Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bez fail safe už ani ránu...
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2020 18:59 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2018
Příspěvky: 3
Já jsem si vyzkoušel fail safe na 2m větroni. Když jsem koupil rádio Flash 7 tak jsem si na přijímači Optima 7 nastavil doma v pokoji nějaké výchylky od oka. Pak jsem to vůbec neřešil. 2 roky jsem nabíjel baterky přes konektor vysílačky (v sérii 4 tužkovky). No a za ty 2 roky se to tvářilo nabité a nedávno jak jsem lítal mě začal vysílač hvízdat a netušil jsem co se děje. Zachvilku letadlo z asi 50m bez kontroly ve vývrtce rovnou do zoraného pole. Posbíral jsem trosky a doma té záhadě přišel na kloub (jeden článek byl uplně vybitý). Měsíc jsem polistyrenové letadlo lepil a včera to zase vytáhnul. Předtím jsem si doma nastavil FS výchylky na 0 a směrovku naplno vytočenou. Zalítal jsem si parádně, líp jak před opravou. No a pak mě napadlo že nastoupám a zkusím si co to udělá v nouzovým režimu. Vypl jsem vysílačku, letadlo přešlo do spirály a než jsem stihl v panice vysílačku znovu pustit, tak se mě to slepený letadlo z 50 metrů opět rozstřelilo o travnatý pole. :roll: Každopádně si začínám myslet, že když budu točit termiku, ostře točit s křidélky i výškovkou, a náhodou vypadne vysílač, tak to do vývrtky nebo spirály půjde tak jak tak, i když se serva vrátí do "0" polohy. Nebo je to jinak :?: Tu druhou chybu co jsem udělal, že jsem opomenul uložit FS výchylky po vytrimování modelu. :?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Bez fail safe už ani ránu...
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2020 20:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 9254
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
Hyblos píše:
Každopádně si začínám myslet, že když budu točit termiku, ostře točit s křidélky i výškovkou, a náhodou vypadne vysílač, tak to do vývrtky nebo spirály půjde tak jak tak, i když se serva vrátí do "0" polohy. Nebo je to jinak :?:

Záleží od nastavenia modelu, ale vetroň po vrátení kormidiel do "0" s najväčšou pravdepodobnosťou so špirály vyletí.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bez fail safe už ani ránu...
PříspěvekNapsal: pát 10.04.2020 20:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1753
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
To s kormidlem naplno mě taky napadlo, zatím neodzkoušel v reálu, ale simulátor provádí na plné kormidlo něco podobného - padá do vývrtky, ale pomáhá menší výchylka kormidla (tak aby ještě fungovalo vzepětí křídel) a trochu přizvednout výškovku. Asi to chce vyzkoušet a pak nastavit failsafe na vyzkoušené hodnoty.

Optimálně pak mít na nějaký přepínač "simulaci" pozic serv, abych nemusel vypínat rádio. Vypnutí rádia je moc ošemetná věc. :) - tedy pokud nemám na zotavení dost dlouhou dobu. (rozuměj zjistit, co se stalo, zapnout rádio, vyřešit všechny bezpečnostní featury po zapnutí a navázání spojení. Pak znovunalezení modelu na obloze a případné zachraňovací manévry. Pokud letadlo není aspoň v 50m, tak bych rádio nevypínal.)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz