Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: pon 29.08.2011 17:48 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Nechal jsem Administratora na hostingu optimalizovat DB. Trošku to přetížilo stroj.

Příště si necháme tyhle hrátky na noc. SORRRRY.

A vypadá to na jednu poškozenou tabulku, která to brzdí. No uvidíme.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: stř 31.08.2011 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 1351
Bydliště: Meziměstí
Řekl bych, že už je to v pořádku a běhá to jak má, díky :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: pon 26.12.2011 20:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 31.7.2005
Příspěvky: 19644
Kluci dneska mám problém s připojením - občas dlouho načítá a občas vypadne úplně a píše to chybový hlášky. Dělá to někomu ještě taky? Radek

_________________
ICQ 638556901


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 0:46 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Dělá to i mě. Podle logu je zde značný nárůst. Asi spousta lidí dostala nějaké modely.

Pokusím se to vyřešit, ale nevím, jak moc budu v tuto dobu úspěšný.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 8966
Bydliště: Bratislava dnv SK
Niekedy včera večer mi to raz zablblo.
Možno som to trochu "naštval" keď som po odoslaní príspevku a zobrazení že bol odoslaný, ktoré sa po pár sekundách má vrátiť do vlákna, nepočkal a uspal noťas? Po čase keď som ho zobudil, to chcelo pokračovať a vrátiť sa do vlákna, ale práve vtedy to hodilo chybu sql - možno len vypršal nejaký čas pre session alebo niečo také?
Odvtedy mi všetko ide úplne bez problému.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 11:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2010
Příspěvky: 1277
Mně to teda nedělá.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 11:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
neřešte...mám odkaz z dxka o odeslané zásilce s gpskou..tracking link na čínskou poštu..podíval jsem se tam hned po obdržení emailu ale to tam ještě neměli v záznamu..už 4 den se ale na server jejich pošty nedokážu prokliknout...vypadá to, že evropu prostě odstřihli protože nepočítám s tím, že jejich pošta zkrachovala..tolik je tam zásilek a dotazů na ně, že jim nestíhají servery...
edit. hergot...to pomáhá si postěžovat..náhle tam jsem a už vím, že ...

Kód:
RA407XXXX97CN     2011     departure from transit office of exchange      CZECH REP.     GUANGZHOU     2011-12-26


problém nemusí být na rcmanii ale provider má příkladně jeden server (fyzicky počítač) a na něm mu běží databázový server (program) pro všechny kterým spravuje web presentace...a na tom serveru může běžet 30 eshopů které prostě přetíží kapacitu všech ostatních stránek..jak když vám v počítači nejaká aplikace najednou začne užírat výpočetní výkon (to bývá ale ojedinělé) spíš systemové prostředky a paměť..jako by po dálnici kde všichni jedou 130 najednou se řítil kamion naložený panely rychlostí 180..všichni musí na stranu a přibrzdit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 16:02 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
JuraS. píše:
problém nemusí být na rcmanii ale provider má příkladně jeden server (fyzicky počítač) a na něm mu běží databázový server (program) pro všechny kterým spravuje web presentace...a na tom serveru může běžet 30 eshopů které prostě přetíží kapacitu všech ostatních stránek..jak když vám v počítači nejaká aplikace najednou začne užírat výpočetní výkon (to bývá ale ojedinělé) spíš systemové prostředky a paměť..jako by po dálnici kde všichni jedou 130 najednou se řítil kamion naložený panely rychlostí 180..všichni musí na stranu a přibrzdit...



Takto to prostě NENÍ. RCManie běží na samostatné virtuální mašině kde je DB i web server. Konfigurace je nastavena tak, že výkon je ZARUČENÝ, plus pokud má server dospupný další výkon, tak je použit.
Konfigurace je tato: 1G RAM, 1,5GHz procesor, 50G místa na disku. Není to levné, ale RCmania to vyžaduje.

Abych použil předchozí analogii: RCmania má vyhrazena na dálnici vlastní jízdní pruhy, kde jezdí jen náklaďáky naložené balzou a laminátem. Pokud jsou jízdní pruhy RCManie ucpané a jsou volné další pruhy, tak se část náklaďáků vydá tam.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
pak rcmanie jede na plečce...můj domácí server má 2procáky víc jak 2giga dvoujádro amd..(už ani nevím co to bylo za mašinu), 4gb ram dvoukanálově, herní grafiku ze které se využívá matematický komprocesor...disky tam mám dva na jedná satě 160gb jede os a 500gb je pro data..používám ubuntu server 64 a všechny aplikace jsou na 64 odladěné...jediné co mě brzdí abych ho nechal puštěný natrvalo je ten 650W zdroj a těch cca 8 větráků co jsou v kysně..byl to dřív herní počítač...jo a pak moje pomalá lajna ven do netu.....vím, že se nadá srovnávat racková mašina a herní počítač..no nedá ??? naše servery v práci jsou v klimatizované místnosti kde je udržovaná teplota 15C aby se to uchladilo a přitom to co na těch serverech (na těch ke kterým mám přístup) běží by dokázala obsloužit kancelářská pc....dělali jsem na nich testy abychom zjistily kde byly problémy s latencí a tak vím jaký výpočetní výkon zvládnou...prachmizerný proti tomu co mám pod stolem...jo a kdybys náhodou ctěl namítnout že herní počítač nedokáže běžet roky jako server...v práci jsme vybral jeden obyčejný stolní počítač dell gx820 s mizerným kancelářským procesorem, obyčejným diskem (ne herním), mizerným větrákem..prostě kanelářský stroj..a pustil sjem na něm boinc...počítá setiho, malarii, lhc, pirate a ještě pár jiných..už 4 roky jede de fakto furt naplno..furt naplno znamená něco co doma málokdy zažiješ...ani hry nevytáhnou pc naplno...a furt to běží...
jo a podobnou konfig co máš ty jsem měl na savaně i s doménou na rok za 1200,- je to hodně nebo moc ? nevím...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 17:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.2.2008
Příspěvky: 705
Bydliště: Skalice nad Svitavou
To JuraS : pěkně jsi se pochválil, co my s tím???
Pro všechny : co takhle naše milované fórum peněžně podpořit??

_________________
MENTOR,Tiger, Experience, PROXIMA II,STEEN SKYBOLT, Sprinter


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 17:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12370
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
JuraS. píše:
pak rcmanie jede na plečce...můj domácí server má 2procáky víc jak 2giga dvoujádro amd..(už ani nevím co to bylo za mašinu), 4gb ram dvoukanálově...

Obávám se, že jste dostatečně nepochopil pojem "RCManie běží na samostatné virtuální mašině". Já ho chápu tak, že RCManie sice běží fyzicky třeba na hardware klidně s X procesory, XXX GB paměti atd., ale na něm běží několik samostatných virtuálních mašin obdoba VM ware apod.. Každá virtuální mašina má v rámci dostupného hardware emulován vlastní virtuální hardware tj. určitý procesor s určitým výkonem a s určitou dostupnou pamětí a taktéž svůj prostor na disku s vlastní instalací příslušného SW. Vyhrazený výkon, paměť a místo na disku je závislé na tom kolik je zaplaceno. Kromě toho běží na tom hardware i základní systém poskytující podporu pro VM ware.

Takže se podle toho popisu dle mého názoru nejedná o běh na fyzicky slabé mašině, která by byla celá fyzicky vyhrazena pro RC manii, ale pouze na z části virtuálně vyhrazené mašině, která má ovšem fyzicky daleko větší výkon, ale ten je využíván i pro další virtuální mašiny případně pro základní systém poskytující podporu pro VM ware na témže hardware.

Takže si jen jako příklad představte, že byste si třeba v rámci té vaší zmíněné hardwarové konfigurace nainstaloval do základního systému VM ware a v něm vytvořil virtuální mašinu, nastavil emulaci 1,5GHz procesoru a vyhradil pro ni 1GB RAM a 50GB místa na disku, nainstaloval do ní příslušný SW a nechal tu virtuální mašinu běžet současně se základním systémem což by si patřičný kus výkonu a prostředků z té vaší hardwarové konfigurace prostě ukouslo.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 19:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
psal jsem to zejména proto, že před svým servem co mám teď jsem měl jiný server koupený pře aukro..pravý server s procákem, ram i disky v raidu s podobnou konfigurací co psal a to byla totální plečka tedy kromě váhy samotné kysny..vydržel mi 2 roky než šel do kopru..zkoušel jsem na něm běhat různé distra linuxu i servy od billa 2000 i 2003..když už pořádné fórum tak na vlastním železu, půjčenou dálnici a odložené někde v chladu...v baráku kde jsem kdysi bydlel jsem měli pro několik paneláků jeden server co nás připojoval do netu, běželo na něm několik serveru ftp, web, herní server, pop3, atd..byl strčený u motoru pro větrání baráku, k něj ventilátor a zvládal to v pořádku...běhalo nás přez něj cca 120...
a právě jsem se ptal kolik se za rcmanii platí...na jednoum webu kam už nechodím který taky byl pod phpBB chtěli brát peníze za to že tam chodíme a píšeme..ptal jsem se proč když podle informací dostupných byl web nainstalovaná na firemním serveru zadáčo a doména stála 500 na rok...chtěli měsíčně 200,-....pak jsem se dozvěděl, že ten co se presentoval jako admin (není to narážka na tomáše...) tak ten neuměl s počítačem ani ťuk a tak se zadlužil a zaplatil nějakýmu vykukovi 30.000,- za instalaci a základní nastavení phpBB...tomáš mi potvrdí, že je to otázka 20 minut a osobně to zvládám i hodně opilej..což jsem jednou dělal...proto se ptám ..kolik se paltí za rcmanii..a pak dodávám, že slušnej web co má návštěvnost, zvuk a hodnotu informací si na sebe musí vydělat reklamou..prostě musí...podívejte se na jiné weby modelářské kolik mají reklamy na sobě...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 20:51 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Pro mě je u server hostingu důležité jiné věci, než rychlost procesoru, paměť, atd.... To je prostě zjednodušený pohled. :wink:
Mnohem důležitější je pro mě zaručenost běhu, kontakt na podporu, schopnosti adminů, kvalita připojení do internetu.
Výkonný stroj je součast asi nejjednodušší, navýšení je otázka mailu a následné faktury. Na virtuálních serverech je to opravdu jen otázka konfigurace. Jen pro info: disková kapacita leží na 24diskovém políčku. Je zapojené tak, že 10 disků v RAID 5 je kompletně zrcadleno na druhých 10 disků. Pro každých 10 disků jsou připraveny záložní dva disky, které automaticky dopočteny v případě problému. Všechny disky jsou samozřejmě nahraditelné za běhu. Propojení pole je optickým vláknem s několika servery.
Prostě už to není hračka a srovnávat to s něčím "domácím" je problém.

Ohledně peněz. Jak jste si všimli, tak RCmania není v současnosti provozována jako stroj na peníze. Skromná reklama pokrývá provoz a to zatím stačí.
V nejbližší době reklama přibude, ale bude vyměněna za modelářské věci na testy, ceny na akce a podobně. Myslím, že budete překvapeni a dostatečně informováni.
Jedním z prvních vlaštovek je, že mám k dispozici vysílačku JETI DC-16 na testování.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 22:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2011
Příspěvky: 983
Bydliště: Praha 3 - Žižkov
To je Tomáši jasné, že pro provozování diskusního serveru pod phpBB s pár stovkami členů nepotřebuješ mašinu jako mám já postavenou navíc z vyřazené stavěné herní mašiny...kdyby jsi provozoval vBulletin a k tomu ehop a ještě na mšině běžel třeba poštovní server s anispamovou ochranou pak výkon se bude hodit a navíc pokud občas spustím na serveru něco k počítání..ať již louskání hesla tak se počty dobře hodí...rychlá linka se doma postavit dost dobře nedá..o tom žádná...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Připojení na manii
PříspěvekNapsal: úte 27.12.2011 23:48 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 7751
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 301
Blog: Zobrazit blog (3)
Ano, je to o prioritách. Já zastávám spíše strategii jednoduchých jednoúčelových zažízení před "dokonalými" věcmi ve stylu "i".

A pokud chceš lámat hesla, tak procesory videokaret jsou mnohem vhodnější. Kvalitní programy tuto volbu umožňují. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz