Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1860 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 124  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Futaba 8FG
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 8:59 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Ahojte!

Tak jsem si před dvěma dny vyzvedl tuhle nádheru a musím říct, že mě cellkem uchvátila!

Hardware:

- krásně se drží, skvěle padne do ruky
- perfektně vyvážená jak pro palce, tak ovládání dvěma prsty
- super dostupné přepínače
- většina 3 polohových přepínačů
- iPod ovládací kroužek

Software:

- celkem logický, ovládání v něm velice příjemné. Jen nevím občas co co znamená a v manuálu je jen napsáno, "tahle funkce jde zapnout/vypnout" a co já vím co to jako dělá?!

Proto mám dotaz na zkušenější. Přecházím ze Spektra a jsem tak trochu zoufaý, protože jsem se mírně v těch nastaveních ztratil :(
Je tady někdo, kdo by mi s tímto vysílačem pomohl, respektive zodpověděl moje zvídavé dotazy? Pokud by tu byl nědo z Prahy, tak bych se vůbec nezlobil to probrat i osobně...
Tak nějak se mi tady něco mixuje a nevím proč, jeden kanál mi nejde na talčítko přiřadit, další kanál má travel 120% a nějak mi nejde ho udělat na 100%, Dva přepínače nevím kde přiřadit, jeden kanál jsem doteď nenašel, takže skoro předpokládám, že jsem dostal vysílačku s 7 kanály :) no a další trapnosti.

Pokud někdo váhá nad vysílačkou, tak nemůže vybrat na trhu lepší. Nádherně se drží a věřím, že až proniknu do softu, tak to bude velice jednoduché nastavovat! Dávám jí 95%!

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 9:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2008
Příspěvky: 988
Bydliště: Holíč (SK)
Obrázky: 13
Ver mi, že všetko čo tam chceš dostať, tam dostaneš, i mne to chvíľu trvalo než som sa s tým zoznámil a neustále prestavoval soft než som sa dostal k tomu čo mi vyhovovalo. Hral som sa s tým neuveriteľných 14-dní a k tomu min. 4x nabití akku... ale aspoň som si ju vychutnal :lol:
Kontroluj si všetky zmeny nastavenia hneď dvojklikom na servo-testery, aby si mal prehlad čo robia resp. nerobia serva po zmene...

No len mi tam trochu vadilo že nemá viac letových režimov aspoň o jeden viac a voľných mixov a takisto viac pripravených mixov hlavne pre vetrone.
No to už bych chcel veľa za tie love... 8)


Naposledy upravil slavoo dne sob 13.03.2010 9:48, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: T8FG
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 9:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.12.2007
Příspěvky: 547
Bydliště: Poltár
Gratulujem. Tiež som si rád zvykol na T8FG. Po niekoľkých pokusoch s češtinou som ale radšej tam dal späť angličtinu (nie že by sa mi čeština nepáčila :D, naopak), české menu je trochu ...., no nesedí mi. K tomu zapínaniu, resp. vypnutiu funkcie. Neviem konkrétne o ktorú ide (nenapísal si), ale všeobecne. Každú funkciu (mix), ktorý na vysielači nastavíš, môžeš zapínať/vypínať vypínačom, ktorý softwarovo priradíš danej funkcii pri programovaní. Nastavíš si aj to, v ktorej polohe vypínača je zapnuté/vypnuté. Chce to len trochu sa pohrať. Mne trochu vadí, že vysielač nemá MixTrim a to aj napriek tomu, že potenciometre LD, RD sú pre túto funkciu ako stvorené. Možno sa ale dočkáme a budúci "software update" to vyrieši....

_________________
T8FG - the "much more for far less" system!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Futaba 8FG
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 9:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10028
Bydliště: Břeclav
boZZda píše:
jeden kanál jsem doteď nenašel, takže skoro předpokládám, že jsem dostal vysílačku s 7 kanály


To bude nejspíše tím, že jsi přepnutý do FASST7. Plný počet kanálů má FASST MULT.

http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-FAQ.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 18:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2009
Příspěvky: 385
Bydliště: Velatice
čau piloti, se pořád nemůžu dokopat ji pořídit, ale už jsem téměř rozhodnut jít do ní tak snad nezklame


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Rc souprava
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2009
Příspěvky: 1601
Bydliště: Louny
Mám ji 3 týdny.Před ní byl optic,futaba 6EX 2.4G.8FG musím jen chválit,aspon zatím.Nevím jak komu ale mě čeština vyhovuje,aspon na žádnou chybu jsem ještě nenarazil.Super je že jde opravdu přiřadit prakticky všechno ke všemu.Na výtky jako že chybí nějaká funkce,nebo málo mixů,si myslím jednu věc.Málokdo rc soupravy využívá naplno,většinou co jsem četl se to pohybuje okolo 30-40%.A málokdo používá víc jak 5 modelů.Někdo říká co chybí za funkce ale pak se to stejně nepoužívá.Pokud člověk nelítá závodně tak 8FG nemá chybu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 19:21 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Proč koupit Futaba 8FG

1) všechny přepínače 3 polohové
2) nejrychlejší systém (hlavně u vrtulníků)
3) všemu lze přiřadit jakoukoli funkci a to i kniplům!
4) přepínače lze i kombinovat a různě mixovat, či jim zdvojovat funkce

Tak a teď bežte do obchodu, ohmatejte si ji a když se vám bude dobře držet, tak KUPTE! V současné chvíli nevím o lepším vysílači za takové peníze :)

Já teď sepisuji dotazy a večer je sem podám :)
Předem díky

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Rc souprava
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 19:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2009
Příspěvky: 1601
Bydliště: Louny
Drží se opravdu dobře,a je i perfektně vyvážená,s dvoučlánkem lipol to bude ještě lepší.Hlavně všechny čudlíky jsou dobře v dosahu prstů.Jen ty přední spodní můžou někomu kdo má tlusté prsty dělat problém.Ale já ještě nevím co k nim přiřadit,nejvíc budu mít v éru 6 serv.Aspon zatím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 19:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2008
Příspěvky: 988
Bydliště: Holíč (SK)
Obrázky: 13
boZZda píše:
Proč koupit Futaba 8FG
1) všechny přepínače 3 polohové


Všetky nie Switch SH a SF sú dvoj-polohové inak všetky ! :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 19:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Zde jsou mé dotazy:

1) letové režimy:
Mám nastavené na SE režimy 1, 2 a 3.
Na SF mám nastavenou autorotaci.

Jak to, že křivka, kterou nastavím v režimu 1 je taky v režimu autorotace? To jako autorotace je automaticky 0% v celé délce?

2) kruhové přepínače LD, RD:
Nevíte někdo jak ty kruhové přepínače nastavit, aby nastavovali zisk gyra?

3) kanál 5:
mám tam nastaveno gyro. Když dám zisk 100% tak mám v monitoru 125%. To je asi nastaveno někde v servo travel, že?
Jak nastavím na kanál 5 ne gyro, ale nějaký jen přepínač?

Tak to jsou shruba moje prvotní dotazy :)

Prosím rady na tyto dotazy pro přehlednost číslujte jako mé dotazy. Díky díky moc.

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Naposledy upravil boZZda dne sob 13.03.2010 20:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Rc souprava
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 19:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2009
Příspěvky: 1601
Bydliště: Louny
DG 1 a 2 jsou v návodu popsané-spínané kanály.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 20:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 2815
Bydliště: Cesko
Další dotaz:

8 ) volume přepínače LD, RD trimují?:
Nevím proč a jak, ale v let. režimu NORMAL mi LD trimuje plyn a RD mi trimuje kolektiv. Proč? Kde se tak nastavuje?

Jdu číst návod a hrát si... včera večer jsem něco nastavil a teď to chci vypnout a už nevím kde to bylo :) to je srandy kopec...

_________________
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik


Naposledy upravil boZZda dne sob 13.03.2010 20:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2008
Příspěvky: 988
Bydliště: Holíč (SK)
Obrázky: 13
boZZda píše:
Když strčím adaptér do vysílačky, tak se na nabíječce nerozsvítí žádná dioda. Když ale na adaptér připojím přímo na baterku, tak se baterka nabije a levá dioda na adaptéru svítí. Tak já nevím jestli je vadný adaptér či vysílačka a nebo něco dělám špatně?
S adaptérem strčeným do vysílačky se vysílačky ani nezapne.


Je to naprosto v poriadku, tak to funguje a vysielač máš i v návodu, že ho nezapínať resp. nezapneš, keď je pripojený na nabíjačke. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 20:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10028
Bydliště: Břeclav
2) kruhové přepínače LD, RD:

V režimu normal je standardně aktivovano trimování plynu a kolektivu. Nutné vypnout.

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1122739


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13.03.2010 20:25 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 10028
Bydliště: Břeclav
boZZda píše:
Další dotaz:

8 ) volume přepínače LD, RD trimují?:
Nevím proč a jak, ale v let. režimu NORMAL mi LD trimuje plyn a RD mi trimuje kolektiv. Proč? Kde se tak nastavuje?

Jdu číst návod a hrát si... včera večer jsem něco nastavil a teď to chci vypnout a už nevím kde to bylo :) to je srandy kopec...



Napadá tě snad jiné místo k hledání než nastavení křivky plynu a kolektivu? :wink:

Jo, a říká ti něco zkratka RTFM? :roll:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1860 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 124  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: gunter a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz