FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
jio

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#1411 Příspěvek od jio »

janekx píše:Vis na druhou stranu je to dobre, opravuji se nebo přidávají se veci... To se u jinych vyrobcu nestava a lidi zijou s nějakou chybou i leta.

To určitě ano. Mě tam jen chybí ta zpětná kompatibilita. Když jsem měl MPX Royal Evo, tak jsem ji prakticky celou dobu (10 let) provozoval na původním sw. To ale byla doba PPM a byla to doba dlouhá, kdy všechno navzájem spolupracovalo a fungovalo. Teď se to na mé gusto nějak všechno zrychluje a ne vždy spolupracuje ani v rámci jedné značky.

Ale nechejme toho. Byl to jen povzdech, ne zatracení.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1412 Příspěvek od RCStudio »

Kdyz zustanes kde jsi tak ti to pojede dale beze zmen, pokud budes potrebovat nove funkce nezbyde ti nic nez přejít. To uz je vyvoj a protoze se stavame narocnejsimi co pozadujeme stale se vyviji systém co to umozni.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
mclei
Kontaktovat uživatele:

#1413 Příspěvek od mclei »

jio píše:To určitě ano. Mě tam jen chybí ta zpětná kompatibilita. Když jsem měl MPX Royal Evo, tak jsem ji prakticky celou dobu (10 let) provozoval na původním sw. To ale byla doba PPM a byla to doba dlouhá, kdy všechno navzájem spolupracovalo a fungovalo. Teď se to na mé gusto nějak všechno zrychluje a ne vždy spolupracuje ani v rámci jedné značky.

Možná si né úplně pochopol Janka. Co se týká OpenTX ty vůbec nemusíš upgradovat. To je jen nadstandard proti jiným výrobcům, že postupně dostáváš nové a nové vlatnosti vysílače. Pokud je nechceš tak nic dělat nemusíš.

Upgrade firmware modulu a přijímačů je taky nadstandard. Tady ten poslední vychází z nařízení EU. U tvého původního výrobce by to znamenalo že připraví novou řadu vysílačů a přijímačů, které nebudou kompatibilní. U FrSky máš naopak možnost si upgradnout své staré zařízení a dál ho volně kombinovat s novýma.
mclei
Kontaktovat uživatele:

#1414 Příspěvek od mclei »

janekx píše:CPPM firmware pro X4R a X4R SB je oficialne vydan.

To je super, takže X4R už je "skoro" náhradou D4R-II, akorát mi u něj chybí možnost bindit ho s DHT modulem. Neplánuje se to? X8R a X6R to umí. Chápu že na té X4R nemají "konfigurační" propojky režimů, ale nějak by to udělat mohli :-)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1415 Příspěvek od RCStudio »

Cely D system se snazi umrtvit, takze nenyslim ze by se do toho pousteli...
Jan Janekx Urbanek
mclei
Kontaktovat uživatele:

#1416 Příspěvek od mclei »

janekx píše:Cely D system se snazi umrtvit, takze nenyslim ze by se do toho pousteli...

No ale když za DHT modul nemají náhradu tak to nedává smysl. Navíc ty X8R a X6R ho podporujou.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1417 Příspěvek od RCStudio »

D8 byl dobry v case kdy neexistoval Taranis, system byl funkcni, mel telemetrii a dovoloval diky DHT, DFT, DJT uziti v mnoha radiich.
Ted kdyz uz maji radio proc delat moduly? delaji XJT a ten si kazdy muze dat do sachty kam chce. D8 neziskal certifikaci pro EU ale asi ani o ni nezadali. Proc by?
Existuje zde rozsahle portfolio prijimacu s vybornou telelmetrii... To ze se zatim kopterari nedosytali k tomu aby integrovali SmartPort a stale hresi na stary telemetricky standard je jejich problem, SmartPort je pomerne snadny a ani neni narocny jej integrovat.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1418 Příspěvek od RCStudio »

V diskuzi prosim pokracujeme zde viewtopic.php?f=38&t=73677

Prosim moderatory o zamčení tohoto vlakna
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“