Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 914 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 22.11.2021 8:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Microsoft nabídl hraní online za dolar (Xbox), tak zkouším Forzu 5 - ku podivu dost příjemné.
A protože nemám žádný "orig" Xbox ovladač, napípal jsem si "cosi" do rádia. Takže jestli chcete zkusit, tady to je (příloha)

Popisy z netu se moc netrefovaly, tak půlka nastavení je vyrobená "pokus-omyl".

Z hrubého nadhledu je Xbox ovladač 4-osý a asi 12-ti tlačítkový ovladač. Jsou vypnuté všechny trimy a použité jako většina(?) tlačítek.

SC zapíná řazení pravou páčkou...

No, zkuste, upravte si, uvidíte.

---
Btw ta Forza online vypadá hodně dobře.


Přílohy:
Forza.zip [1.04 KiB]
14 krát

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: pon 22.11.2021 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 3028
Bydliště: SK
Kde sa dajú kúpiť tie to gimbali pre FLYSKY Paladin EV?



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: úte 23.11.2021 8:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tohle už se jako palcovka rozumně používat nedá, co? :)
Ale vypadá TO zajímavě. Ještě by se ty čudle mohly pohybovat nahoru-dolů.

A pak tu je ještě směr stranový lineární a bude z toho něco jako "spacenavigator 3d mouse", viz třeba


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2021 10:54 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.11.2021
Příspěvky: 10
Bydliště: Kolín
Dobrý den,
opět prosím o radu.
V rádiu jsem našel hlášku "Module update recommended" ,ale já nevím co mám udělat, protože nejnovější verzi FW jsem do rádia nahrál i včetně obsahu SD karty (jak mi bylo vysvětleno dříve - za což jsem děkoval). Tak mě napadá, že aktualizace MODULU se provádí samostatně a já nevím jak. Poradíte mi prosím? Také si myslím, že verze v MODULU má vliv na pořadí kanálů mezi rádiem a přijímačem, protože mám dvě rádia se stejným FW (2.3.14-otx (1e09791a)) a jediné v čem se liší je právě na řádku: Stav modulu - V1.3.2.12 TAER a u druhého je - V1.3.1.36 AETR. protože u jednoho mi nesouhlasí pořadí kanálů z rádia s pořadím kanálů na přijímači.
Prosím o radu jak mám daný problém vyřešit, vlákno jsem pročítal, ale moc těm pro mě odborným výrazům nerozumím, proto prosím o nějakou radu tzv. "pro blbce" abych to pochopil.

Moc děkuji Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2021 18:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Viz viewtopic.php?f=38&t=85424
tedy ze stránek FW pro vysílací modul stáhnout správný FW (třeba linkovaný, ten je AETR), firmware ze zipu nahrát na SD kartu rádia a přes systémové menu rádia, přes obsah SD, najít nahraný soubor a nahrát do vysílacího modulu.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2021 22:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.11.2021
Příspěvky: 10
Bydliště: Kolín
prikrylm píše:
Viz http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=85424
tedy ze stránek FW pro vysílací modul stáhnout správný FW (třeba linkovaný, ten je AETR), firmware ze zipu nahrát na SD kartu rádia a přes systémové menu rádia, přes obsah SD, najít nahraný soubor a nahrát do vysílacího modulu.


Dobrý večer, moc děkuji za odpověď, jen bohužel nevím jestli to chápu správně a jsem schopen to udělal s OK výsledkem.
Na odkaze Multi modulů jsem zvolil: Interní modul RadioMaster TX16S (4v1),
posléze jsem stáhl tři soubory:1) mm-stm-serial-aetr-v1.3.3.0.bin 2) Multi.txt (v1.3.3.0) 3) MultiLuaScripts.zip (v1.3.3.0)
A nyní je mám všechny vložit na SD kartu? Nebo jen některý? A případně kam přesně? Do jaké složky - případně nahradit ten stávající soubor tím novým staženým? Prosím o podrobnější popis postupu.
Moc děkuji Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 24.11.2021 23:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Stačí vzít jeden z nich. Liší se akorát mapováním prvních 4 kanálů pro některé protokoly (třeba DSMx) a to mapování se dá ještě navíc vypnot...

Postupně:
- zapnout rádio
- z vrchu do rádia zapojit USB, co je druhým koncem v PC
- na rádiu vyskočí dotaz* jestli rádio připojit jako joystick nebo disk - vybrat disk
- v PC se objeví dva nové disky (úložiště)
- na jednom jsou jen dva soubory (Firmware.bin a firmware.txt) - to je přístup k Flash paměti CPU
- na druhém je obsah SD karty
- na disk s SD kartou rádia nahrát výše stažený soubor s oblíbeným rozložením (např AETR) optimálně do složky FIRMWARE.
- po nahrání souboru odpojit USB
- vlézt do systémového menu (tlačítko SYS)
- v systémovém menu najít obsah SD karty - druhá obrazovka
- v obsahu SD najdu nahraný FW, asi bude ve složce FIRMWARE
- najedu kurzorem na nahraný soubor a dlouze zmáčknu ENTER (roller)
- objeví se menu, ze kterého vyberu "Flash Internal Multi" (nebo jinojazyčný ekvivalent) a potvrdím enter.
- objeví se "žížala" ukazující progres nahraného FW.
- jakmile dojede do konce (tuším) se ještě čeká na Enter s hlášením, že se FW nahrál.

Hotovo. Rádio by mělo přestat požadovat nový FW modulu.
---
* pokud nevyskočí dotaz je možné, že se rádio rovnou připojí jako disk, pokud ne, je potřeba v menu SYS v nastavení rádia, nastavit USB mode (třetí řádek od spodu) asi optimálně na "Ask".

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 25.11.2021 13:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.11.2021
Příspěvky: 10
Bydliště: Kolín
prikrylm píše:
Stačí vzít jeden z nich. Liší se akorát mapováním prvních 4 kanálů pro některé protokoly (třeba DSMx) a to mapování se dá ještě navíc vypnot...

Postupně:
- zapnout rádio
- z vrchu do rádia zapojit USB, co je druhým koncem v PC
- na rádiu vyskočí dotaz* jestli rádio připojit jako joystick nebo disk - vybrat disk
- v PC se objeví dva nové disky (úložiště)
- na jednom jsou jen dva soubory (Firmware.bin a firmware.txt) - to je přístup k Flash paměti CPU
- na druhém je obsah SD karty
- na disk s SD kartou rádia nahrát výše stažený soubor s oblíbeným rozložením (např AETR) optimálně do složky FIRMWARE.
- po nahrání souboru odpojit USB
- vlézt do systémového menu (tlačítko SYS)
- v systémovém menu najít obsah SD karty - druhá obrazovka
- v obsahu SD najdu nahraný FW, asi bude ve složce FIRMWARE
- najedu kurzorem na nahraný soubor a dlouze zmáčknu ENTER (roller)
- objeví se menu, ze kterého vyberu "Flash Internal Multi" (nebo jinojazyčný ekvivalent) a potvrdím enter.
- objeví se "žížala" ukazující progres nahraného FW.
- jakmile dojede do konce (tuším) se ještě čeká na Enter s hlášením, že se FW nahrál.

Hotovo. Rádio by mělo přestat požadovat nový FW modulu.
---
* pokud nevyskočí dotaz je možné, že se rádio rovnou připojí jako disk, pokud ne, je potřeba v menu SYS v nastavení rádia, nastavit USB mode (třetí řádek od spodu) asi optimálně na "Ask".



Chtěl bych touto veřejnou cestou ještě jednou poděkovat "prikrylm" za super návod a rady, které mi pomohly vyřešit můj problém s rádiem, také za čas, který mi věnoval a v neposlední řadě i za profesionální přístup k nováčkovi kterým jsem já.

Moc děkuji Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Radiomaster TX 16S
PříspěvekNapsal: stř 01.12.2021 12:03 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 3
Bydliště: KOšice
Blog: Zobrazit blog (1)
Prosím o radu.
Do TX 16 jsem naprogramoval 3 elektromodely . Fungují bez chyby. Další model chci spárovat samokřídlo. Vyskoušel jsem několik postupú a vždy fungují jen křidélka a motor se netočí. Poradte jak na to, kde dělám chybu ?????????????


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 01.12.2021 13:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 251
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
A jak to mas zapojene? Na kterem kanalu mas ovladani plynu? Mas tam spravne zapojeny regulator a serva? Z takoveho obecneho popisu tezko radit

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 01.12.2021 15:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 3
Bydliště: KOšice
Blog: Zobrazit blog (1)
chorche píše:
A jak to mas zapojene? Na kterem kanalu mas ovladani plynu? Mas tam spravne zapojeny regulator a serva? Z takoveho obecneho popisu tezko radit


Tento model létá s vysilačem Dx6i , přijímač Oranga RX6, motor mám na 3.kanálu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 01.12.2021 18:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2020
Příspěvky: 684
Bydliště: Žilina, let.Hôrky-Brezovec , SK
Obrázky: 6
miromiro píše:
Tento model létá s vysilačem Dx6i , přijímač Oranga RX6, motor mám na 3.kanálu.



Trosku to nechapem , v prvom prispevku pises TX16 , v druhom Spektrum (Dx6i)

_________________
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 8:01 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2745
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
Tak asi chce poletuchu řídit TX16S ..

U DSMx protokolu někdy dělá zmatek mapování kanálů - std 1,2,3,4 přemapuje na něco jako 3,2,1,4. Vypnul bych ho.


Přílohy:
screenshot_tx16s_21-12-02_07-58-53.png
screenshot_tx16s_21-12-02_07-58-53.png
[ 24.86 KiB | Zobrazeno 173 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: čtv 02.12.2021 19:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.12.2011
Příspěvky: 3
Bydliště: KOšice
Blog: Zobrazit blog (1)
prikrylm píše:
Tak asi chce poletuchu řídit TX16S ..

U DSMx protokolu někdy dělá zmatek mapování kanálů - std 1,2,3,4 přemapuje na něco jako 3,2,1,4. Vypnul bych ho.


Ano tato funkce BLBNE ,mám ji vypnutou


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 914 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 57, 58, 59, 60, 61

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz