Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 334 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: pát 09.08.2013 19:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
ST píše:
Já mám kabely v TX poměrně dlouhé, takže žádné šponování se nekoná, zkusil jsem jeden konektor vyndat a zandat a spíš se mi to rozjelo. Tedy na výškovce, kde mám na servomonitoru 9 měl jsem 8 před vyndáním a zandáním konektoru. Jinak ostatní kanály jsou OK. Tuhle odchylku přičítám změně MODE z MODE 2 na MODE1 a blbě zkalibrovanému ovladači. Nebo je to jinak a mám zkusit vyčistit ty piny na konektorech a čím ?


Ty kablíky nejsou krátké v žádné T12FG. Nikde se to šponovat nemůže. Jediný propojovací kablík na který musíš dát pozor je ten na displej. Když zavíráš horní a spodní část na sebe, tak jednak kontroluješ aby nevyjely z osazení boční ovladače a hlavně tenhle kablík. Nesmí se dostat pod ten malý čtvercový tišťák, tam na něj není místo, promáčkneš vodiče a navíc se to hodně našponuje.
Zkus několikrát zasunout a vysunout oba konektory toho kablíku od výškovky a předtím otřít piny konektorů na obou stranách lihem, nebo izoprophylem. Je ale hodně pravděpodobné, že tohle budeš skutečně muset poslat na kalibraci, protože záleží na tom, jestli ve výrobě ten jouda co to kalibroval dal plyn přesně na rysku.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: pát 09.08.2013 19:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 16.11.2008
Příspěvky: 3173
Bydliště: Králíky
Obrázky: 19
Blog: Zobrazit blog (17)
OK dík ještě to zkouknu. a zkusím očistit. V zimě to holt asi pomaže do servisu.. :(

_________________
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
http://www.youtube.com/channel/UCse-r33huEB_npuJ07nT25A


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 21:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.9.2013
Příspěvky: 4
Ahoj, může mi někdo popsat co získám upgradem SFW na novější verzi? Mám 1.6. Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
marho píše:
Ahoj, může mi někdo popsat co získám upgradem SFW na novější verzi? Mám 1.6. Dík

Nechce se mi hledat ty verze upgrade, ale poslední přínos jsou ty velké stopky a vypnutí kviknutí při mačkání tlačítek. Myslím si, že je to verze 1.6, ale ověř to.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 22:37 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10377
Bydliště: Břeclav
marho píše:
Ahoj, může mi někdo popsat co získám upgradem SFW na novější verzi? Mám 1.6. Dík


Je toho celkem dost.

http://zd.wwwcity.cz/T12FG_udpateV2_0_web.pdf
http://zd.wwwcity.cz/12FG_FX30_v3_ENG.pdf


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 16930
Zapoměl jsem na volbu vysílání. Automaticky to zapneš vypínačem, volitelně přidržením tlačítka do módu bez vysílání.
Ostatní si přečti z odkazu zdzd.

_________________
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 22.09.2013 23:00 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.9.2013
Příspěvky: 4
Díky za odpovědi. Ty velké stopky se mi líbí, ale ostatní se mě osobně zdá nepodstatné. Asi to nechám jak to je.
Ještě jeden dotaz, nepřemýšlel někdo o nějakém způsobu, jak povytáhnout knyply trochu nahoru? Jsem zvyklý držet knypl dvěma prsty hodně dole a ta chromovaná nádhera kolem hodně zavazí. FX 30 nechci, nelíbí se mi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2015 9:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2009
Příspěvky: 26
Bydliště: Kladno
Začíná mi vadit nedostatečně podsvícený display 12FG - blbě na to vidím a začínám schánět komponenty na podsvícení pomocí EL folie, a abych nemusel 2x rozdělávat vysílač, neznáte někdo velikost vlastního displaye abych koupil správnou velikost fólie? Na netu se nemůžu dopátrat velikosti.
Vím, že někteří již úpravu prováděli, byl bych vděčný za případné odkazy na komponenty - měnič, folie atd.

_________________
T12FG, EasyGlider Pro, Yak54+Pitts Crack - RcF, Velox 2,6 - Krill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: sob 13.06.2015 22:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6633
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Ta EL folie mě docela zajímá. Jen mě není jasný, jak s tím chceš podsvítit LCD displej, kterej má neprůhlednou základnu. Klasický podsvícený LED displeje jsou nasvícený z boku. Jestli víš jak, sem s tím.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 14.06.2015 7:31 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2009
Příspěvky: 26
Bydliště: Kladno
to Celeron: odkazy na provedení podsvícení jsem již dříve uvedl a jsou na straně 17 tohoto vlákna. Provádí se to tak, že se odstraní právě ta neprůhledná odrazivá fólie, zde je největší úskalí aby jsi nesundal i polarizační fólii, a odrazivou fólii nahradíš právě El fólií, která ti krásně podsvítí celou plochu displaye. Na dříve uvedených odkazel je ponejvíce použita fólie od Conrada ale je jich víc rozměrů tak bych potřeboval zjistit rozměr displaye T12-ky abych vzal tu správnou velikost. Dá se to snad i stříhat ale musí se zalakovat stříhané okraje aby podsvícení časem na okrajích "nesleplo". Stejně tak měnič od Conráda je pouze na 5V ale asi zvládá napětí Futaby T12.Místo něj by se dal použít měnič od www.backlight4you.com, kde nabízejí elektronický měnič i samostatné komponenty pro stavbu vlastního měnič a měl by dle datasheetu mít i vstup pro signál spínání tak, že by fungoval stejně jako to co nabízí http://www.mt4el.com jako podvětlovací kit pro vysílač Sanwa - je to spínané signálem od bzučáku vysílače což mi přijde pro mě ideální.
Jinak na youtube jsou i videa z praxe.

Takže pokud zná někdo rozměry, případně to už celé realizoval PROSÍM o info.

_________________
T12FG, EasyGlider Pro, Yak54+Pitts Crack - RcF, Velox 2,6 - Krill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: ned 14.06.2015 23:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6633
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Hmm, pracné, složité a efekt ??, nevím.. Já na FX30 mám nastavený na displeji při lítání velký časovače, ty vidím bez brejlí. Pro nastavování v dílně nebo před letem si můžu vzít brejle. Ono taky rejpat v displeji, když teď není v česku Robí servis, to je o hubu.
Fx30 je celkem dobře čitelná, třeba Aurora, to je jiná hrůza.
Nedávno jsem měnil LCD 2x16 v nabíječce. Nějakej chytrej číňan si myslel, že se baterky na letišti nabíjej potmě a tak tam dal modrej podsvícenej podklad, bílej text, na slunci viditelnost 0. Podařilo se mi sehnat LCD, co má podsvícený zelený pozadí, černej text, kterej se na slunci chová reflexně a za šera až tmy je zase podsvícenej, říká se tomu transflectiv.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2015 15:22 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 7.5.2009
Příspěvky: 26
Bydliště: Kladno
Celeron píše:
Hmm, pracné, složité a efekt ??, nevím.. Já na FX30 mám nastavený na displeji při lítání velký časovače, ty vidím bez brejlí. Pro nastavování v dílně nebo před letem si můžu vzít brejle. Ono taky rejpat v displeji, když teď není v česku Robí servis, to je o hubu.
Fx30 je celkem dobře čitelná, třeba Aurora, to je jiná hrůza.
Nedávno jsem měnil LCD 2x16 v nabíječce. Nějakej chytrej číňan si myslel, že se baterky na letišti nabíjej potmě a tak tam dal modrej podsvícenej podklad, bílej text, na slunci viditelnost 0. Podařilo se mi sehnat LCD, co má podsvícený zelený pozadí, černej text, kterej se na slunci chová reflexně a za šera až tmy je zase podsvícenej, říká se tomu transflectiv.
Jirka

No není to nejjednodušší, to je fakt, ale chci to určitě zkusit jakmile se dopátrám velikosti displaye. Kdyby šel nahradit celý display nějakým podsvíceným již z výroby - což nepůjde - bylo by to taky fajn. Jen jsem nechtěl rozebírat vysílač abych změřil display, pak zase ho složit a používat než dorazí všechny komponenty a pak znovu rozebrat a složit.

_________________
T12FG, EasyGlider Pro, Yak54+Pitts Crack - RcF, Velox 2,6 - Krill


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: pon 15.06.2015 15:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 1199
Bydliště: Hlučín, CZ
roman1 píše:
No není to nejjednodušší, to je fakt, ale chci to určitě zkusit jakmile se dopátrám velikosti displaye. Kdyby šel nahradit celý display nějakým podsvíceným již z výroby - což nepůjde - bylo by to taky fajn. Jen jsem nechtěl rozebírat vysílač abych změřil display, pak zase ho složit a používat než dorazí všechny komponenty a pak znovu rozebrat a složit.

A neměl bys lepší si rovnou objednat nový displej a ten předělat na podsvícený bez předchozího vrtání do vysílače? A teprve až se ti to povede, tak je vyměníš a pořád budeš mít v záloze ten původní nepodsvícený.
Protože když si ten jediný funkční dojeb.š, tak jsi bez vysílače a čekáš. Což mi přijde takřka na začátku sezóny poněkud nepraktické.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2015 11:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 6633
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Celkem by mě zajímalo, kde displej (nebo cokoliv) objednat, když Robbe padnul na hubu. V Jinu jsem slyšel, že i servis skončil a nejblíž je Futaba ve Francii.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba T12FG 2,4GHz
PříspěvekNapsal: úte 16.06.2015 11:28 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10377
Bydliště: Břeclav
http://www2.ripmax.net/RPR-FutabaDE-EN.aspx


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 334 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz