Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: pon 26.07.2021 13:55 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6487
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
Sofťáci byli odjakživa "pojídači HW". :x
:lol: :lol: :lol:
Pamatuji doby, když jsem začal pracovat v JZD Slušovice (konec let 80.). Po zkušenostech se sálovými SMEPy, mikropčítači jako PMD-85 a ZX Spectrum (ten mám doma funkční dodnes, nevystihl jsem správně dobu, kdy se dal ještě prodat) a na škole s různými HPčkami, a PP-01, nakonec kvázi IBM kompatibilním PP-06 s CGA grafikou (horší než u ZX Spectra), mi na stole přistálo 16MHz AT286 s EGA monitorem! 8O To byl neskutečný skok, všechny DOSácké programy na něm běžely bezproblémově svižně a 20MB 5,25" harddisk se jevil jako nekonečně velký. :mrgreen: Záhy přišly 25MHz 386DX s 80MB HDD a VGA monitorem a to jsme se už pomalu začali ptát k čemu je tak veliký výkon vůbec dobrý, jak ho lze vůbec využít. :lol: Prostě pod DOSem to bylo dělo. Ale pak přišly Windows verze 2 a začaly problémy s HW. Jednak některé základní desky nebyly s ním kompatibilní (jiná obsluha adresní linky A20) a druhak to byl vyslovený žrout výkonu. Záhy přišly nepovedené W3.0 a po nich opravene W3.1 a konečně i docela použitelné W3.11 For Workgroups, které už podporovala práci v LAN (taky mám ve firmě krom dvou technologických s MS DOS6.22 ještě jeden funkční PC 486 s WFWG3.11 z určitých důvodů, které tu nebudu rozebírat). A to už nabobtnalo tak, že staré 386DX v tom chodily špatně, kupodivu AT286 s W3.1 ano, protože se spouštela v tzv standartním režimu, kdežto W3.11 už tento režim nepodporoval. Takže se muselo přejít na 486ky. Ale záhy přišla pohroma zvaná Windows 95, která okamžitě devalvovala 486-ky rychlostí na úroveň nejstarších IBM PC 86, potažmo XT88. :lol: A dál s každou verzí woken probíhal neustálý nikdy nekončící boj o HW.
Ačkoli historie prokázala platnost Moorova zákonu, že se výkon a kapacita v pravidelných časových cyklech zdvojnásobuje, myslím si, že "pojídači" HW se pokaždé postarali aby to ve výsledku bylo dostatečně pomalé, aby to nutilo uživatele ten HW neustále obměňovat. Jistě dost se na tom podepsal rozmach multimédii a Internetu, takže data furt bobtnají a to tempem, že ani zákon pana Moora nestíhá. :roll:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Naposledy upravil VTjr dne stř 28.07.2021 7:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: pon 26.07.2021 16:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2011
Příspěvky: 768
Bydliště: Odolena Voda
Obrázky: 4
Blog: Zobrazit blog (9)
kluci, nevím, jestli to máte stejně, ale ta reklama momentálně zmizela, tak že děkuji neznámý


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: pon 26.07.2021 17:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2305
Nic nezmizelo, furt tom vylejzá.
Je to hnus, velebnosti...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: stř 28.07.2021 7:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6487
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
Mnĕ taky :roll:
A nejen ve W10/8/7 ale i v Androidu. A co se týče prohlížečů stejnĕ tak v Chrome jako i v Edge. Firefox a Operu nepoužívám, zatím co v zastalém IE jsem to ještĕ nevyzkoušel, tam snad je jedinĕ šance, že to vylézat nebude, ponĕvadž ten se už neaktualizuje. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: stř 28.07.2021 8:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.6.2010
Příspěvky: 2305
Ono je vcelku jedno, jaký máš systém nebo prohlížeč (s výjimkou prastarých verzí, které eventuelně neumožňují tuhle funkcionalitu).
Ten vyskakovací baner je věc účelově naprogramovaná pro zobrazování reklamy za peníze a jako taková je tedy součástí systému pro obsluhu tohoto diskusního fóra.

Předpokládám, že záleží jen a pouze na provozovateli/majiteli/adminovi tohoto fóra, jestli a jak se zde zobrazují reklamy.
To on provádí příslušná nastavení a od reklamních agentur inkasuje odpovídající poplatky (na provoz fóra)...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: stř 28.07.2021 13:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6487
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
FlyBear píše:
Předpokládám, že záleží jen a pouze na provozovateli/majiteli/adminovi tohoto fóra, jestli a jak se zde zobrazují reklamy.
To on provádí příslušná nastavení a od reklamních agentur inkasuje odpovídající poplatky (na provoz fóra)...

No, ono pár nás "mecenášů" ten web asi neuživí. :( Prostě ty reklamy jsou nutnost. A tuším, že jak postupně klesá návštěvnost fóra (data o tom nemám, to je jen takový můj pocit z posledních let, že to tu už tolik nežije, asi my modeláři vymíráme, však veškerá nová legislativa tomu napomáhá aby nás poletovalo co nejméně), tak Admin asi musel s reklamou přitvrdit, aby ty stránky vůbec přežily. Takže se zbytečně stěžujeme, když se budeme stěžovat víc a ještě ty reklamy blokovat, tak možná celá RCmania zmizí v nenávratnu a to by bylo opravdu škoda. :cry: Už jen kvůli tomu, co je v ní dobrých rad a poznatků, nejenom tlachání. :P Spíš by měl každý návštěvník povinně, aspoň 3-krát denně na nějakou tu reklamu kliknout, protože za to má web cca 10-násobně víc peněz, než jen za pouhé zobrazení upoutávky. Ale Admin takto nikoho vyzývat nesmí, protože to by bylo porušením reklamních podmínek. Prostě to kliknutí musí být spontánní, z rozhodnutí návštěvníka, ne na pokyn. Takže ani já nikoho nenutím, ale ať si to každý rozmyslí. :wink: Kdo nechce klikat, ať se stane mecenášem, pár stovek, kterými přispěje na provoz webu nikoho nezabije. :wink: :wink: :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2022 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1330
Bydliště: Brno
Je možné, že v posledních týdnech začaly být zdejší reklamy nějaké vlezlejší a otravnější? Aspoň u mě to různě škube do stran už s načtenou stránkou, takže to fakt ruší při čtení.

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: pon 13.06.2022 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 10137
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Divný, mám W7, poslední Firefox, ochrana soukromí střední, Adblock nemám a žádný reklamy neotravují. Když se kouknu přes Mathon, tak je jen jedinná statická reklama od Astra model vpravo nahoře v obsahu fóra, nikde jinde. Zato v Edge to bliká jak večír v Las Vegas. Chce to se furt nehonit za posledníma výstřelkama duševního IT odpadu.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2022 6:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1330
Bydliště: Brno
Hmm, na notebooku mi to nedělá - horní reklama je normálně statická a nikam se nehýbe. Mám latest-greatest Firefox, řekl bych že na obou počítačích víceméně stejně nastavený (dokonce mám pocit, že přesně stejně, že jsem přímo kopíroval konfigurační adresář ~/.mozilla/firefox).

_________________
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2022 15:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 6273
Bydliště: ČR
Obrázky: 5
@YenyaKas Čistě cvičně bych zkusil prohlížeč (Google) Chrome. I když u mne na ntb pod Win10 se Firefox
i Chrome chovají podobně Ani jednom se reklamy samovolně necukají Když jsou tak mají pevný rozměr


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2022 18:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2328
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Mě to necuká, ale pořád mi to vyhazuje reklamy přes celou obrazovku když otevřu nějaké téma. Mám Win 10 a Firefox, ale dělá mi to i u tabletu kde je Android. Chápu že se to tady musí z něčeho zaplatit, ale jsem registrovaný a tohle je dost otravné neustále zavírat reklamy. Klidně bych si i zaplatil nějaký roční poplatek jako to je na jiných fórech.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2022 19:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6487
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
Ja to neřeším, jsem dlouholetý mecenáš a ty reklamy mi stejně vyskakují jak pod W10, W7 i v Chrome i v Edge, ale i pod Androidem v Chrome. FF nepoužívám, tak nevím.
Já je pokaždé zavřu a neřeším. 8) Zas tolik práce a času navíc to není. :wink:
Jinak pokud chceš RC-manii podpořit, tak je dobré občas i na nejakou tu reklamu kliknout a otevřít stránku na kterou odkazuje. Za to dostane RC-manie cca 10-krát víc než když se Ti jenom zobrazí to odkazové okno. :mrgreen:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2022 19:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2328
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Tak pokud je reklama na něco co mě zajímá, tak to otevřu. Ale kolikrát i nesmysly které mě nezajímají?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: úte 27.09.2022 21:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.2.2010
Příspěvky: 6487
Bydliště: Žilina, SK
Obrázky: 15
Když je to nesmysl, co bývá fakt často, tak to prostě jedním klikem zavřu a neřeším. 8)
Ale jinak, reklamy přece dnes bývají surfujícím podsouvány cíleně podle určitého algoritmu. Ten na základě historie jeho prohlížení nabízí reklamy z oblasti které by mohly dotyčného zaujmout. Tak potom pokud dostáváš reklamy na samé nesmysly, tak by ses asi měl zamyslet nad tím, po jakých nesmyslných stránkách surfuješ! :lol:
Ale bez urážky, ono to možná může být i tím jak potvrzuješ různé žádosti o cookies. :roll: Když máš prohlížeč anonymizovaný, tak asi ty cílené reklamy podle Tvého gusta ani nemáš jak dostat. :wink:

_________________
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Široké reklamy
PříspěvekNapsal: čtv 29.09.2022 21:00 
Mazák
Mazák

Registrován: 4.7.2012
Příspěvky: 2328
Bydliště: Havířov
Obrázky: 0
Zase takový profík přes PC nejsem, tak půlce věcí stejně nerozumím. Však jsem netvrdil že tady reklama nemůže být. Ta nahoře mi nevadí, ale jediný notebook mi reklamy neotvírá, protože tam je program na blokaci reklam, ten už tam ale byl od firmy kde jsem ho koupil. Jinak všude neustále reklamy přes celou obrazovku mi vadí, když se otevřou při každém otevření nějakého tématu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz