Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: čtv 02.08.2018 15:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.8.2017
Příspěvky: 296
Ahoj YENYaKAS,smekám před tvoji účinnou polopatickou výukou,PROBLÉM VYŘEŠEN!!!!!!!!!!!! :P všechno bylo v pořádku jak jsi psal akorát jsem měl 2 MIXY ZAPNUTÝ,po vypnutí Mix2 už šly obě serva stejným směrem do stejné pozice ale křižně pořád jedno víc a jedno míň a já jsem opomněl ten MIX1 vypnou a potvrdit Cancel :x :roll: tak jsem to znovu zopakoval a FUNGUJÉÉÉÉÉÉ!!! Díky moc za tvoje supr rady i s názorným vysvětlením a trpělivost,tohle prostě moje stárnoucí zaostalá hlava co se elektroniky týče potřebuje :idea: ,pokud se o problému hovoří tak to člověk pochopí většinou napůl ale tohle názorný na 100%,mooooc ti děkuji,měl jsem se zeptat dřív,nemusel jsem rozbít 2 poletuchy :evil:


Naposledy upravil dratek dne pát 03.08.2018 10:41, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 9:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
AHOJ
RC FlySky i6 /příjmač FS-IA6
dispej mi z nějakého neznámeho důvodu přestal zobrazovat stav Rx bat. (viz foto) z počátku tento udaj byl zobrazen.
:arrow: Dokáže někdo poradit jak znovu aktivovat tuto informaci :?:
Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 726
Bydliště: Brno
Baron píše:
AHOJ
RC FlySky i6 /příjmač FS-IA6
dispej mi z nějakého neznámeho důvodu přestal zobrazovat stav Rx bat. (viz foto) z počátku tento udaj byl zobrazen.
:arrow: Dokáže někdo poradit jak znovu aktivovat tuto informaci :?:


V levém menu asi pod "Rx setup" je "Choose sensors" a jde tam vybrat, které z dostupných senzorů se mají zobrazovat na displeji. Případně vedle je "Sensors list", kde jsou vidět všechny dostupné senzory. Pokud tam IntV nebo ExtV není v nabídce, pak je zřejmě něco chybného na straně Rx, že neposílá do telemetrie tyhle data.

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 03.08.2018 10:05 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
YenyaKas píše:

V levém menu asi pod "Rx setup" je "Choose sensors" a jde tam vybrat, které z dostupných senzorů se mají zobrazovat na displeji. Případně vedle je "Sensors list", kde jsou vidět všechny dostupné senzory. Pokud tam IntV nebo ExtV není v nabídce, pak je zřejmě něco chybného na straně Rx, že neposílá do telemetrie tyhle data.

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

Díky za info podívám se na to
při prvním zapojení se Rx stav zobrazoval ... po výměmě Lipol již ne :wink:

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: ned 05.08.2018 18:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
YenyaKas píše:

EDIT: špatně čtu - je to fakt ia6 a ne ia6B? Já vůbec nevím, jestli ia6 bez B nějakou telemetrii umí posílat.

(od pohledu je tohle originální firmware; doporučuju upgradovat na komunitní - je tam daleko víc funkcí: 14 kanálů, časovač, vario, uživatelské alarmy, možnost posílat další kanály z PPM vstupu, atd. https://github.com/qba667/FlySkyI6)

:arrow: Takže při použití přijmače iA6B V2 6CH 2.4G AFHDS 2A by stav Rx měl být na obrazovce vysilačky vidět

Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 06.08.2018 8:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 726
Bydliště: Brno
Baron píše:
:arrow: Takže při použití přijmače iA6B V2 6CH 2.4G AFHDS 2A by stav Rx měl být na obrazovce vysilačky vidět

Obrázek

Ještě nevím s tím "v2", toho jsem si přiznávám u svých Rx nevšiml, ale jinak ano, tento Rx má telemetrii a měl by v menu "Sensors list" být vidět minimálně senzor RSSI a IntV. Co je vidět na hlavní obrazovce se pak vybírá z dostupných senzorů v menu "Choose sensors".

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pon 06.08.2018 10:34 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
V2 je vylepšená veze
Tato vylepšená verze V2 přijímače Turnigy-iA6B je dokonalým řešením pro vysílač Turnigy TGY-i6s. Nyní je schopen iBUS, SBUS, PPM a PWM pro lepší ovládání. tolik internet

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 15:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Baron píše:
Zdravím
:arrow: sháním pult pro vysilačku FlySky FS i6 (nebo "něco" nějakou náhradu kam by se dala dát) nemá někdo zkušenost jaky vhodný pult použít.
Děkuji

:arrow: zde našel kolega a poslal odkaz :P
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... ersal-maly
takto v realu
Obrázek

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 20:19 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.7.2018
Příspěvky: 3
Vypadá to dobře :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 17:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Zdravim
možna hloupý dotaz, ale nikde na netu jsem nenašel vhodnou odpověď.
:arrow: Takže mám vysilačku FlySky i6 mod 1 a chci ji použít pro ovladaní lodě (obousměrný regl) tak abych pákou plynu ovládal otáčky motoru na lodi (na letadlo je paká pouze jednosmerná). Lze tuto vysílačku nastavit tak abych pomocí této páky ovladal otáčky motoru lodě vpřed/vzad,) šlo by to možná nastavit pomocí přepínačů (na FlySky jsou) pokud ano poradí někdo jak na to
děkuji za odpověď

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 20:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1644
Běžný autíčkářský regl má střed tam, kde je střed páky, tedy dopředu plyn, dozadu brzda/spátečka. Stačilo by zajistit knipl plynu na střed.

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, An-2, E-III


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: pát 07.09.2018 21:52 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 726
Bydliště: Brno
Baron píše:
Zdravim
možna hloupý dotaz, ale nikde na netu jsem nenašel vhodnou odpověď.
:arrow: Takže mám vysilačku FlySky i6 mod 1 a chci ji použít pro ovladaní lodě (obousměrný regl) tak abych pákou plynu ovládal otáčky motoru na lodi (na letadlo je paká pouze jednosmerná). Lze tuto vysílačku nastavit tak abych pomocí této páky ovladal otáčky motoru lodě vpřed/vzad,) šlo by to možná nastavit pomocí přepínačů (na FlySky jsou) pokud ano poradí někdo jak na to
děkuji za odpověď


FS-i6 umí dvě křivky plynu, tak lze třeba nastavit přepínač na ty dvě křivky, a pak jednu křivku od středu do plna a druhou od středu do nuly. Takto by se přepínačem přepínal směr a kniplem ovládala rychlost.

Nebo dát plyn na druhou páku, která je centrovaná pružinama do středu.

_________________
Sky Surfer 1400, samokřídlo Ita, FT Mini Scout, Hydrofoam, FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílač FlySky FS-i6(X) 2.4G 6CH
PříspěvekNapsal: sob 08.09.2018 18:29 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.6.2018
Příspěvky: 11
Bydliště: Chrudim
Diky za odpovědi

_________________
Nejhorší rada, je špatná rada...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 253 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: mprft, zelkar a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz