Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2464 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 16:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2003
Příspěvky: 858
Bydliště: Teplice, Praha
Manuál str. 98
Menu Pokročilá nastavení - Nastavení kniplů/spínačů
položka Předletová pozice
poznamenal jsem si zde: http://www.kolmanl.info/?show=SHOW_TXT& ... C16_CHKPOS
ke stažení zde: http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Vys ... ukt/DC-16/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 17:22 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8913
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
shumi píše:
A i proto zajedu raději někam osobně

Posílám SZ.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 17:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
Ano děkuji mám to,lze k tomu přiřadit i alarm?

Mám nastavem zámek plynu na SF spínači,tím že jsem zvyklí ovládat butterfly plynovou pákou tak když je plyn zamčený je vše v pořádku,ale když jej odemknu jak ten mix vyruším
Jinak co se týče hlášek napětí atd se provádí až když připojím patřičné čidlo do přijímače a pomocí logických spínačů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 17:35 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8913
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
Úroveň alarmů jde nastavit pro přijímačové baterky v přijímači.
Pro jiné čidlo je potřeba čidlo u modelu "přidat" (ideálně automaticky) a tam si pohrát s nastavení. I čidla mají alarmy nebo jde nastavit "zvuk na událost".

shumi píše:
Mám nastavem zámek plynu na SF spínači,tím že jsem zvyklí ovládat butterfly plynovou pákou tak když je plyn zamčený je vše v pořádku,ale když jej odemknu jak ten mix vyruším.

Tohle je dle mě ideální udělat přes letové režimy a pomocí křivek funkcí.

V režimu MOTOR není aktivní butterfly a funkce "plynová páka" je běžná od -100 do +100. V režimu PŘISTÁNÍ je aktivní butterfly a funkce "plynová páka" trvale -100.

Ale jsou i jiné cesty jak dosáhnout cíle....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 7:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
Tak jsem to nakonec po třetí probdělé noci vzdal :D počkám na nějakého šikulu.
Nevím zda mou vinou,ale nejde mi (šel) časovač přiřadit ke knyplu plynu,když rádio vypnu/zapnu tak jej přečte dle obrázku ale nefunguje,když jej smažu a chci znovu přiřadit už jej nepřečte vůbec a to samé při vychýlení křidélek,prostě ten pravý knipl ten časovač vůbec nedetekuje (jinak ten knipl normálně funguje jako plyn a křidélka)


Přílohy:
000_0001 (9).JPG
000_0001 (9).JPG
[ 90.72 KiB | Zobrazeno 949 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 8:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
shumi píše:
Tak jsem to nakonec po třetí probdělé noci vzdal :D počkám na nějakého šikulu.
Nevím zda mou vinou,ale nejde mi (šel) časovač přiřadit ke knyplu plynu,když rádio vypnu/zapnu tak jej přečte dle obrázku ale nefunguje,když jej smažu a chci znovu přiřadit už jej nepřečte vůbec a to samé při vychýlení křidélek,prostě ten pravý knipl ten časovač vůbec nedetekuje (jinak ten knipl normálně funguje jako plyn a křidélka)

Heh, no vidíš, co u jiného výrobce jde udělat poměrně snadno a bez větší námahy, je u jiného oříšek ... a jistě to platí i obráceně. No, není nad to si to vyzkoušet a pak mít jasno ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 9:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
No to nevím,dle mě hlavně záleží na šikovnosti uživatele,rádio když není rozbité za to zas tolik nemůže.Začínal jsem s opentx hlavně protože má rimr mnoho videí o nastavení a šlo o mé první rádio na éra,kdyby měl i tolik videí na futabí či jeti systém asi bych začínal s jinými
Tak už to mám stačil tel.do jeti,blbě nastaven knipl plynu,nicmémě ta má žádost o pomoc je stále aktuální

Děkuji Michal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 10:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.12.2003
Příspěvky: 227
To, že musíš volat výrobci, abys nastavil správně to, co by mělo u být v podstatě u každého modelu, nepovažuju za běžné. Buď je problém v rádiu nebo v tobě, zhodnotit si to musíš sám. Argumentovat existencí videí je úsměvné, to jako když si někdo něco koupí, bude čumět hodiny na youtube, aby to mohl používat? Hmm asi jiná doba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 10:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
Ano přesně tak to mám já a tím že člověk není zběhlí v jiném systému tak to prostě je
Počítám že ani ty nejsi v jistých věcech mistr světa :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 12:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
Nemyslím to vůbec nijak špatně ale prostě než do toho programování proniknu bude to chvilku trvat
Hlavně ať nám to létá


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 12:48 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8913
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
časovač je snadný (strana 113 a detaily o tom, jak se obecně přiřazují ovládací prvky je na 134)
Dáš nový časovač, ten pojmenuješ.
Stáhneš páku plynu dolu.
Vybereš v časovači spínač.
Pohneš pákou plynu nahoru, vybere se P2 a dáš OK.

A je to.


Odhaduji z obrázku, že jsi si hrál s nastavením spínačů na plynu či křidélkách a poněkud jsi to tam rozvrtal. Osobně bych si myslel, že jsi si nastavil spínač P jako třípolohový.
O nastavení kniplů a spínačů se píše na straně 98


edit: ÁÁÁÁÁ teď jsem si přečetl, že máš už vyřešeno. Sorry.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 21.03.2019 18:23 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
Ano ano tam byl zakopaný pes,vše jsem rozj..... :D :D
Jdu s tím rádiem zas bojovat,dnes mám v plánu režim termika kdy chci jen aby se na vypínač křidélka a klapky pohnuli dolů :roll: :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2019 9:59 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8913
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
Do toho se dostaneš...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2019 10:40 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.2.2006
Příspěvky: 28
Bydliště: Č.Budějovice
shumi:
A díval ses na stránky JETI? Jsou tam 4 články - nastavení modelu F3B, např. letové režimy:
http://www.jetimodel.com/cs/DC-16-amp-D ... ve-rezimy/

_________________
Pike Precision 2, Tanga-E, MiniCorado-E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 22.03.2019 10:47 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.5.2008
Příspěvky: 188
TomasC píše:
Úroveň alarmů jde nastavit pro přijímačové baterky v přijímači.
Pro jiné čidlo je potřeba čidlo u modelu "přidat" (ideálně automaticky) a tam si pohrát s nastavení. I čidla mají alarmy nebo jde nastavit "zvuk na událost".


Tohle je dle mě ideální udělat přes letové režimy a pomocí křivek funkcí.

V režimu MOTOR není aktivní butterfly a funkce "plynová páka" je běžná od -100 do +100. V režimu PŘISTÁNÍ je aktivní butterfly a funkce "plynová páka" trvale -100.

Ale jsou i jiné cesty jak dosáhnout cíle....

Ano moc děkuji
Tak režim přistání a termiku mám,ale prosím tě nemohl by jsi sem vepsat polopatě ten režim normal kdy když cvaknu tím SF dolů vyruším ten butterfly který mám na plynový páce
Moc díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2464 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz