Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 27.11.2019 16:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2327
Bydliště: Zavar, SK
Aktuálne správy hovoria, že 433MHz problém je vyriešený...
Příloha:
t16copper.jpg
t16copper.jpg
[ 273.97 KiB | Zobrazeno 1242 krát ]


... riešenie úspešne prešlo testom:



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Je pravda, že.. ehm.. použitá páska stojí skoro tretinu vysielačky, ale nájdu sa aj lacnejšie riešenia.
Som zvedavý, ako rýchlo zareaguje výrobca...
Prevzaté z RCGroups:
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=6988
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... count=6996

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: čtv 28.11.2019 0:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2264
Bydliště: Nitra Slovensko
Takáto páska by vám nestačila? Môzete si oblepiť aj desať rádii.
https://www.softwork.sk/paska-medena-50 ... 98545.html
https://es.aliexpress.com/wholesale?cat ... opper+tape

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 16:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hele, a pak se tomu rádiu dá věřit, když je nutné ho duchařsky opravit měděnou izolepou?
Jaké to je, dělat výrobci ladiče a betatestera HW? Hlavně levný...

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 16:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.8.2016
Příspěvky: 20
jyrry píše:
Hele, a pak se tomu rádiu dá věřit, když je nutné ho duchařsky opravit měděnou izolepou?
Jaké to je, dělat výrobci ladiče a betatestera HW? Hlavně levný...


Hmmmm, používání 433 modulu je úplně normální věc, kterou je třeba brát jako betatester HW... Ale důvěra v rádio a jeho používání je na každém jednotlivém soudruhovi.

Nicméně si neodpustím poznámku - zdá se, že IQ bublajícího bahna se pomaličku přesouvá i sem...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 16:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2327
Bydliště: Zavar, SK
jyrry píše:
... když je nutné ho duchařsky opravit měděnou izolepou?...

1, Neťahaj sem ducharinu, hovorí sa tomu tienenie :wink:
2, treba si prečítať o čo išlo: 1W na 433MHz...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 16:56 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18818
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
ddano007 píše:
1, Neťahaj sem ducharinu, hovorí sa tomu tienenie :wink:
Duchařina to je, když to musel vykoumat někdo někde a ne výrobce.

ddano007 píše:
2, treba si prečítať o čo išlo: 1W na 433MHz...
Jistě to je v mezích legislativy, že?

Jen si to rozvrtejte, ale nechoďte s tím pak v reálu mezi jiné piloty s běžnými rádii.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: ned 01.12.2019 17:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2327
Bydliště: Zavar, SK
ddano007 píše:
2, treba si prečítať o čo išlo: 1W na 433MHz...

jyrry píše:
Jistě to je v mezích legislativy, že?

Americkej určite.
Nechcel by si najprv čítať, až potom vyrývať? :mrgreen:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 02.12.2019 10:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 5376
Bydliště: Praha ČR
jyrry píše:
Hele, a pak se tomu rádiu dá věřit, když je nutné ho duchařsky opravit měděnou izolepou?
Jaké to je, dělat výrobci ladiče a betatestera HW? Hlavně levný...


Jirko, tohle je poměrně známá věc - 433MHz nějak interferuje s více věcmi (prostě se nějak hezky sejdou horní a dolní harmonické atd.). Bylo to reportované už svého času u copterů, kde se jednu dobu poměrně často užíval Mavlink na 433MHz jako telemetrie, tohle je holt další příklad téhož.
Reálně to valné většině uživatelů vůbec vadit nebude, u jiných frekvencí se tohle z více důvodů tolik neděje (i když je třeba výkon také vyšší) a tak je to nutno brát spíš jako holou informaci pro někoho s "méně typickými potřebami"(třeba OpenLRS), rýpat na základě toho do Jumpera jako takového je trochu mimo.
Legislativu nechci rozebírat, ono to má více "zákoutí" a variant, to by bylo na dlouho (a s potenciálem flamewar).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: stř 04.12.2019 18:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 350
Bydliště: Liberec
Vyšla 2.3.3 RC1

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 09.12.2019 19:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2327
Bydliště: Zavar, SK
Páni, včera som bol konečne preletieť T16, zopár postrehov:
1, kdesi sme tu rozoberali nižšší výkon TX modulu T16 oproti originál FrSky rádiám. Na mojom lietaní okolo hlavy rozdiel poznať nebol, chcelo by to nejaké seriózne porovnanie za rovnakých podmienok. Nejaké RSSI logy:
Příloha:
20191208_01 - log Tundra T16.jpg
20191208_01 - log Tundra T16.jpg
[ 66.64 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


a GPS mapa:
Příloha:
20191208_03 - log Tundra T16 GPS.jpg
20191208_03 - log Tundra T16 GPS.jpg
[ 95.06 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


Snažil som sa dvakrát ( to sú tie dve slučky ) odletieť, čo som dovidel, ale z mierky je jasné, že starší páni už moc nedovidia :mrgreen:
Model bol Tundra hornoploch.
Toto je z nedávneho lietania s Taranis X9D:
Příloha:
20191208_02 - log Tundra X9D.jpg
20191208_02 - log Tundra X9D.jpg
[ 56.17 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


a GPS mapa:
Příloha:
20191208_04 - log Tundra X9D GPS.jpg
20191208_04 - log Tundra X9D GPS.jpg
[ 92.58 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


Tam som žiadne výlety do nevidím nerobil...
2, Trochu som mal obavu, ako bude ten farebný displej vidieť na slnku, ale je to v pohode ( aspoň teda pri zimnom slnku ). Ale zato podsvietenie tých 6- polohových tlačítok vôbec nie je vidieť :(
A či by pomohla výmena za nejaké silnejšie LEDky, netuším.
Riešenie by mohlo byť dať si ten 6- poloháč hore na displej. Buď ako percentuálnu hodnotu 0 až 100% po dvadsiatich percentách...
Příloha:
t16_6P_01.jpg
t16_6P_01.jpg
[ 82.45 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


... alebo ako hodnotu v rozsahu -100 až +100 s krokom 40:
Příloha:
t16_6P_03.jpg
t16_6P_03.jpg
[ 76.86 KiB | Zobrazeno 106 krát ]


Koniec hlásenia.

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 09.12.2019 19:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1268
Bydliště: Vysočina
ddano007 píše:
... alebo ako hodnotu v rozsahu -100 až +100 s krokom 40...
Jestli to indikuje stav spínačů 1 až 6 proč tam nedat čísla 1 až 6? Jinak to máš hezky počmáraný, vypadá to asi dobře, je to ale dost blízko. Ještě to chce RX Jumper R8 (nebo tam byl?).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 09.12.2019 20:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2327
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
Jestli to indikuje stav spínačů 1 až 6 proč tam nedat čísla 1 až 6?

Neviem, či to ide, ono je to "analógové točítko", akurát môžeš nastaviť len 6 polôh.

ellet píše:
Jinak to máš hezky počmáraný, vypadá to asi dobře, je to ale dost blízko.

Rob si srandu zo slepúcha :lol:
Tiež som si myslel, ako ďaleko som bol, keď som naňho už ledva dovidel, a GPSka ma uzemnila ...

ellet píše:
Ještě to chce RX Jumper R8 (nebo tam byl?).

Nebol, bol tam FrSky D8R II Plus, s R8 sme zatiaľ telemetriu nerozbehali, pokračujeme budúci týždeň :(

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 09.12.2019 20:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 350
Bydliště: Liberec
Já jsem doteď lítal s XJT modulem.
Zrovna včera mi to nedalo, nahodil jsem do MPM nejnovější FW a šel zkusit dosah. Předtím jsem samozřejmě doladil frekvenci přijímače výpočtem.
Žádný složitý měření jsem nedělal. Přijímač jsem pověsil za záclony do okna, srovnal antény do pravého úhlu a šel s T16 ven. Bydlím v paneláku v osmém patře...
Pamatoval jsem si jak jsem takhle měřil dosah (do hlášení "nízký RF signál") na X7 a musím říct, že mě překvapilo, že jsem s MPM došel o fous dál než tenkrát s X7. Už ve výtahu mi přišlo, že je signál maličko silnější. Chtěl jsem potom pokus zopakovat s XJT modulem (přece jenom může mít trochu jiný dosah než X7), ale začalo pršet - tak jindy.
Za mě ale velké překvapení - asi tomu dám šanci.

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jumper T16
PříspěvekNapsal: pon 09.12.2019 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1268
Bydliště: Vysočina
ddano007 píše:
..Neviem, či to ide, ono je to "analógové točítko", akurát môžeš nastaviť len 6 polôh...(
Třeba tak:
Příloha:
6p1_2_a.jpg
6p1_2_a.jpg
[ 43.03 KiB | Zobrazeno 25 krát ]


Příloha:
6p1_2_b.jpg
6p1_2_b.jpg
[ 45.29 KiB | Zobrazeno 25 krát ]


a zobrazit GP1 (je to jen příklad, 2 polohy, interval hodnot jak mě napadlo, vyzkoušeno na Horusu)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Tlapa a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz