Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 22.02.2011 0:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
musíš připojit jedno křidýlko do kanálu 1 a druhé do kanálu 6. Pak si najdi funkci " křidýlka klapky/flaperony. Myslím, že tak nějak je to tam popsané. Pokud máš návod, tak to tam je. Jen je třeba si to pročíst v části pro GLIDER . Zítra bych se do manuálu podíval, někde ho mám uložený.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.02.2011 23:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.12.2010
Příspěvky: 363
Bydliště: toho casu Prg
je to trochu inak - najdi si v menu polozku MX55 a v manuale vysvetlenie k tomu ... to je ta spravna cesta :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.02.2011 23:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.12.2010
Příspěvky: 363
Bydliště: toho casu Prg
je to trochu inak - najdi si v menu polozku MX55 a v manuale vysvetlenie k tomu ... to je ta spravna cesta :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 25.02.2011 23:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 858
Přes křidélka to nepůjde..

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 26.02.2011 10:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
a nejde Ti o funkci " flaperony " ? Koukni tady
http://www.rctomik.cz/manuals/manual_fi ... 0CZpdf.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 26.02.2011 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 858
Standa Stuchlý píše:
a nejde Ti o funkci " flaperony " ? Koukni tady
http://www.rctomik.cz/manuals/manual_fi ... 0CZpdf.pdf

Ale jemu nejde o flaperony..Je mu jde o něco jiného..Pozorně si to přečti..Viz: Jak zapojit kabely serv a jak nastavit vysílačku tak aby na přepínači SW-4 jsem měl při první poloze ST1 klapky a při druhé poloze ST2 brzdy a při poloze NOR klapky i brzdy vypnuty

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 26.02.2011 11:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
u Optic 6 se serva standardně zapojují tak, že křidélka se zapojí do kanálů 1 a 6. Ostatně je to uvedeno i v návodu k vysílačce při použití 6 kanálového přijímače. Stejně tak i funkce, které chce mít nastavené. Je to docela jednoduchá vysílačka, ale chce si to přečíst návod, ujasnit si pojmy a v manuálu si to najít. Mám spíše dojem, že se mu nechce číst a hledat v manuálu, jen čeká, kdo to udělá za něj a vypíše mu tady podrobně jak na to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 26.02.2011 23:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 37
Bydliště: Fulnek-Nový jičín
Tvuj dojem je špatný.Přečetl jsem návod mnohokrát a na vysílačce zkoušel všechny možnosti co v návodu byly.Nikdy se mi nepodařilo nastavit to co bych potřeboval.Nejen že bych četl jen návod ale několik dní jsem strávil nad čtení spousty článků na forech.

_________________
Cessna 480,Mustang P-51 BL Parkzone,DX7


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 0:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 858
Co přiřazení vypínačů ??

_________________
*![>>(Vety)<<]!*


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 1:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
no, tak jsem jen tak velmi letmo kuknul do manuálu a myslím ( nejsem si ale úplně jistý ), že to bude ve funkci " LAND" . Je to přistávací konfigurace, kde by mělo jít nastavit křidélka do polohy + neutrál a - ( zrychluje, normal, brzdí). Mixuje se k tomu ještě i výškovka. Při tom je pně zachována funkce křidélek. Je tam ale jeden, nebo dva zádrhele. Mám dojem že při funkci LAND nelze používat CROW funkci. Ale nejsem si jistý. Vím jen, že dva z možných mixů nejde současně programovat, protože si jako vzájemně odporují. Chce to zkusit. Jo a musí se vypnout pravý otočný ovladač, jinak to bude dělat bordel v křidélkách, taky je o tom poznámka v manuálu, ale nechce se mi to hledat. Je to ale někde na začátku. Všechno co jsem psal se týká nastavení GLIDER .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 1:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
už jsem to našel . FLPT musí mít hodnotu 0. Tím se vypne pravý otočný ovladač ( trim klapek ). Když si tam necháš nějakou hodnotu, tak se s křidélkama nedomluvíš. Pokud jsem se v něčem splet, tak to fakt nemám jak si ověřit, jen vzpomínám jak to bylo. U Optica musíš občas jít na kompromis, ale jinak je to docela fajn vysílačka.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 2:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Optic má trochu zmatené přiřazení funkcí. V režimu ACRO jsou křidélka opravdu na kanály 1 a 6, ale pokud chceš diferenci a řízené klapky ve funkci brzdy, musí být zapnutý ADIF a křidélka na kanálech 1 a 5! Kanál 6 je potom vyhrazen pro klapky a mohou být využity jako brzdy - funkce CROW. Popsal jsem to v dalším vláknu: http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=504475#504475


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 2:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
křidélka na 1 a 6 jsou i v režimu modely letadel ( ACGL) PRO 6ti kanálový přijímač. U 5ti kanálového je to trochu jinak, ale to jsem neprogramoval. Já používal přiřazení 1 a 6.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 2:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.2.2009
Příspěvky: 1273
Bydliště: Havířov
Standa Stuchlý píše:
křidélka na 1 a 6 jsou i v režimu modely letadel ( ACGL) PRO 6ti kanálový přijímač. U 5ti kanálového je to trochu jinak, ale to jsem neprogramoval. Já používal přiřazení 1 a 6.


Pokud se bavíme o vysílači OPTIC, platí to co píšu dále, Optic Sport má nastavení trochu jinak. Původní OPTIC mátrochu zmatek v manuálu, protože nemá rozlišeny režimy ACRO a GLID. Letadlo je vždy ACGL, ale v manuálu jsou jiné kanály pro akrobat a jiné pro obyč. elektrolet a větroň. V podstatě jde o to, že akrobat nemá klapky ani diference křidélek, ale může mít zatahovací podvozek na kanálu 5. Takže po zapnutí ADIF se v podstatě vypne režim akrobat, kanál 6 je uvolněn pro klapky a levé křidélko se zapojí do kanálu 5. Na tohle zapojení je nastaven i CROW mix a ovládání klapek.

Další chyba je v popisu ovládání motoru vypínačem SW-1. Nikde v manuálu není uvedeno, že se tím automaticky přesouvá ovládání brzdy na knipl plynu - tím je tedy nastaven plný režim GLID. To ale platí jen pro zapnutý mix CROW.

OPTIC Sport už má rozlišeny režimy ACRO a GLID, tam bude asi pár věcí jinak. Ten ale nemám, nevím jak moc se odlišuje.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 27.02.2011 10:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1884
samozřejmě jsem popisoval přiřazení křidélek ke kanálům 1 a 6 pro OPTIC 6 tak, jak jsem to používal já. Optic 6 umožňuje různé způsoby přiřazení kanálů, ale to není myslím předmětem tohoto vlákna. Podstatné je najít a vysvětlit ovládání křidélek pomocí SW4.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 189 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Hanny, Jiri a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz