RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

Google vyhledávání na RCMANIA
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=3&t=57381
Stránka 2 z 2

Autor:  TomasC [ sob 13.04.2013 18:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Google vyhledávání na RCMANIA

Drondys píše:
inurl:t=57381

Mrknu na to. To by bylo zajímavé doplnit do záhlaví každého tématu.

Autor:  bitovod [ sob 13.04.2013 20:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Google vyhledávání na RCMANIA

TomasC píše:
Navzdory tomu, že jsem to testoval různě, tak se něco najde. Sorry.

tohle je testovací obrázek, nový uživatel na W7en. Tři různé prohlížeče ve W7. Dva prohlížeče v tabletu.
Příloha:
Příloha prohlizece.jpg je dlouhodobě nedostupná.



Nicméně, změnil jsem to na CSS formátování, to by mělo zabrat. Můžeš to vyzkoušet. Díky


Vyzkoušel jsem (zkouším) a chová se to o něco mravněji (mám Win7 Pro 64bit, možná to bude v tom), teď už má sloupec správnou šířku, ale vytejká z něj ten stále stejně široký input, docela mne překvapuje, že se to děje jenom u mne. Každopádně teď už je to koukatelnějí, byť ne ideální (a o radostech s css mi ani nevyprávěj, ještě nedavno mě to živilo).

Přílohy:
rcmania_google2.png
rcmania_google2.png [ 26.05 KiB | Zobrazeno 556 krát ]

Autor:  Drondys [ sob 13.04.2013 20:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Google vyhledávání na RCMANIA

bitovod píše:
TomasC píše:
...Nicméně, změnil jsem to na CSS formátování, to by mělo zabrat. Můžeš to vyzkoušet. Díky

Vyzkoušel jsem (zkouším) a chová se to o něco mravněji (mám Win7 Pro 64bit, možná to bude v tom), teď už má sloupec správnou šířku, ale vytejká z něj ten stále stejně široký input...

To je nějaké divné. Ten input nyní nemá vůbec nastavené size a je pouze umístěn v DIV se stylem kde je definovaná šířka 190px. Nech si v prohlížeči zobrazit zdrojový kód a v něm je to definováno takto.

Kód:
<div style="width: 190px;">
   <input type="text" name="q" />
</div>

Není tam tedy důvod k takové šířce. Psal jsi, že máš rozlišení na šířku 1366 a podle toho obrázku co jsi nyní uvedl to vypadá, že je ten editovací box podstatně širší než těch 190px. Odkud tedy bere pohlížeč tu šířku když ten input nemá definováno size a je v DIVu jehož šířka je definována jen na 190px ?

Autor:  Drondys [ sob 13.04.2013 20:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Google vyhledávání na RCMANIA

TomasC píše:
Drondys píše:
inurl:t=57381

Mrknu na to. To by bylo zajímavé doplnit do záhlaví každého tématu.

I když předpokládám, že to znáš tak jen pro jistotu zmíním, že to číslo 57381 je číslo tohoto tématu na serveru rcmania.cz tedy pro jiné téma by tam mělo být jiné číslo, ale to server ví, pro které téma zrovna generuje stránku, takže tam může vložit vždy správné číslo.

Autor:  bitovod [ sob 13.04.2013 21:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Google vyhledávání na RCMANIA

Drondys píše:
bitovod píše:
Vyzkoušel jsem (zkouším) a chová se to o něco mravněji (mám Win7 Pro 64bit, možná to bude v tom), teď už má sloupec správnou šířku, ale vytejká z něj ten stále stejně široký input...

To je nějaké divné. Ten input nyní nemá vůbec nastavené size a je pouze umístěn v DIV se stylem kde je definovaná šířka 190px. Nech si v prohlížeči zobrazit zdrojový kód a v něm je to definováno takto.

Kód:
<div style="width: 190px;">
   <input type="text" name="q" />
</div>

Není tam tedy důvod k takové šířce. Psal jsi, že máš rozlišení na šířku 1366 a podle toho obrázku co jsi nyní uvedl to vypadá, že je ten editovací box podstatně širší než těch 190px. Odkud tedy bere pohlížeč tu šířku když ten input nemá definováno size a je v DIVu jehož šířka je definována jen na 190px ?


To se ptáš dobře, ale blbýho :) Ani Firebug neřekne všechno... Teď jsem si s tím pohrál a rozumný výsledek to dává v okamžiku, kdy je nastylovaný přímo ten input:

<input type="text" name="q" style="width: 180px;">

V současné chvíli je stylovaný ten nadřazený div, samotný input ne (tedy nikoli přímo, možná přes nějaké globální styly). A že je to divné - ano, s tím souhlasím :) Jinak on je kód RCmanie poměrně hrubě nevalidní (byť spíš přes zavlečené chyby z reklamy a podobně), takže si pak prohlížeče můžou dost věcí vysvětlovat po svém...

Stránka 2 z 2 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/