Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 10:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7226
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Dostávají se ke mně zprávy, že Jeti po upgrade (cca z léta tohoto roku) umí S-Bus .
Teď by mi zajímalo,jestli je to opravdu S-Bus kompatibilní s S-Bus Futaba. Tzn,že na to pojedou Futaba serva naadresované jako S-Bus.
Tohle píšou u Jeti.


Nový sériový režim: S.Bus výstup. Porty přijímače E1/E2 mohou být přepnuty do výstupního režimu kompatibilního s S.Bus. Sériový výstup používá stejné principy a pravidla jako výstup UDI. Sériová data nejsou stabilizována.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 12:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 363
Neodpovím na to, na co se ptáš. Ale s.bus je defacto standardní protokol pro sériovou komunikaci, jen je invertovaný. Nic víc, nic míň, implemetovat to není žádný problém.

https://github.com/uzh-rpg/rpg_quadroto ... S-Protocol


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: pát 20.12.2019 15:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 82
graup15 píše:
Dostávají se ke mně zprávy, že Jeti po upgrade (cca z léta tohoto roku) umí S-Bus .
Teď by mi zajímalo,jestli je to opravdu S-Bus kompatibilní s S-Bus Futaba. Tzn,že na to pojedou Futaba serva naadresované jako S-Bus.
Tohle píšou u Jeti.


Nový sériový režim: S.Bus výstup. Porty přijímače E1/E2 mohou být přepnuty do výstupního režimu kompatibilního s S.Bus. Sériový výstup používá stejné principy a pravidla jako výstup UDI. Sériová data nejsou stabilizována.


Přílohy:
Poznámka: Ta možnost tam opravdu je.
2698DF03-4A82-4E25-8AE9-55DD23868521.jpeg
2698DF03-4A82-4E25-8AE9-55DD23868521.jpeg
[ 85.02 KiB | Zobrazeno 1323 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: sob 21.12.2019 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 7741
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dnes jsem aktualizoval REXe na FW někdy ze září 2019 a opravdu se v nastavení výstupů objevila nabídka S.Bus. Signál jsem poslal do stabilizace Spirit a opravdu si to spolu rozumělo. Akorát stejně jako u Futaby je pozměněný pořadí serv než je ve vysílači ale zase jinak než u Futaby. Čert ví, jestli to dělá Spirit a nebo to už tak leze z REXe. Na vysílačích mám pořadí stejný.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 7:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7226
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Takže když např přiřadím 4 servům pořadí na S-Bus (1, 2, 3, 4) a všechny zapojím paraleleně do jednoho výstupu na Jeti tak vše poběží? Zkusil to někdo ? ( To,že bude pozměněné pořadí zase tak moc nevadí)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 8:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9042
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
graup15 píše:
Takže když např přiřadím 4 servům pořadí na S-Bus (1, 2, 3, 4) a všechny zapojím paraleleně do jednoho výstupu na Jeti tak vše poběží? Zkusil to někdo ? ( To,že bude pozměněné pořadí zase tak moc nevadí)
A preco to nevyskusas sam? Nebud hnily.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 8:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7226
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Nemam Jeti rejdio.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 8:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9042
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
graup15 píše:
Nemam Jeti rejdio.

Viem, ze Jeti je rarirata, ale niekto v tvojom okli by to mat mohol. Vo Futabe tomu prirad nejake cislo a v jeti prijimaci to musi reagovat iba na dany kanal.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 8:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18942
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
graup15 píše:
Nemam Jeti rejdio.

JETI rádio má Jirka Nachtigal, cca 3 minuty chůze od tebe... :-)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 9:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 7226
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (25)
Vidiš, na to jsem zapoměl.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9042
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
jyrry píše:
JETI rádio má Jirka Nachtigal, cca 3 minuty chůze od tebe... :-)

Za 3 minuty to nedá, predsa len už je postarší :mrgreen:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jeti a S-Bus kompatibilní s Futaba
PříspěvekNapsal: ned 22.12.2019 12:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 363
LV píše:
Za 3 minuty to nedá, predsa len už je postarší :mrgreen:


No, ty už taky nejsi zrovna Jánošík. Ne ... Ten se tvého věku nedožil ...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: JirkaA, vitaa a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz