Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2609 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 174  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 03.02.2018 10:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha
Ahooj, chtěl jsem se zeptat.
Má někdo zkušenosti s přijímačema REX a přenosem telemetrie? Jde mi o to, já mám přijímače neREXové a u všech se objevuje po stáhnutí telemetrie do PC v grafu Jeti studia občasné výpadky telemetrie v grafu je to viditelné jako "kuličky". Je to u MGPS u trasy a někdy u teplot z MT125.
Chtěl jsem se zeptat majitelů REX přijímačů jestli na to také trpí REX přijímače. Já mám expander a v něm MUI,MGPS,MVRARIO2,MT125. Teď jsem to předělal, že jsem pro rychlejší komunikaci dal Mvario do EXT a čidlo MGPS do Mvaria a zbytek do expanderu.
Předem dík


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 03.02.2018 10:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nemohu to tvrdit na 100% ale telemetrie je odesilana pomerne pomalou rychlosti (9600) a jeste tam je vlozene 20ms cekani na response od vysilace. Tech 20ms je mezi kazdym paketem o delce max 29B. Takze se data ze vsech cidel musi nacpat za sebe a pri tomdle poctu je mozne ze nektera data neprojdou - specialne souradnicova data jsou dost velka.

Co nevim a mohli by to potvrdit asi jen kluci z Jeti je to jak pracuji expandery - jak externi tak ty interni expandery v REXech. Pokud to je schopno vzit ty tri 9600 kanaly a poslat je na zem rychleji tak by to pomohlo. Nevim taky zda ma ten expander nejakou prioritizaci.


Ja bych napsal/zavolal do jeti

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 03.02.2018 10:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha
Noo, problem je v tom. Delal jsem s tim dlouhy vyzkum a vypadky to dela i kdyz jsem mel primo v Ext zastrcenou Mgps a letadlo jsem mel 1m od vysilace. Proste je to zahada a komunikoval jsem uz nekolikrat s klukama od Jeti a taky nevedi cim by to mohlo byt. Kazdopadne mam vyzkouseny, ze vzdalenosti vysilace od letadla to neni. Kdyz jsem zkousel Profi box, ktery mam prepnuty na odposlech tak tam je to uplna tragedie, vypadek za vypadkem. Ten graf je prakticky slozeny ze samych "kulicek".
Rikal mi Richard Simecek od Jeti, ze ten Rex ma mnohem rychlejsi prenos nez starsi Rx, ale bohuzel nemam to jak vyzkouset, protoze Rexe nemam.
Ale mas pravdu, ze to bude zrejme zpusobene pomalym prenosem tech paketu.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 18:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha
Kluci, jeste jsem se chtel zeptat. Sice na systemu Duplex jsem uz peknejch par let, ale nejak jsem zapomnel. Mam stare Mui cidlo I generace a chtel jsem se zeptat. Chtel jsem zkusit nahravani cidlo v JI slotu v Profi boxu a nic se nenahraje ani kdyz je cidlo v RX v Extu. Jediny kde je cidlo viditelne je v jetiboxu v menu, ale neda se proste nahrat. Jak je to s cidlama I gen?

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 19:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 25.6.2009
Příspěvky: 154
Bydliště: Berouna
Nejsem si úplně jist, ale aby šel snímač přehrát. Tak musí být vidět třeba zrovna v Jetiboxu. Číslo aktuální verze firmwaru. Pokud vidět není, tak nelze přehrát.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1067
Bydliště: Dobruška
Nedaří se mi zprovoznit opakované hlášení síly signálu na obou anténách. Jenom jednou, při přepnutí přepínače, i když opakování mám zaškrtnuté a podle návodu správně. Divné je, že mi to před nějakou dobou normálně fungovalo.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha
Zkus restart vysilace, nebo prehraj firmware.
Jinak hlaseni anten je vcelku zbytecne, protoze se tak rychle meni sila signalu, ze nez ti to vysilac odkeca tak uz je to davno jinak.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.02.2018 23:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2008
Příspěvky: 1067
Bydliště: Dobruška
Jde mi pouze o informaci o slábnoucím signálu. A možnosti se včas vrátit a nespadnout.

_________________
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 557
Bydliště: Praha
Tak mi napsali z Jeti, ze telemetrie I gen. se sice nahrava, ale neni to jak prehrat :roll: :x , ze telemetrie I gen nepodporuje Ex. Tak mam velkou radost, ze si to cidlo muzu ztrcit do .....

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 05.02.2018 12:15 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2437
Bydliště: Ban.Bystrica
Celkom do..... nie posli im mail ci ti ho za miernu uplatu nevymenia, mne to asi pred 3 ma rokmi urobili. Stoji to ovela menej ako nove.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 13:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 838
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
Nepužívá někdo tento přijímač? https://www.hacker-motor-shop.com/Fernsteuerungen/Empfaenger/DUPLEX-2-4EX-Empfaenger-R4H.htm?SessionId=&a=article&ProdNr=80001245&p=882
Chtěl bych ho použít do epp samokřídla a podobných malých letadel, ale nerozumím tomu co myslí tím že jsou 4 servo výstupy trvale přiřazeny. Zatím systém Duplex nepoužívám, ale hodlám na něj přejít a řeším levnou variantu přijímačů do malých poletuch.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 15:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5448
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
podle mne je to nejaky doprodej starych prijimacu bez EX telemetrie. Osobne bych do toho nesel, bude to asi nejaka dlouhodoba ulozenka :-)

Navic to nema EX telemetri, podporu pro vysilace atd....

Ja do EPP veci pouzivam vetsinou R5tku. Kanalu je to dost a cena je akceptovatelna. Navic jsem zjistil ze jsem se dostal do jiste konecne faze poctu modelu (tj. 10 :-D ) a pokud nejaky davam do ulozeni tak z nej prijimac a MUI sondu vyndam. Vic nez 10 stroju v beznem provozu nemam takze prijimace kupuju jen kdyz je usmazim

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
U přijímačů Jeti Duplex je možnost přiřazení vysílacího kanálu k libovolnému přijímačovému výstupu.U R4H to nejde.Výstupy jsou trvale v rozmezí 1-4 kanál.Ten přijímač standartně nemá vstup pro telemetrii.Musí se přehrát firmware.Pak jsou k dispozici kanály 1-3 a na č.4 je vstup telemetrie která ale není EX takže jde zobrazit jen v JetiBoxu nebo jeho emulátoru.Nejde o doprodej ale o verzi vyráběnou jako Eco varianta k vysílačům Hacker DS-5.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 17:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2010
Příspěvky: 838
Bydliště: Hluk ČR
Obrázky: 83
To vím že nemá telemetrii, tu však u tak malých modelů nepotřebuji. Pokud jsem dobře pochopil návod k jeti vysílačům, tak mohu ve vysílači nastavit který ovladač bude ovládat daný kanál přijímače. Takže to nastavím ve vysílači, že třeba servo zapojené ve čtvrtém kanále bude ovládáno potenciometrem. Pochopil jsem to dobře ne? Doteď provozuji spektrum a tam se v přijímačích nedá taky nic nastavit.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 04.03.2018 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 958
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Ano pochopil jsi to dobře.Upravíš si to ve vysílači.To přehazování výstupů Rx ale má svůj smysl.Jde totiž použít třeba dva 4.kanálové RX jako jeden 8.kanál.Výstupy jsou pak Rx č.1 1-4,Rx č.2 5-8.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2609 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 174  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz