Autor |
Zpráva |
prikrylm
|
Napsal: čtv 31.08.2023 12:07 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
Registrován: 6.1.2012 Příspěvky: 3418 Bydliště: Řečkovice Obrázky: 0
|
Došel mi RM Pocket verze ELRS. Jednak zkouším něco jiného místo X-Lite, jednak jsem chtěl vyzkoušet ELRS (příjímače zatím nedošly). Dá se do toho cvaknout MPM, takže do rodiny zapadá a můžu hned létat. Je v tom od výroby EdgeTX. OTX na TO snad ani není, asi není důvod. První dojmy? EdgeTX, takže "hned umím všechno". Isostat 2polohové přepínače jsou zajímavé řešení, uvidíme v praxi. Třípolohové přepínače jsou kolíbkové, taky uvidíme. Trimů 2x tolik jak X-Lite, takže se nemusí při trimování směrovky držet "SHIFT", což bylo za letu prakticky nemožné. V balení nebyly baterky, ale jsou to std 18650. Těch mám tak nějak dost. Přibalili pytlík, ve kterém se dá rádio přenášet - páčky se odšroubují a je na ně v gumě místo, takže při transportu je rádio proti "ťuknutí" opravdu odolné, tak nějak předpokládám, že páčky moc vyšroubovávat nebudu, ale zase ukáže praxe. Extra pružinky na páčky. Dodali ochrannou fólii na displej. Aršík nálepek (EdgeTX, OpenTX, Radiomaster a jiné blbiny). Na SD (0,5GB asi raději co nejdřív vyměním) je vše potřebné. Krom češtiny, která po nahrání správných souborů funguje. Drží se mi zhruba stejně dobře/blbě jako X-Lite. Joysticky mi přijdou příjemné. Za ty peníze (necelých 1700 Kč) jsem čekal skoro horší dojmy. Trochu úlet mi přijde průhledný kryt, ale asi chápu, dvoupolohové přepínače indikují polohu LEDkou. Jestli neshledám nic závažně hloupého, tak asi bude X-Lite na prodej.. 
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
prikrylm
|
Napsal: stř 13.09.2023 17:02 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
|
Zatím mi nedošly Rx, takže jsem RM Pocket zkoušel jen s externím modulem s F3K. Takže dojmy z pole: - displej čitelný i když se zahřeje - jako možná, že ten z X-Lite už nějak zestárnul... - páčky na X-Lite se mi zdají malinko příjemnější, ale ty Pocket-ové jsou taky dostatečně slušné. - kolíbkové třípolohové přepínače jsou docela prima - dvou stavové pushon-pushoff jsou použitelné a nejsou špatné, ale jiné - tlačítko, co se vypne, když se pustí je dost dobré, na F3K, jak dělané. Akorát teda pro leváky (co hážou levou) dost nepoužitelné. - dvoustavové pushon-pushoff na vypínání motoru (zámek) mi přijde divné a asi bych tohle rádio na vrtulky moc používat nechtěl. Nevím. I když na bublinové samokřídlo asi taky dobrý...
Jinak jsem celkově spokojený. Odolnost a skladnost po odšroubování kniplíků je úžasná. Jak už tu psali update a nastavování ELRS modulu přes WiFi je velmi příjemné.
_________________ (šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
|
|
Nahoru |
|
 |
HONZIK 22
|
Napsal: ned 29.10.2023 10:58 |
|
Mazák
|
 |
Registrován: 8.7.2015 Příspěvky: 1720 Bydliště: Orlova v noci , Karviná ve dne
|
Příloha:
IMG_20231029_110523.jpg [ 88.93 KiB | Zobrazeno 983 krát ]
To je ale nadhera.
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: ned 29.10.2023 13:30 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
|
HONZIK 22 píše: To je ale nadhera. To jsou jako RC mýdla?
|
|
Nahoru |
|
 |
HONZIK 22
|
Napsal: ned 29.10.2023 14:17 |
|
Mazák
|
 |
|
prikrylm píše: To jsou jako RC mýdla? Ja myslel ze korpusy z Frsky Twin X14, takovy uzitecny soubeh do domacnosti.
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: ned 29.10.2023 15:26 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
|
Jo todleto... Tak Jumper má T20, RM Boxer, tak FrSky chtělo taky něco takového... asi. Nakonec proč ne... A asi byla zrovna zelená ve slevě.  Mohli by prodávat jen "střeva" + případně ukázkový model v elektronické podobě k tisku s tím, že by si každý mohl dotvořit tvary dle vlastních nápadů a krabici na rádio si vytisknout.
|
|
Nahoru |
|
 |
juraj.jurej
|
Napsal: čtv 02.11.2023 14:14 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
_________________ Tandem X20, TX16S
|
|
Nahoru |
|
 |
HONZIK 22
|
Napsal: sob 04.11.2023 20:36 |
|
Mazák
|
 |
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: sob 04.11.2023 21:21 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
|
Zmínky jsem našel už v březnu, ale jen marketingové plky o úžasném výkonu (který potřebuje aktivní chlazení, jestli jsem se správně díval). Akcelerovaná 3D grafika. Nikde žádný přijímač. Ale na trimování bez trimů jsem zvědavý.
|
|
Nahoru |
|
 |
HONZIK 22
|
Napsal: sob 04.11.2023 21:31 |
|
Mazák
|
 |
|
No jo vlastne. A ja co mi tam chybi.Je to hladke ,,jak ryba,,. Mozna, ze se bude trimovat poklepem na obrazovku.  ,,Duchu ,,maji uz nekolik. https://spirit-system.com/index.php
|
|
Nahoru |
|
 |
MomoBrut
|
Napsal: úte 14.11.2023 11:04 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
MomoBrut píše: Hledám čtvrté malé rádio do batohu na quady, musí být skladné, bude na cesty. Podmínka je malé rádio s EdgeTX a ELRS, ale plnohodnotné gimbaly a nejlépe plnohodnotné přepínače. Pocket kvůli gimbalům určitě ne, zoro je rohaté, boxer je větší a přepínače se mi nelíbí. Takže logicky to vede na T20 s ELRS a asi v té průhledné verzi ... Nečekal bych, že Jumper udělá malé rádio, které je smysluplně vymyšlené a bude odpovídat tomu, co chci na cesty ... https://www.youtube.com/watch?v=1_MWIDu2424&t=96sJeště to nechám dozrát ... Musel jsem řešit jiné věci, ale nakonec jsem se k tomu dostal. Jumper T20 jsem nevybral, hlavním důvodem jsou vyčuhující ovládací prvky z těla vysílače. Do běžného batohu nebo malého bagu na rameno je to nepoužitelné stejně jako jiná rádia s páčkama a páčkovými přepínači. Samozřejmě do Torvolu to dám, ten má pevné stěny, ale tenhle vysílač má být pro případy, kdy Torvol, ani přepravní kufr ani nic velkého tahat nechci. Pro T20 se jistě dají vytisknout nějaké ochranné kryty a poboné cypoviny, ale to zase zvětší vysílač na přepravu a nechce se mi s tím prostě otravovat. Před pár týdny jsem v ruce držel RM Pocket a za tu krátkou dobu jsem subjektivně měl z držení, gimbalů a přepínačů pocit, že by to jít mohlo, a velikost se sklopenou anténou, kdy z těla rádia prostě nic nevyčuhuje, je naprosto úžasná ... To vše platí pro palcové piloty. Oželel jsem z plnohodnotných gimbalů. Takže jsem objednal a čekám. Bude sloužit i jako stolové rádio na ladění quadů, ladí se hodně ...
|
|
Nahoru |
|
 |
prikrylm
|
Napsal: pát 17.11.2023 12:41 |
|
Mecenáš serveru
|
 |
 |
|
RM Pocket jsem rozebral, utřel vazelínu z brzdy plynu a "namazal" brzdu parafínem. Chod se velmi zpříjemnil. RM Pocket se vleze do krabice k Alule.  Pod jednou z baterek je vidět volný dvoupinový konektor, netušíte, k čemu je?
Přílohy: |

IMG_20231117_154319.jpg [ 94.21 KiB | Zobrazeno 231 krát ]
|
|
|
|
Nahoru |
|
 |