Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:33 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Drondys píše:
Chci se zeptat jestli neexistuje třeba nějaký plugin a nebo přímo nějaká volba nastavení typu či varianty citací v rámci rozhraní......


Nevím, zda existuje nějaký plugin. Jsem si jist, že takové nastavení neexistuje v nastavení této verze fóra, který by dělal to co píšeš.

Obecně to beru spíše jako jen jiný problém. 90% lidí (odhad) to zde s citací zvládá.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:35 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
H1N1 píše:
Spousta lidi pouziva taky tapatalk:-) a citace si tam nekontroluje. Jako treba ja.



Tak to by jsi měl začít kontrolovat co odesíláš, protože text který jsi napsal zde jako příklad je typickým problémem mizerného zvládnutí [quote].

Kód:
[quote="H1N1"][quote="H1N1"]Spousta lidi pouziva taky tapatalk:-) a citace si tam nekontroluje. Jako treba ja.[/quote]

Ja:-)[/quote]

Ja:-)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:35 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Lark píše:
Jen bych dolpnil, že před odesláním není problém si klepnout na tlačítko Náhled a hned vidíš jak bude tvůj příspěvek zobrazen a chyby se dají včas opravit, nebo i po odeslání dodatečně editovat. Mám ale dojem, že je spousta lidí, které to prostě vůbec nezajímá :x



Děkuji. Doplním to do úvodního textu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15876
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Shorty pát 21. lis, 2014 16:43 píše:
... Na začátku musí být [/quote="Autor"] kterýho chci citovat ...

Ještě přehlednější by bylo kdyby se automaticky připsal čas z citovaného příspěvku - tak jak jsem to tam teď domastil ručně...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
I když na to Tomáš už upozornil na předchozí stránce tohoto tématu tak jen pro jistotu znovu upozorním, že ten počáteční tag citace tam nemá mít to lomítko. To lomítko má mít naopak až koncový tag citace.

Toto je špatně:
Kód:
[/quote="Autor"]Citovaný text[quote]

Toto je správně:
Kód:
[quote="Autor"]Citovaný text[/quote]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:48 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15876
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Návrh:
když dám citovat, nad editačním oknem zeje hláška
"Tip: Styly mohou být rychle změněny pokud označíte text"
Co tam dát tu správnou podobu citace jako nápovědu? Tučně a větším písmem... ???

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7193
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Jestliže s citací nemá 90% lidí problém, tak je to zbytečné. Těch zbylých 10% si to stejně ani nepřečte.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15876
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
návrh 2:
jyrry pát 21. lis, 2014 21:36 píše:
Ještě přehlednější by bylo kdyby se automaticky připsal čas z citovaného příspěvku - tak jak jsem to tam teď domastil ručně...


JosefSvejk píše:
Jestliže s citací nemá 90% lidí problém, tak je to zbytečné. Těch zbylých 10% si to stejně ani nepřečte.

Alespoň jim pak můžeš ukázat co si měli přečíst :-)
Já si taky nepřečetl značku 40km/h ve vesnici a pak jsem se stal jejím nedobrovolným sponzorem; místní četník se smál "jooo, pane, 45-50 jste sice jel, ale my tu máme 40" :-D

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7798
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tomáši, není za co, a za ten časový údaj jak navrhuje jyrry, bych se taky přimlouval. Pokud to tedy jde?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:56 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Doprogramovat citaci s časem by asi šlo, podniknu průzkum náročnosti. Je to další "dodělaná věc", kterou bude třeba udržovat napříč všemi dalšími aktualizacemi. NEbo přechodem na jinou verzi (což nás asi čeká). Nebo dokonce jiný SW. Snad bych by fanda spíš rovnou přímého odkazu.

Stačí nadjet kurzorem myši nad tlačítko Quote a nápověda se zobrazí. Což platí pro všechny tlačítka.


Ale tohle není o úpravách, atd.. Je to spíše o vysvětlení, jak využívat současné fórum.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
To už by pak možná nebylo zas o tolik složitější kdyby se to upravilo i tak, aby se citace namísto vnořené dělaly rovnou za sebou jak jsem to zmiňoval a tím by se "zabily dvě mouchy jednou ranou". :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 22:01 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Lark píše:
Tomáši, není za co, a za ten časový údaj jak navrhuje jyrry, bych se taky přimlouval. Pokud to tedy jde?


Zde je trošku problém v tom, že každý uživatel může mít nastavený jiné časové pásmo, jiné nastavení zimního času a jiný formát času. Lze to nastavit v Uživatelském panelu. Tohle by bylo nutno zvládnout. Nemá cenu to tam jen tak "dobastlit", to je cesta do chaosu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 22:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7798
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Nevím, možnosti SW neznám, ale nešlo by používat čas doručení na server? Čas by se pak moh každému snad zobrazoval podle jeho nastavení v profilu. Je to ale jen moje doměnka, nic o tom nevím. Teď jsem si ale uvědomil, že to nebude jako datum a čas, ale asi jako text?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: pát 21.11.2014 22:13 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7755
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Přesně. Muselo by se to uložit někam jako datový typ datum. Pamatovat na možnosti více citací najednou, atd... Tohle se musí prozkoumat než se nadělá více škody než užitku.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak správně CITOVAT / quote
PříspěvekNapsal: sob 22.11.2014 1:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 3573
Bydliště: SK Bratislava
Tomas, co tak namiesto toho pindu ze vnorena citacia nie je povolena, tu vnorenu cast proste programovo vymazat? ... len taky napad, uz som ticho :- P


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz