Turnigy TGY-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy TGY-i10

#121 Příspěvek od JASSoft »

Koupit - nekoupit …prosím o pomoc v rozhodování – prolezl jsem většinu co bylo napsáno na forech včetně těch 105 stran RCgroups a kvanta videí ale odpověď na otázky:
1. je podporováno ovládání časomíry v lineární závislosti na plynu?
2. je možno výstup z mixu zpomalit v oblasti růstu i poklesu o zvolenou hodnotu?
jsem nenašel (zpomalení ano - jen pro pohyb serva). Pomůže někdo?
gasolin

#122 Příspěvek od gasolin »

JASSoft píše:Koupit - nekoupit …prosím o pomoc v rozhodování – prolezl jsem většinu co bylo napsáno na forech včetně těch 105 stran RCgroups a kvanta videí ale odpověď na otázky:
1. je podporováno ovládání časomíry v lineární závislosti na plynu?
2. je možno výstup z mixu zpomalit v oblasti růstu i poklesu o zvolenou hodnotu?
jsem nenašel (zpomalení ano - jen pro pohyb serva). Pomůže někdo?

Zdravim,
1/na 99% ne, sam bych tuto funkci ocenil
2/serva potvrzuji, jinak nevim kde bych to nastavoval
martin z

#123 Příspěvek od martin z »

Odpověděl bych na druhý dotaz, ale nepochopil jsem ho. To jako že když mám na přepínači elektromotor větroně se zpomalením aby se nerozjel z prudka se škubnutím a do motoru mám namixovanou VOP, tak aby se ta VOP mírně potlačila taky plynule jak se rozebíhá motor?

První dotaz jsem pochopil tak, že je žádána ta funkce co umí Taranis?
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od JASSoft »

Díky za rekce..
Asi jsem se nevyjádřil moc srozumitelně, proto popíšu požadovanou funkci (v OpenTx jednoduše realizovatelná). U modelu, kde se z nějakého důvodu nepodaří provést správné vyosení motoru a mechanická korekce není možná, lze tento nedostatek řešit tak, že když je motor v -100% (je vypnut) je kormidlo VOP v 0%, přejde li motor do 100% (plný výkon) VOP postupně přechází do zvolené polohy (např. potlačení o 5%) - této hodnoty dosáhne po zvoleném času (např. 1,5 sekundy), totéž se děje po přechodu z plného výkonu do 0% - VOP se postupně vrací do 0%, kterou dosáhne po zvoleném času (např. 1s). Obdobně lze provést i pro kormidlo SOP.
K otázce časomíry – je to funkce z OpenTx – stopky na plynu.
Přidám ještě jednu otázku – u i6 mne zarazilo, že externí čidla jsou pouze zobrazována bez možnosti alarmu, začal jsem u i10 hledat nastavení alarmů pro externí čidla a nenašel jsem relevantní odpověď – proto prosím, kdo ví víc ať mne poučí.
martin z

#125 Příspěvek od martin z »

Tak jsem vyzkoušel a můj výsledek je takový, že lineární časomíru to neumí.

Pak jsem nasimuloval ten mix a zpomalení. Pokud mám plyn na přepínači a zpomalím si ho, tak mix do VOP skočí do své polohy okamžitě, zpomalení master kanálu nebere v potaz. Dalo by se to ošidit tak, že jeden z letových režimů by byl motorový chod s mixem a pak by se promítlo zpomalení přechodu mezi letovými režimy. Hm, to bych mohl použít na tom elektrovětroni, kde letový režim "rychlost" nemá moc efekt, třípoloháč od sebe by byl motorový let, uprostřed normál a k sobě termika.

Nastavení alarmů tam je, dá se nastavit mez kdy to má začít houkat, ale nemůžu si vybrat zvuk. Takže se mi stalo, že jsem s FPV koptérem při jednom ze svých prvních letů ve vzdálenosti asi 150 metrů klesnul za takový hustý vzrostlý chroští (já seděl na zemi na louce v trávě s nasazenou FPV helmou a rádio položený na kolenou, takže tak 40 cm nad zemí) a alarm začal houkat a zároveň obraz se extrémně zhoršil. Zpanikařil jsem, že dochází šťáva a nakonec to vyřešil pomocí automatického návratu. Koptér poslušně nastoupal, přilít a přistál, ale napětí na aku bylo v pořádku, takže až později jsem zjistil, že alarm je zvukově shodný i pro pokles kvality signálu což způsobilo to chroští, tuším, že tam byl nastaven defaultně alarm při poklesu kvality signálu pod 50%.

Vychytávky co má bráchův Taranis tohle rádio rozhodně nemá, přesto je to pro mě radost na něm něco nastavovat a s rekreačními modely ho provozovat. Pobavil mě nedávný inzerát, kde bylo rádio nové či zánovní prodáváno, protože majitel asi až po koupi zjistil, že nemá hlasový výstup! :lol:

Což mi připomíná vlastní situaci, kdy jsem si někdy v roce 12 koupil nový velký rádio MC-22 Hott a až dodatečně zjistil, že ač rádia Hott hlasový výstup mají, tak toto je výjimka a jde v podstatě o přechodový typ mezi 35 MHz a 2,4 GHz.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od JASSoft »

martin z píše:Tak jsem vyzkoušel a můj výsledek je takový, že lineární časomíru to neumí.

.....

Díky za kvalitní odpověd. Mám obavu ,že moje rozhodnutí bude utratit peníze. Design je výborný, s tím USB konektorem a baterkou si nějak poradím a TGY 9XR prodám a budu s úctou vzpomínat na skvělý SW OpenTx.. Ještě jednou všem děkuji za reakce.
martin z

#127 Příspěvek od martin z »

Čekal bych spíš že přejdeš na Taranis. Pokud jseš ten, který prošel za zrcadlo (chtěl a pochopil princip a hlavně měl píli se naučit opentx), tak se nevracej, budeš zklamán. TGY-i10 je totiž hlavně rádio pro nás co jsme líný a nechceme za to ani dát moc peněz, takže radši překousnem pár kompromisů. A hlavně díky tomuto rádiu nemusím tahat na louku těžkýho pultovýho graupnera kvůli každýmu sranda modýlku z EPP atd. S uživateli, kteří od tohoto rádia očekávají víc a nejvíc, se neztotožňuji.
JASSoft
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od JASSoft »

To „martin z“ – díky za minirecenzi – byla pro mne podnětná – znovu jsem zvážil vše pro a proti s výsledkem, že i10 ne. Inovace směrem k Taranisu by sice byl velmi žádoucí, ale pro mne starého dědka pod penzí, trochu mimo finanční možnosti, tak jsem objednal náhradní kniply a budu dál pokračovat s 9XR. Teď zlevnily 9XR Pro, tak o ní začnu uvažovat.
Ještě jednou dík.
gasolin

#129 Příspěvek od gasolin »

Dorazil kryt proti slunicku. Celkem splnuje to co jsem ocekaval. Jako ochrana displeje a stinitko fajn...co me ale stve je zpusob zavirani. Pro zavreni krytu je treba zatlacit strany stinitka smerem k sobe a pri tom jeste zavirat kryt, ktery je jeste na pruzinu. Pritom by stacilo na kryt udelat vystouplou vodici listicku pro bocnice, asi se to pokusim casem dobastlit.

Tady je video z lepeni a predvedeni.

https://youtu.be/nbE977mU5L8
petrovo

#130 Příspěvek od petrovo »

Díky za video. Už jsem měl clonu v košíku, ale pak jsem si uvědomil že bude problém se zavěšením radia, tak jsem to odložil. Říkal jsem si, že si tam raději usmolím něco svého. Jenže jak se dívám, mají to udělané moc pěkně, takže....
jarinelli

#131 Příspěvek od jarinelli »

Ahoj, našel jsem tu nějaké odkazy na anglický návod a návod s rozsypaným čajem, ale žádnej v češtině. Kamarád má tuto vysílačku a s některými nastaveními si zatím neporadil. Nevíte, zda se dá někde na netu najít návod v češtině ? Dík.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od klauz »

jarinelli píše:Ahoj, našel jsem tu nějaké odkazy na anglický návod a návod s rozsypaným čajem, ale žádnej v češtině. Kamarád má tuto vysílačku a s některými nastaveními si zatím neporadil. Nevíte, zda se dá někde na netu najít návod v češtině ? Dík.

mám takovou snahu návod překládat. můžu poslat, co mám, ale zatím je to nic moc, bez korektur, bez obrázků. upřímně, ten anglický návod je podle mě psaný číňanem podle originálního firmware, obsahuje docela dost chyb. pošli sz, pošlu, co mám.
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
martin z

#133 Příspěvek od martin z »

Pokud kamarád napíše co konkrétně potřebuje nastavit, tak věřím, že nebudu jediný, kdo se mu pokusí poradit. Požadavek na český návod mě osobně přijde zbytečný, obrázkový nastavování je přece vyloženě jednoduchý a přehledný. To spíš člověk narazí když se marně snaží nastavit něco co nejde (vybrat si jiný zvuk alarmu nebo vypnout úvodní podmínku aby plyn byl dole a přepínače nahoru nebo aby to mluvilo atd.) :lol:
jarinelli

#134 Příspěvek od jarinelli »

Díky, řeknu mu, ať se zaregistruje a vykomunikuje si to s vámi.
maliborec2002
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od maliborec2002 »

Ahoj, jaký je dosah u toho to vysílače?
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“