Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2468 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 165  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 11:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 215
Bydliště: Pardubice
pkotatko píše:
Odkud jsi ?


Ahoj, jsem z Pardubic.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 11:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 215
Bydliště: Pardubice
TomasC píše:

Na straně 37 návodu k Assist 12 je myslím vše popsáno. Věřím, že pochopitelně....

Přiřazení spínačů ke kanálům zvládáš?

A samozřejmě, že pokud chceš, tak přijeď. Ukážu ti, jak se to dělá.


Ahoj, přiřazení přepínačů zvládám.

U strany 37 jsem chápal a i vyzkoušel, že 2-polohovým přepínačem stabilizaci pouze kompletně vypnu, ale nezapnu tím již záchranu, to jsem chtěl momentovým přepínaćem.

Když na 3-polohový přepínač umístím režimy Assistu včetně záchrany a 2-tlačítkový přepnu, tak bude stabilizace plně vypnutá, opět bez možnosti použití 3-tlačítkový přepínač. Takže pokud budu lítat bez stabilizace se zapnutým 2-tlačítkem, záchranu nemám kde zapnout. Myslím si, že bez mixů nebo logických spínačů to nepůjde.

Ano, 3-polohový přepínač řeší záchranu, ale komplikovaně přecvakáváním. Momentový je rychlý a hned k nalezení.

Ještě mě napadlo, že by možná šlo nastavit na 3-polohový stabilizaci a 2-polohový vypnout. Tím při letu jenom cvaknu 2-polohem a stabilizace funguje. Je to ale krkolomný v případě využívání různých módů za letu a potřebě bleskově sepnout záchranu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 11:46 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8920
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
Rovnou říkám, že jsem nikdy nenastavoval kanál Fail-Safe, protože jsem to nechtěl....

Ale nevidím důvod, proč by nemělo zafungovat nastavení mžitkové spínače k nějakému kanálu u Fail-Safe a k tomu mít samozřejmě nastavený příslušné chování po Fail-safe : Inteligetní - stabilizovaný.
Přepínaní letových režimů pro stabilizaci bych sem vůbec nemotal.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 19:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 21.2.2016
Příspěvky: 215
Bydliště: Pardubice
TomasC píše:
Rovnou říkám, že jsem nikdy nenastavoval kanál Fail-Safe, protože jsem to nechtěl....

Ale nevidím důvod, proč by nemělo zafungovat nastavení mžitkové spínače k nějakému kanálu u Fail-Safe a k tomu mít samozřejmě nastavený příslušné chování po Fail-safe : Inteligetní - stabilizovaný.
Přepínaní letových režimů pro stabilizaci bych sem vůbec nemotal.


Ahoj, dnes jsem ve vzduchu zkusil inteligentní Fail-Safe a výsledkem bylo rychlejší klesání modelu, spolu s otáčením se v kruhu dolů. Kdybych to tak nechal, o model bych přišel, žádné srovnání do horizontu. Procházel jsem znovu nastavení v Assistu a nevím, čím můžu ovlivnit inteligentní Fail-Safe. Domnívám se, že je určen primárně pro svoji funkci, pro záchranu není nastavitelný. Pokud jej nastavím "neinteligentně", určitě to nebude záchrana, ale choval by se dle přednastavených pozic.

Ještě jsem psal do Jeti o radu, odpověděli mě, že standardně to nepůjde, záchranný mód se nesepne přes momentový přepínač. Jedinou možností jak kombinovat dva přepínače je přes Lua script, který ale vůbec neumím. Kdyby to někdo dokázal, revanšoval bych se :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2018 22:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2003
Příspěvky: 80
Bydliště: Nitra
Obrázky: 18
Ma niekto v praxi overene, či DS14/16, s týmito držiakmi pre dvojbodový remeň, sa dá umiestniť do zimného obalu DS?
Skúšali sme to s DC obalom, kryt je široký, nezmestí sa medzi držiaky.

Příloha:
Ds01.jpg
Ds01.jpg
[ 234.49 KiB | Zobrazeno 1446 krát ]


Příloha:
Ds03.jpg
Ds03.jpg
[ 192.78 KiB | Zobrazeno 1446 krát ]



Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pát 28.12.2018 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 963
Bydliště: Dobruška
S DC-16 to jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 12:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18522
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Tak já to zkusím tady, snad se tu taky nebudou poměřovat ergonomie :roll:

Umí JETI systém současně telemetrii ze dvou regulátorů?

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 22:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.1.2014
Příspěvky: 45
Bydliště: Brno
Obrázky: 24
jyrry píše:
Tak já to zkusím tady, snad se tu taky nebudou poměřovat ergonomie :roll:

Umí JETI systém současně telemetrii ze dvou regulátorů?


Jirko, vidím v obou příbuzných tématech Tvůj dotaz, tak první reakce. Ze dvou regulátorů současně jsem to neověřoval, ale pokud budou oba telemetrické, tak určitě, protože při použití jiných čidel si zvolíš, co chceš zobrazovat, prostě cokoliv, co Ti z připojených čidel přichází za telemetrický signál. A potom si to libovolně seřadíš na displeji vysílače, buď větším nebo menším zobrazení. Podle zvolené velikosti je přizpůsobený i počet zobrazených telemetrických veličin. A ty můžeš naskládat do více jednotlivých obrazovek, v kterých můžeš šipkami L+R průběžně listovat. Logy telemetrie si samozřejmě ukládáš do vysílače k následnému stažení a rozboru v Jeti studiu (volně stáhnutelné). Dále si můžeš nastaveným ovl.prvkem ukládat obrazovky vysílače (PrintScreen).
Nejvíc jsem obrazovek jsem měl zatím 3, ale v jednoduchosti je krása :lol: a důležité údaje, které mne zajímají si dávám na první obrazovku, která se vlastně objeví po zapnutí vysílače, a navíc si nastavuji větší zobrazení, které snadno za letu přečtu.
Jelikož toto vlákno sleduji, určitě se to probíralo, a navíc je volně stáhnutelný manuál, kde je to 100% popsáno. I když programování je tak jednoduché, že ho v podstatě potom ani nepotřebuješ, studoval jsem ho hlavně před pořízením rádia.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: pon 21.01.2019 23:38 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8920
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
Je to přesně tak, jak to rc-letani píše.

Ale pro tvůj klid jsem udělal pár obrázků...

Zapojen je přijímač REX 6, kde jsem přehodil kanály 5 a 6 na příjem dat z čidel.
V seznamu je vidět, že loguji i polohu páky plynu (P2), ale normálně mám zalogované všechny 4. Něco jako černá skříňka na ruce.

Použil jsem ležící MEZON 130, MEZON PRO z pyloňáku, Speed senzor 450. Celkový pohled je na obrázku. Zapojení prijímače je poněkud vytížené, ale to lze řešit jiným přijímačem nebo Expandérem.
Motory jsou různé, proto různé otáčky.

Do pitotky jsem nefoukal :D.

Pokud chceš, tak z toho mohu udělat nějaké grafy, ale to je jen variace na téma...


Přílohy:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 34.08 KiB | Zobrazeno 899 krát ]

DSC_3375.JPG
DSC_3375.JPG
[ 109.59 KiB | Zobrazeno 899 krát ]

DSC_3377.JPG
DSC_3377.JPG
[ 127.67 KiB | Zobrazeno 899 krát ]

DSC_3378.JPG
DSC_3378.JPG
[ 71.99 KiB | Zobrazeno 899 krát ]

DSC_3379.JPG
DSC_3379.JPG
[ 76.56 KiB | Zobrazeno 899 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 0:49 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18522
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Pánové, díky za info, já se chtěl jen zeptat jak konkrétně tohle má JETI pořešené.
Gr. HoTT zatím umí jen jeden telemetrický regl, dva nedává (ale kombinace regl-vario-napěťový senzor a pod. to umí, zase tak hloupé to není). Ale to je jedno, pořídit do dvoumotora dva Gr. telemetrické regly je skoro nad mé ekonomické možnosti (resp. nezbylo by zase na něco jiného) a pořídit JETI už vůbec ne, budu teď na 3 měsíce doma na neschopence a příjmy budou tedy dost omezené :-(
Sledování dodané kapacity po letu mi zatím uspokojovalo, tak v tom budu pokračovat.

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 8:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2009
Příspěvky: 1196
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Takhle nějak to funguje i u GR MZ-32. Tam už hodnoty z čidel posílá přijímač v paketech a vyhodnocuje to vysílač. Včetně hlášek. Až se k ní zase dostanu, tak to vyzkouším.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 11:48 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8920
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 300
Blog: Zobrazit blog (3)
A tady je obrázek, když se to nasype do JETI studia. Samozřejmě, že jsou data a grafy dostupné i přímo na vysílačce, ale tohle je přehlednější.

Ostatně je tam vidět, že MEZON 130, je to přesně ten regulátor z videa https://www.youtube.com/watch?v=U_3Jp2e6vJE cca 53minuta
a současný Mezon PRO, který loguje už po desetinách Ampéru.


Přílohy:
mezon.png
mezon.png
[ 84.23 KiB | Zobrazeno 694 krát ]

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 14:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 987
Bydliště: Brno - Venkov (severo-západ)
Ahojte, chystám se na přestavbu traktora od Brudera.
A zřejmě bych dal motor s převodovkou nebo servo do každého kola a motory na pravé straně spojil jedním regulátorem a to stejné vlevo.
Abych pak mohl přes vysílačku simulovat funkci diferenciálu, aby při zatáčení jela vnější strana rychleji než vnitřní.
A moje otázka je, jestli to při takové sestavě dokážu na DC-16 napípat, aby to takto fungovalo?
Předem díky za rady.

_________________
Extra VA 330 X3, Azero Robin, Twinstar BL, Sea Beaver
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 16:01 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5871
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Napípat to dokážeš, ale jestli to bude fungovat v praxi nevim :lol:

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: vysílač JETI DC-16 (DS-16)
PříspěvekNapsal: úte 22.01.2019 16:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2015
Příspěvky: 987
Bydliště: Brno - Venkov (severo-západ)
To jsem rád a poradíš, jak to udělat?
Aby když zatočím jela jedna strana rychleji než druhá.

_________________
Extra VA 330 X3, Azero Robin, Twinstar BL, Sea Beaver
JETI DS-16


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2468 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 165  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Janek2, stas a 17 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz