Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: pát 12.04.2013 15:23 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Rozhodl jsem se využít vyhledávacích služeb Google, který má stejně celou RCMANII prolezlou. Integroval jsem komponentu vyhledávání přímo do webu.

Vyhledávací pole najdete ji zcela dole v levém sloupci a i na dole na stránce vyhledávání.

Otestujte, pokud se něco nebude líbit, tak dejte vědět, pokusím se na tom popracovat. Ideálně prosím připomínky do SZ. Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: pát 12.04.2013 15:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2010
Příspěvky: 1277
Vyzkoušel jsem a je to mnohem lepší, stejné, jako když dám site: rcmania.cz .


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: pát 12.04.2013 15:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2011
Příspěvky: 368
Bydliště: Zlín
Obrázky: 14
Jo je to dobré,funguje to dobře,teda aspoň u mne. J. :D

_________________
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: pát 12.04.2013 21:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.2.2012
Příspěvky: 623
Bydliště: Hradec nad Moravicí
Kde na ty zlepšováky chodíš , to bych chtěl taky někdy takhle umět dělat s webem :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: pát 12.04.2013 22:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 6.3.2011
Příspěvky: 681
Bydliště: Sedlatice (Telč)
Tato vychytávka je vítána a je to užitečné ..... :) :D

_________________
Hitec Optic 6
Matador, Diablotin, Extra, S-Bach-RCF a další


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 7:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 14.12.2009
Příspěvky: 741
Dobrý počin. Osobne jsem rcmanii prohledaval pouze googlem,protoze vyhledavani na foru je nesikovne.

Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Funguje to, jen to -alespoň u mne- maličko rozhodilo design stránky. Prohlížeč Firefox 19.0.2, rozlišení 1366x768. Ve Firebugu tam vidím jako problémový element ten input (<input type="text" size="23" name="q">), kdy šířka 23 je trochu nelogicky asi tak 440px, se size 9 to už vypadá normálně. Popravdě řečeno nechápu proč, asi něco zděděného nebo definovaného globálně.


Přílohy:
rcmania_google.png
rcmania_google.png [ 220.88 KiB | Zobrazeno 811 krát ]

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 13:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Je do dobré, ale ještě bych doporučoval doplnit jedno pole navíc. Tedy, aby server uvnitř témat doplňoval pod to stávající vyhledávací pole pro vyhledávání přes Google ještě jedno vyhledávací pole přes Google pro vyhledávání jen v tom konkrétním tématu.

Například pokud se dá vyhledat slovo Otestujte najde se spousta odpovědí v různých tématech a k tomu, aby se hledalo jen v tomto tématu je potřeba do vyhledávacího pole pro toto téma doplnit inurl:t=57381 a teprve když se použije Otestujte inurl:t=57381 tak to hledá jen v tomto tématu. Ne každý to ovšem zná a když už se to dělá tak by dle mého názoru bylo lepší doplnit to druhé pole s tím, že to inurl:t=57381 bude doplněno skrytě bez nutnosti ho explicitně zadávat tak jako je nyní doplněno to vyhledávání v site:rcmania.cz. Například v tomto tématu by to pak vypadalo nějak tak jak je znázorněno na přiloženém obrázku. V některých rozsáhlejších tématech se hledání jen v rámci tématu může hodit.

Příloha:
ghledani.jpg
ghledani.jpg [ 13.27 KiB | Zobrazeno 809 krát ]


PS: Omlouvám se za chybičku. Dělal jsem to dost narychlo a v tom obrázku mi v popisu toho dolního rámečku vypadlo 'v' tj. namísto "Vyhledávání jen tomto tématu" tam má být "Vyhledávání jen v tomto tématu". Je to jen nepodstatná drobnost, ale pro jistotu to raději zmiňuji.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 13:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2010
Příspěvky: 1277
Drondys přidávám se k návrhu, protože taky už jsem něco takového potřeboval a pak užto je velký problém.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1256
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
bitovod píše:
Funguje to, jen to -alespoň u mne- maličko rozhodilo design stránky. Prohlížeč Firefox 19.0.2, rozlišení 1366x768. Ve Firebugu tam vidím jako problémový element ten input (<input type="text" size="23" name="q">), kdy šířka 23 je trochu nelogicky asi tak 440px, se size 9 to už vypadá normálně. Popravdě řečeno nechápu proč, asi něco zděděného nebo definovaného globálně.


Jen doplním: V aktuálním Chrome a Opeře je to OK, roztažené je to jak v tom zmíněném FF, tak v IE10, SeaMonkey 2.14.1.

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 13:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
bitovod píše:
Funguje to, jen to -alespoň u mne- maličko rozhodilo design stránky. Prohlížeč Firefox 19.0.2, rozlišení 1366x768. Ve Firebugu tam vidím jako problémový element ten input (<input type="text" size="23" name="q">), kdy šířka 23 je trochu nelogicky asi tak 440px, se size 9 to už vypadá normálně.

Jen doplním: V aktuálním Chrome a Opeře je to OK, roztažené je to jak v tom zmíněném FF, tak v IE10, SeaMonkey 2.14.1.

To zmenšení napevno třeba jen na size 9 nebude moc dobré řešení. Ne každý používá ten či onen prohlížeč nebo to či ono rozlišení a jinde pak to editační pole s tím size 9 bude zbytečně malé viz obrázky.

Se size 23 to vypadá v pohodě.

Opera 12.15 se size 23
Příloha:
opera_size23.jpg
opera_size23.jpg [ 4.74 KiB | Zobrazeno 790 krát ]

Ale se size 9 už je to editační pole zas hodně malé.

Google Chrome a IE8 se size 9
Příloha:
ie8_size9.jpg
ie8_size9.jpg [ 4.73 KiB | Zobrazeno 739 krát ]

Opera 12.15 se size 9
Příloha:
opera_size9.jpg
opera_size9.jpg [ 4.84 KiB | Zobrazeno 790 krát ]

Chtělo by tedy řešit nějak univerzálně, aby to v jiných rozlišeních nebylo zas moc malé.

Stránky generované rozhraním diskusního servu JavaScript do stránky tak jako tak vkládají. Pokud to tedy rozhraní diskusního serveru umožňuje mělo by stačit doplnit pro tag BODY ve stránce událost onload a v ní zavolat příslušnou funkci nazvanou třeba set_size(), která bude vložena v JavaScriptu ve stránce a funkce set_size() pak vhodně nastaví velikost toho editačního pole třeba v závislosti na prohlížeči a aktuálním rozlišení.

Kód:
...
<script type="text/javascript">
...
function set_size()
{
  // treba podle prohlizece a rozliseni
  if (navigator.userAgent.indexOf('Firefox') >= 0 ||
      navigator.userAgent.indexOf('MSIE') >= 0 ||
      navigator.userAgent.indexOf('SeaMonkey') >= 0) {
    if (screen.width > 1200) {
      document.getElementsByName('q')[0].size = 9;
    }
  }
}
...
</script>

<body onload="set_size()" ...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 16:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2012
Příspěvky: 1829
Obrázky: 0
Super! Z puvodniho vyhledavani na rcmanii jsem byl nestastny... ted to je ke spokojenosti ;) jen tak dal


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 19:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Tome - nešlo by to implementovat přímo do tlačítka vyhledávání? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 19:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
Navzdory tomu, že jsem to testoval různě, tak se něco najde. Sorry.

tohle je testovací obrázek, nový uživatel na W7en. Tři různé prohlížeče ve W7. Dva prohlížeče v tabletu.
Příloha:
prohlizece.jpg
prohlizece.jpg [ 195.85 KiB | Zobrazeno 728 krát ]



Nicméně, změnil jsem to na CSS formátování, to by mělo zabrat. Můžeš to vyzkoušet. Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Google vyhledávání na RCMANIA
PříspěvekNapsal: sob 13.04.2013 19:41 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7769
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 286
Blog: Zobrazit blog (3)
arda1 píše:
Tome - nešlo by to implementovat přímo do tlačítka vyhledávání? Radek


Můžeš to nějak víc rozepsat??


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz