Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 654 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2021 14:10 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2049
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
chorche píše:
Pokud chces cestinu, tak musis pres CompanionTX aplikaci v PC firmware nahrat firmware v cestine - ale popravde, spis bych doporucil se prokousat temi par anglickymi pojmy, nez v tom mit diky cestine totalni zmatek. Stejne, vetsina tutorialu bude vyhradne v anglictine.

Tak nějak z trucu jsem si na jedné OpenTX nechal češtinu (jako, že česky to jde a nedře to) a na druhé angličtinu. Totální zmatek v tom nemám.
Resp. u nastavení heli - long. vs. lat. (podélná vs boční cyklika) mám zmatek stále v obou jazycích. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2021 14:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 174
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
davido píše:
Zdar tak se prokousávám open tx , je to pro mě nové ale docela jde. Jen nevím jestli jsem něco nezkur--l,koupil jsem to od Rotorma a po zapnutí tam byl přednastaven nějaký model s úvodním nastavením obrazovky atd.
Po nainstalování Open tx companion jsem připojil vysílač,ukázal se mi jako další usb disk a začal jsem se seznamovat s programem. Chtěl jsem vytvořit nový model ale něco jsem posral a ten úvodní přednastavený model zmizel a měl jsem tam ten nový.To by nebylo tak hrozný,jen mě překvapilo že jsem musel asi nadvakrát kalibrovat všechny páky. Teď to snad funguje dobře,ještě to pořádně projdu.Na SD kartě jsou adresáře které tam mají být, v adresáři model je uloženo 5 modelů,ale pokud bych nějaký z nich chtěl nahrát tak mi to nejde. Nevím jestli to tak má být nebo ne. Jde vysílač dát do nějakého továrního nastavení? Kdybych něco podělal. Jakou používat opentx verzi?Teď tam mám 2.3.9
Zatím ahoj Davido

Jednoduche, nenacetl jsi modely a nastaveni z radia, ale vytvoril jsi nove nastaveni a tim jsi to v radiu prehral prehral. Myslim ze neni treba do tovarniho nastaveni davat, v podstate v nem je... vytvor prvni model ktery potrebujes a ten postupne nakonfiguruj.
Pokud to bude ke kopetre (usuzuju dle koupe v Rotorame) tak tam netreba nic sloziteho, jen predas 1:1 kniply a nejake pomocne (AUX kanaly) a hotovo, v radiu vic netreba, vse resis v ridici jednotce koptery.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2021 14:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2011
Příspěvky: 174
Bydliště: Praha 5 Smíchov
Obrázky: 3
prikrylm píše:
Tak nějak z trucu jsem si na jedné OpenTX nechal češtinu (jako, že česky to jde a nedře to) a na druhé angličtinu. Totální zmatek v tom nemám.
Resp. u nastavení heli - long. vs. lat. (podélná vs boční cyklika) mám zmatek stále v obou jazycích. :)

No usuzuju nejen podle sebe, vetsinu navodu a rad cerpam ze zahranicnich for nebo Youtube a zde je to nejcasteji v anglictine... s tou nemam problem a je pro me pohodlnejsi mit tim padem i radio v anglictine.
Navic pro novopeceneho uzivatele OpenTX ktery si pripada jak "opice v jaderne elektrarne" to bude aspon trosku snazsi pouzit ten navod 1:1. Precijen v cestine materialu neni tolik, ackoliv RiMr odvedl opravdu velice slusnou praci co se ceskych videonavodu tyce.

_________________
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2021 19:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2049
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
davido píše:
Zdar tak se prokousávám open tx ...že jsem musel asi nadvakrát kalibrovat všechny páky. ...

Zkus Opentx.cz.
Companion a nastavení rádia. Tam vím o dvou možnostech. A to - napřed načíst nastavení z rádia (a případně uložit jako zálohu) a pak nastavení upravovat a upravené nahrávat do rádia. Po přečtení jsou v tomto nastavení uložené i kalibrace a další nastavení rádia (podsvícení, vibrace, mód rádia....)

Nebo se dá nastavení rádia uložit k profilu rádia v nastavení hw rádia (obrázek). Pak v takovém profilu v nově vytvořeném "dokumentu" stačí v nastavení hw nahrát "hw nastavení z profilu" (obrázek, druhé tlačítko) a nestane se, že po nahrání modelů dojde k nechtěnému nastavení hw. Minimálně toto nastavení bude někde schované, takže nebude potřeba nové kalibrace, jen správné nastavení a nahrání z companionu do rádia.

TX16S do továrního nastavení... hmm, asi přes nový dokument v companionu a nahrání do rádia...


Přílohy:
companion.png
companion.png
[ 253.99 KiB | Zobrazeno 430 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: stř 13.01.2021 19:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.2.2006
Příspěvky: 876
Bydliště: Praha, Sobín
Obrázky: 3
Nahrát do R168 LBT v2 je celkem triviální a bezproblémové, flashoval jsem přímo z vysílače postupně dva.

_________________
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2021 8:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 59
Jen pro info těch, co se bojí objednávat R168 z Číny - 29. listopadu jsem objednal dva kusy, 14. prosince byly doma. Následně 6. ledna další dva kusy, a od 14. ledna to zdržuje naše podělaná celnice.
Cca 220Kč za jeden mi přijde jako velmi dobrá cena. Link zde, beru po dvou kusech. https://www.aliexpress.com/item/1005001769610546.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4f644c4d453v3v


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2021 10:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1680
Bydliště: Vysočina, ČR
Nebylo by lepší psát příspěvky o přijímačích do vlákna o přijímačích?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: sob 16.01.2021 11:36 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 14.10.2018
Příspěvky: 59
Rozhodne, ale kdyz uz se o to kluci opreli tady, prislo mi jako blbost odpovidat v jinem vlakne. Jinak mas samozřejmě pravdu, moderatori at to klidne presunou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RadioMaster TX16S
PříspěvekNapsal: ned 24.01.2021 14:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 2049
Bydliště: Řečkovice
Obrázky: 0
...taková blbinka pro horusy a "klony" - podle polohy přepínače nakreslí obrázek, původně na zapnutý vypnutý motor. Točící se motor je dokonce animovaný. Nejspíš skript půjde vylepšit, tak hurá do toho...

Plus předchůdce, který jen zobrazuje texty.


Přílohy:
SWImg2.zip [38.44 KiB]
9 krát
SWText2.ZIP [870 bajtů]
6 krát

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka | 8ch FlySky FS-T6)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 654 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 40, 41, 42, 43, 44

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Asek, Checker, ZS-Man a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz