RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

vysílač JETI DC-16 (DS-16)
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=35260
Stránka 163 z 168

Autor:  shumi [ sob 23.03.2019 8:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Tak pro všechny kteří by chtěli mít brzdy na plynu jako já a plavou v tom stejně jako já :D
Nakonec jsem to udělal takto
Samozřejmě dva letové režimi já přistání a normal
V režimu normal jít do položky butterfly v nastavení křidélek a klapek mít nastaven mod separátní no a prostě upravit trimy serv do nul tedy u mě křidélka 0,klapky-200 a tím na páce plynu zůstane aktivní pouze motor,určitě je i spousta jiných možností,ale toto se mi prostě povedlo a nepřijde mi to složité :D :D :D
Jinak nastavení Mvárií,čidel a hlavně reglu mezoun přes vysílač je hodně návykové

Autor:  Majky007s [ sob 23.03.2019 9:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Ahoj Kluci, řeším na DC-16 docela zajímavou věc s alarmem RX. V Progressu jsem změnil dat. z 2s na 1s a přenastavil alarm, po zapnutí mi hlásí nízké napětí a občas se to zapne tak dobře že to alarm nehlásí. Je k podivu že mám nastavené 3,7 a vysílač ukazuje 4V a alarm vesele hlásí dál nízké napětí. Nevíte co s tím?

Autor:  TomasC [ sob 23.03.2019 9:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

A jak máš nastaven alarm v přijímači?

to shumi: souhlas to nastavovaní přijímače, regulátoru spol z vysílače je super...

Autor:  Majky007s [ sob 23.03.2019 9:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

No Fail Safe je nastavený, ale nevím zda se alarm z vysílače přenáší s failsafe i do přijímače. Jinak sem ho vědomě do přijímače nenastavoval.

Autor:  TomasC [ sob 23.03.2019 10:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

I přijímač má svoje nastavení Alarmu na napětí na přijímačovkách. Je možné, že se to přenáší do vysílače. Mrkni na to JETIBOXem nebo přes vysílač.

Autor:  shumi [ sob 23.03.2019 19:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Možná pro někoho tip kdo nechce tahat ten mega kufr na vysílač jak já,jde o eva kufr na taranis Q7 za pár stokorun
To rádio tam sedí celkem pěkně a natěsno,ale samozřejmě se na něj nesmí sednout :D :D

Přílohy:
000_0001 (10).JPG
000_0001 (10).JPG
[ 136.41 KiB | Zobrazeno 1548 krát ]


Autor:  Libor [ sob 23.03.2019 20:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Obrázek
Kde se berou ty značky - otazníčky?

Autor:  Libor [ sob 23.03.2019 21:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Měl jsem v logu telemetrie nabídku hodnot senzoru Mvario, který už v letadle nemám. V Senzory/ukládání dat jsem senzor Mvario křížkem odstranil, ale v logu vytvořeném při dalším létání se mi jeho hodnoty dál nabízí. Jak se toho zbavit?
http://kolmanl.info/images/dc16_20190316_02.png

Autor:  Cili ale [ sob 23.03.2019 22:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

V senzorech/ukládání dat lze senzor vymazat nebo volba “auto” aktualizuje seznam připojených senzorů. Samozřejmě při zapnutém vysílači a přijímači.

Autor:  Libor [ sob 23.03.2019 23:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Libor píše:
V Senzory/ukládání dat jsem senzor Mvario křížkem odstranil
...
To jsem udělal, ale nesmazal jsem i ty řádky pod tím. Vario, Abs. vyska, Rel. vyska, Atm. tlak, Teplota. Protože jsem měl nový a starý variometr pod sebou, nevšimnul jsem si, že výmazem toho černého řádku nevymažu automaticky ty pod ním.

Autor:  Majky007s [ ned 24.03.2019 9:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

TomasC píše:
I přijímač má svoje nastavení Alarmu na napětí na přijímačovkách. Je možné, že se to přenáší do vysílače. Mrkni na to JETIBOXem nebo přes vysílač.



Měl jsi pravdu! Byl to alarm nastavený v přijímači. Díky za nakopnutí

Autor:  shumi [ ned 24.03.2019 14:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Nejde mi programovat jeden s mezounů přes vysílač,veškerou telemetri z něj dostanu,ale v položce připojená zařízení prostě není vidět.Přes jeti box to jde normálně
Nemusí se v tom vysílači něco povolit ?A co se týče varia tak v klidovém stavu mi létají hodnoty m/s od 0 do 10 což také nebude asi v pořádku,jakou používáte citlivost vária (mrtvou zonu a rozsah)
Díky

Autor:  TomasC [ ned 24.03.2019 23:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

shumi píše:
Nejde mi programovat jeden s mezounů přes vysílač
Jen si tipnu, zda je přijímač v kompatibilním FW. Případně aktualizovat přijímač.
Pokud je to s jiným regulátorem OK, tak mě nic dalšího nenapadá...

Autor:  shumi [ úte 26.03.2019 18:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Rozumím děkuji
Další dotaz je tu :D přijímač duplex R9 který má jen jeden výstup ext.do kterého dám Mvário 2 ex,výstup z vária nastavím na expandér a švihnu do něj mezouna,půjde pak klasicky nastavovat přes vysílač

Autor:  TomasC [ stř 27.03.2019 10:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Tohle bych na rovinu vyzkoušel. Principiálně nevidím důvod proč ne, ale zkouška je extrémně snadná.

Stránka 163 z 168 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/