RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

vysílač JETI DC-16 (DS-16)
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=35260
Stránka 154 z 174

Autor:  TomasC [ úte 22.05.2018 12:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Vysílač ds-16 pákou plynu motoru + vysouvání brzdových š

A odkud jsi??
Jinak je to docela snadné. Jeden z možných postupů je přes letové fáze a křivky funkcí. Nebo přes volné mixy.
Taky záleží zda máš rozmyšleno, jak to chceš ovládat.

Autor:  XL-kov [ úte 22.05.2018 14:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

pokud by jste měl někdo lepší variantu jak ovládat ve větroní elektromotor a čím je lepší ovládat brzdicí vysouvací štíty rád si nechám poradit ,ale model maketa větroně má jenom čtyři serva
1 směrovka
2 výškovka
3 křidélka
4 brzdicí štíty
5 motor
vše je přes mechanizmy tak nepotřebuji tolik serv

Autor:  Amper [ úte 22.05.2018 14:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Ja mam brzdy na potaku vedle plynu. Nejak me vyhovuje vic to ze vim ze pridani plynu proste opravdu plyn bez ohledu na to zda jsou ci nejsou stity venku. V pripade krize pri pristani vim ze nezareaguju instintivne tak ze dam plnej plyn a misto plneho plynu jeste vic vysunu brzdy

Autor:  TomasC [ úte 22.05.2018 15:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Nebo plyn na přepínač (nic, 25%, plný). Brzdy na knypl plynu.

A taky rozmyslet, kde bude plný plyn a kde zabržděno.


Naprogramovat je to vlastně strašně snadné, ale tohle to chce mít rozmyšleno.

Autor:  TomasC [ úte 22.05.2018 15:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Ale abych popsal postup:

Vytvořit model s potřebnými vlastnostmi (tedy 1motor a 1 servo brzd).
V přiřazení funkcí dát do ovládání Motoru i Brzd na knypl P2.

Vytvořit dva letové režimy (já je nazvu Vzlet a Přistání).
V Křivkách funkcí nastavit Motor a Brzdy na Single.
Přepnout na režim Vzlet a nastavit křivku funkce Brzdy na Konstantní. Úroveň nastavit na zatažené brzdy (ideálně -100%). OK.
Přepnout na režim Přistání a nastavit křivku funkce Motor na Konstantní. Úroveň nastavit na zastavený motor (ideálně -100%). OK.

Samozřejmě se předpokládá správné přiřazení ostatních serv, správné nastavení serv.

Autor:  XL-kov [ úte 22.05.2018 17:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Díky moc za ruzné varianty nastavení zkusím některou vyzkoušet která mě bude lépe vyhovovat

Autor:  jakub37 [ pon 28.05.2018 1:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Při prohlížení webu jsem narazil na vymakanou tabulku funkcí všech ovládacích prvků na vysílačce. Výhoda je, že pokud mám víc modelů a mění se u nich funkce přepínačů, nemusím si všechny pamatovat. Z odkazu se dají stáhnout PDF ke všem Jeti vysílačům, dopsat v PC popisky a vytisknout. Zatím jsem tady nic takového neviděl a doufám, že jsem ani neporušil nějaká pravidla. Pokud ano, tak ať to admin smázne.
http://rc-soaring.blogspot.cz/p/diese-u ... z.html?m=1

Přílohy:
IMG_5628.JPG
IMG_5628.JPG
[ 107.28 KiB | Zobrazeno 1594 krát ]


Autor:  Amper [ pon 28.05.2018 9:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

super, dikec za odkaz. To se sakra hodi

Autor:  TomasC [ pon 28.05.2018 12:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Dovoluji se sem rovnou hodit PDF.
Originál souboru leží zde:
http://rc-soaring.blogspot.cz/p/diese-u ... z.html?m=1

A přikládám i obrázek nastavení jednoduchého pylonového modelu.
Opravdu toho moc nepoužívám....
Příloha:
Bez názvu.png
Bez názvu.png
[ 492.74 KiB | Zobrazeno 1487 krát ]



Přílohy:
TX dc - Jeti Sticks - v2.1.pdf [4.62 MiB]
54 krát

Autor:  hates [ úte 29.05.2018 19:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

mam dotaz k zobrazovani telemetrie. V modelu mam jeste stary senzor (opticky otackomer), ktery neumi EX a moznost zobrazeni aktualnich hodnot je pouze pres emulator JETIBOXu, ktery si dam nekam na obrazovku. Muj dotaz smeruje spise k tomu, zda je mozne tyto hodnoty nejak logovat tak jako EX telemetrii a nasledne si ji nechat zobrazovat v grafech.

Autor:  Amper [ úte 29.05.2018 21:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

hates píše:
mam dotaz k zobrazovani telemetrie. V modelu mam jeste stary senzor (opticky otackomer), ktery neumi EX a moznost zobrazeni aktualnich hodnot je pouze pres emulator JETIBOXu, ktery si dam nekam na obrazovku. Muj dotaz smeruje spise k tomu, zda je mozne tyto hodnoty nejak logovat tak jako EX telemetrii a nasledne si ji nechat zobrazovat v grafech.


myslim ze graf ani nahodou, logovani (jako ze zapis toho co zrovna vidis) mozna jo (nezkousel jsem) protoze text chodi jako text a pokud by z toho mel delat vysilac graf tak by musel prevadet text na cislo a resit ze kdyz zrovna prepnes na jiny screen tak bude v grafu mezera.

Autor:  hates [ úte 29.05.2018 21:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

NEMYSLEL JSEM TEDA GRAF JAKO TAKOVY, ALE ABY TO BYLO V LOGU TELEMETRIE ULOZENE V PAMETI

Nemyslel jsem teda graf jako takovy, ale aby to bylo v logu telemetrie ulozene v pameti radia. ukladala bz se tam aktualni hodnota. no a nebo zda je mozne cist nejakym zpusobem pres LUA ten EMU JETIBOX a data, ktere do nej jsou posilany. V LUA jsem zadnou takovou funkci nezahledl, ktera by k tomu dokazala pristupovat.

Autor:  Amper [ stř 30.05.2018 7:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

hates píše:
Nemyslel jsem teda graf jako takovy, ale aby to bylo v logu telemetrie ulozene v pameti radia. ukladala bz se tam aktualni hodnota. no a nebo zda je mozne cist nejakym zpusobem pres LUA ten EMU JETIBOX a data, ktere do nej jsou posilany. V LUA jsem zadnou takovou funkci nezahledl, ktera by k tomu dokazala pristupovat.


Jo, LUA jetibox vubec nezna a pri tom by to otevrelo hafo moznosti. Ale holt bohuzel :-(

Autor:  TomasC [ stř 30.05.2018 11:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nový vysílač od JETI DC-16 (DS-16)

Lze to udělat přes JeTi Droid Box.
http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Doplnky/RCDroidBox/

Osobně bych koupil nové EX čidlo.

Autor:  XL-kov [ ned 17.06.2018 9:07 ]
Předmět příspěvku:  vysílač DS-16

Zajímalo by mě jestli jde na vysílači DS-16 nastavit když při letu přehrávám hudební doprovod a během přehrávání zapnu nějaký mix přepínačem který mě zahlásí třeba vysunutí klapek ,a hudba mě přestane hrát dá se to nějak nastavit aby po zahlášení jsem mohl dál poslouchat aniž bych musel hudbu znova pouštět od začátku

Stránka 154 z 174 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/