Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 5:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 242
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Pozdravujem, zase o niečo viac viem .)
ja som si trosku sam pomenoval nespravne G1-G2-G3
dokonca su ešte uplne prve vysielače Spektrum .) mal som DX7
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 13024.html

takže jedna sa o Spektrum DX9 DSM2/DSMX - Klasická stříbrná
tu som považoval za prvu generaciu podla obalu ale teraz vidim že ma firmver totožny s druhou generaciou
https://www.astramodel.cz/en/catalog/sp ... 31464.html

Spektrum DX9 Black Edition to už je čista druha generacia obalom aj firmverom
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 57550.html

DX8 - tu mam ja - tu som považoval za G1
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 16284.html

DX8 G2
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 46637.html

DX8e - som považoval za G3 ma novy obal - e znamena entry level a ma len jednu antenu - takže už viem že to neni G3
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 63231.html

ale nasiel som aj DX6 G3 tu už neviem aky je rozdiel oproti DX6 G2
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 61236.html

prave som našiel tuto tabulku. tak zas o niečo viac viem .)
https://www.spektrumrc.com/Content/Medi ... arison.pdf

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 18:05 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 253
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
No jak na to koukám,tak nejlepší bude test přímo na letišti :D Paní postavím na jeden konec a já pomažu,tak daleko s érem dokud bude makat :D

_________________
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 18:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
ecoone píše:
ale nasiel som aj DX6 G3 tu už neviem aky je rozdiel oproti DX6 G2
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/sp ... 61236.html

On sám výrobce si v tom udělal celkem zmatek, že lidi pořádně ani neví co koupit.
G1 je ve skutečnosti stará DX6i, ale nikde to není moc zmíněno.
Takže G1 je vlastně DX6i, spolu s ní začal prodej nové černé DX6 v létě 2014, která je označována jako G2. Po vyprodání zásob staré DX6i byla v prvním uvedeném roce, krom jiných vyšších řad, pouze DX6 G2 s modulací DSM2/DSMX, kdy od roku 2015 a opětovném doprodání starých zásob, teď už jen té novější DX6 zůstala jen DX6 G2 s modulací pouze DSMX. A napotřetí, zhruba posledních 14 měsíců je na trhu opět "nová" DX6 v některých případech značená jako G3. Je úplně stejná jako ta předchozí, jen s rozdílem, že podporuje obě rámcové rychlosti, 11/22ms.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 18:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
patamatix píše:
No jak na to koukám,tak nejlepší bude test přímo na letišti :D Paní postavím na jeden konec a já pomažu,tak daleko s érem dokud bude makat :D

Taky možnost :mrgreen:, i když trochu zbytečná. Na letišti je to dobré otestovat, ale že bych někam běhal :?: Pokud to funguje při zemi, bude to i ve vzduchu, občas to jen chce mrknout na to, jak s tebou ten vysílač komunikuje a podle toho se zařídit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 19:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 30.1.2012
Příspěvky: 55
DXS píše:
On sám výrobce si v tom udělal celkem zmatek, že lidi pořádně ani neví co koupit.
G1 je ve skutečnosti stará DX6i, ale nikde to není moc zmíněno.
Takže G1 je vlastně DX6i, spolu s ní začal prodej nové černé DX6 v létě 2014, která je označována jako G2. Po vyprodání zásob staré DX6i byla v prvním uvedeném roce, krom jiných vyšších řad, pouze DX6 G2 s modulací DSM2/DSMX, kdy od roku 2015 a opětovném doprodání starých zásob, teď už jen té novější DX6 zůstala jen DX6 G2 s modulací pouze DSMX. A napotřetí, zhruba posledních 14 měsíců je na trhu opět "nová" DX6 v některých případech značená jako G3. Je úplně stejná jako ta předchozí, jen s rozdílem, že podporuje obě rámcové rychlosti, 11/22ms.

Těšil jsem se, že budu mít konečně jasno. A nemám.
Máme doma dvě DX6, na obou je DX6 G2. Podle návodu obě podporují 11/22ms. Moje je starší koupená jako použitá je s modulací DSM2 i DSMX ( odzkoušeno). Synova je novější (cca rok a půl koupená jako nová) a je už jen DSMX. Nejsem si jistý jastli má některá dvě antény. Druhá má být v rukojeti. Sice jsme je kvůli změně modu měli obě rozebrané, ale nevím jsetli jsme přitom odpojovali po odšroubování krytu konektor k anténě. Na mojí je označení SPM6700EU DX6 EU Version.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 21:03 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
Valsorim píše:
Těšil jsem se, že budu mít konečně jasno. A nemám.
Máme doma dvě DX6, na obou je DX6 G2. Podle návodu obě podporují 11/22ms. Moje je starší koupená jako použitá je s modulací DSM2 i DSMX ( odzkoušeno). Synova je novější (cca rok a půl koupená jako nová) a je už jen DSMX. Nejsem si jistý jastli má některá dvě antény. Druhá má být v rukojeti. Sice jsme je kvůli změně modu měli obě rozebrané, ale nevím jsetli jsme přitom odpojovali po odšroubování krytu konektor k anténě. Na mojí je označení SPM6700EU DX6 EU Version.

Podívej se u vysílačů na verzi firmwaru, u G2 byla rámcová rychlost 11ms přidána až později, konkrétně od verze 1.06 vydanou 15.11.2016, kdežto u G3 je od začátku prodeje. Záleží jak kdo aktualizuje a proto jí tam někdo mít zaručeně nemusí, přestože se to v návodu, který se průběžně při prodeji aktualizuje, píše.
U své DX9 mám v návodu, který se tisknul začátkem roku 2017 např. poslední psanou verzi 1.11 vydanou 15.11.2016, ačkoliv jsou později další dvě. Aktuálně tam mám tu předposlední 1.20
K anténě - kdyby byla v držadle, určitě bys to při rozebírání poznal a jestli se někdy zase bude rozebírat, mrkni do okolí uchycení :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 21:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 30.1.2012
Příspěvky: 55
Software u obou syn aktualizoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 21:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 253
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
No trochu se proběhnout,nebude naškodu po vánocích :D No uvidím musím to vyzkoušet prostě venku,teprve se s ní seznamuji.

_________________
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 22:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
Valsorim píše:
Software u obou syn aktualizoval.

Tak to tě už nemusí trápit a víš co v ruce máš a na čem jsi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 22:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
patamatix píše:
teprve se s ní seznamuji.

Jo, pěkně zlehoučka, ať se nelekne a nesekne s tím letadlem do první oranice :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pon 07.01.2019 22:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.12.2015
Příspěvky: 253
Bydliště: Česká Třebová
Obrázky: 0
Letadla jsou zvyklí,ty co přežily :D

_________________
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2019 11:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 242
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Podla PDFka ktore som uviedol vyššie ma DX6/DX7/DX8 2x antenu: Diversity (2 fixed)
DXe/DX6e/DX8e Entry level - teda akonomicka trieda - ma iba jednu antenu
tu su fotky anten DX6/DX7/DX8 na rcgroups
https://www.rcgroups.com/forums/thumbga ... =no&page=2
https://www.rcgroups.com/forums/thumbga ... =no&page=2
v DX6, DX7, DX8 rukoveti neni žiadna antena, ta je tam asi až vo vyššich verziach vysielačov spektrum
tu je fotka rozobratej DXE https://www.rc-zoom.cz/zmena-modu-vysil ... ktrum-dxe/
a tam dole je vidiet modul s dvoma antenami ako ma aj DX6 -
je to ta druha antena alebo modul učitel-žiak?
no musim rozobrat moju setovu DXE .) a porovnat či tam je tiež ten modul ak nie tak je to modul učitel-žiak
ešte ta druha antena Diversity môze byt na plošaku, no budem moju novu DX6 prerabat z mode1 na mode 2 tak a tiež pozriem .)

tu je popisany rozdiel DX7 G2 oproti DX6 G2
https://www.rc-zoom.cz/nova-rc-souprava-spektrum-dx7/
-----------------------------------------------------------------------------------------------
čim napajat DX6 ktora ma puzdro na 4xAA članky?
v DX8 G1 mam Li-ion 2000mAh z DX9 ta tiež cca po 7rokov už asi slabne, asi ju treba zrovnat na normalnej nabijačke
ked bola nova tak som ju tušim nabijal len 2x za rok, pred sezonou a pred zimou, teraz tusim 3/4x za rok
v novej DX7 mam original Li-ion 2000mAh s vstavanou nabijačkou
v DXE mam AA (tu predam, namiestio nej som si pozhanal DX6)

A čo vhodne použit do DX6
4x 2000mAh enelop? cca 10e
alebo origo 2000mAh? cca 30e
Turnigy Lipo 4000mAh? cca 20ee

alebo spojit dve Li-ion? čo vy na to? 18650 Lithium Ion Size: 2.75" x 1.52" x .75"


Přílohy:
2015-10-24 02.08.24.jpg
2015-10-24 02.08.24.jpg [ 76.78 KiB | Zobrazeno 257 krát ]

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2019 16:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
ecoone píše:
Podla PDFka ktore som uviedol vyššie ma DX6/DX7/DX8 2x antenu: Diversity (2 fixed)
DXe/DX6e/DX8e Entry level - teda akonomicka trieda - ma iba jednu antenu
tu su fotky anten DX6/DX7/DX8 na rcgroups
https://www.rcgroups.com/forums/thumbga ... =no&page=2
https://www.rcgroups.com/forums/thumbga ... =no&page=2
v DX6, DX7, DX8 rukoveti neni žiadna antena, ta je tam asi až vo vyššich verziach vysielačov spektrum
čim napajat DX6 ktora ma puzdro na 4xAA články? A čo vhodne použit do DX6
4x 2000mAh enelop? cca 10e
alebo origo 2000mAh? cca 30e
Turnigy Lipo 4000mAh? cca 20e

DX6 má druhou anténu na VF modulu, jak jsem nedávno naznačil, viz. Valsorim + foto
Ale má, alespoň DX8, která vede od modulu k zadní straně vysílače, viz. foto.
Záleží, jak moc jí budeš používat? Pokud hodně, tak bych zvážil nákup aku, který je u DX8, měl by tam bez problémů pasovat.


Přílohy:
IMG_20190111_155154.jpg
IMG_20190111_155154.jpg [ 84.9 KiB | Zobrazeno 222 krát ]
IMG_20190111_155110.jpg
IMG_20190111_155110.jpg [ 145.75 KiB | Zobrazeno 222 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 21:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.12.2014
Příspěvky: 242
Bydliště: Bratislava
Obrázky: 0
Asi som malo pozorne čital prispevky .) tusim sa vratim o par stran dozadu a pomaličky si všetko musim prečitat znova.

Mam otázku: ak aktualizujem firmwar na mojej DX6 kupovanej pred rokom 2015 z verzie 1.00 na Verziu 2.00 (9.3.2018) či pridem o DSM2 ? Vraj ak sa ak sa aktualizoval firmwar na DX9 tak prišla o DSM2

_________________
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, hračka Blade 200 SRX, DX8


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 23:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 385
Bydliště: Plzeňsko
Čistě teoreticky by měl modul podporovat obě verze, pokud firmware DSM2 nevypne bez upozornění uživatele. Vím, že pokud dříve prodávaný vysílač podporující DSM2/DSMX z důvodu vadného VF modulu navštívil servis, tak se po roce 2015 automaticky měnil za ten, který běžel čistě jen na DSMX, což bylo vůči zákazníkům trochu svinstvo :evil:
Jinak aktualizace má výhodu, že se bezproblémově můžeš vrátit k předchozí verzi. Pokud se tedy DSM2 vypne pouze aktualizací na poslední verzi, zpětně na starší by to mělo být opětovně aktivní.

Edit: info najdeš 9-10 příspěvek zpětně, kdy Valsorim aktualizoval a DSM2 mu běží...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 945 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Mic-74, prikrylm, sakulajda a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz