysílačce bych viděl závadu v lipolce. Prostě, že už je špatná a když dáš plnej plyn, tak napětí poklesne tak, že to regl utne. Ještě jako velmi málo pravděpodobnou bych viděl nějakou systematickou chybu v elektroinstalaci.
Šiki

Moja predoślá otázka - koľko to berie? O koľko poklesne napetie? Až na základe tohto môžeš povedať, či je vadný aku...... Čo ak ti to berie 100A?

Autor:  Vety [ ned 20.02.2011 0:56 ]
Předmět příspěvku: 

To Letec111: Nědělá ti to něco takového ? http://www.youtube.com/watch?v=QobH58V_9HA Vety

Autor:  fiser.modely [ ned 20.02.2011 8:58 ]
Předmět příspěvku: 

Dělalo mi to taky chce to nastavit reg. :wink:

Autor:  letec111 [ ned 20.02.2011 9:44 ]
Předmět příspěvku: 

koukal jsem na to video, jak se tam seká ten motor. Mně to dělá ale něco jiného. Motor v klidu jede n aplné otáčky bez jakéhokoliv sekání a po pár sekundách ve vzduchu začnou kolísat otáčky motoru(z maxima na minimum a naopak) a taky jakoby se dělo něco i se servama, vždycky se mi ten model podhoupne. někdy ale zase když přidám plný plyn, tak to nedělá. a když lítám na pul plynu tak to je uplně v klidu, jakmile ale dám plyn do plna tak motor začne škytat. Jak jste psali jestli mám špatnou elektroinstalaci, tak jsem si to myslel u větroně(tam se mi ten problém vyskytl poprvé) přepajal jsem kontakty, všechno zkontroloval, jestli neni neco volné, vyměnil přijímač(mám elektron a standartní) ale dělalo to pořád. Lipolku mám novou. mám je 2, tak že bych skusil tu druhou, protože ta ještě nejela. A ještě ohledně toho rušení, lítalal jsem na mnoha místech a dělá to pořád:-( nevím si rady. ještě tady napíšu co tam přesně mam za motor, regulátor, vrtuli.

Stránka 1 z 13 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/