Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2019 8:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
Ahojte,
Nesetkal jste se někdo s tím že by vám se vám regulovala rychlost otáčení serva namísto hraničních bodů při nastavování EPA?
Servo mám digitální TD-8320MG 360°

Někde jsem četl že se může stát že digitální servo může být z výroby nastaveno tak, že žádné EPA body nastavené nemá a tak se točí stále dokola, ať na jednu, nebo na druhou stranu. Další zajdou mi je proč jsou hodnoty na každou stranu jiné. PRIKLAD
Levá strana přestane reagovat (točit se) okolo hodnoty 15%
Avšak práva strana přestane reagovat až okolo hodnoty 42%
Čím více se blížíme ke 100% tím rychleji se servo otáčí.

EPA na plyn však funguje jak má.
Jsem zmaten, poradí někdo?

PS - vyzkoušeny 3 video návody jak EPA nastavit (všechny vesměs stejne) a bohužel žádný ž nich nefunguje.

Dan

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Naposledy upravil Jehla dne stř 07.08.2019 16:32, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: čtv 11.07.2019 18:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Stará Boleslav
Obrázky: 0
Jen dotaz, u standardního analogového serva se to taky nějak projevuje? Jakou máš verzi firmwaru u toho vysílače?U těchto rádií byl problém, který se týkal expa a ještě pár drobností. Vetšinou to vše zmizelo po přehrání firmwaru.....dost o tom bylo napsáno na rc.305
P.

_________________
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: pát 12.07.2019 13:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
Pokus s anologovym servem proběhne dnes, dám vědět. Bohužel nemám v okolí nikoho kdo by se tomu věnoval a žádné servo navíc jaksi nemám, takže musím cekat na kamarada. Zatím se spíš přikláním k tomu firmwaru. Prohledam vlákno cos mi doporučil, ale podívám co obnáší to přehrati firmwaru. Spíš jsem doufal že dostanu odpověď typu že to servo bude stačit nakalibrovat. To je pech :(

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: sob 13.07.2019 21:54 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Stará Boleslav
Obrázky: 0
Jinak kdybys potřeboval, tak firmware přehrát umím, ale nemáš vyplněno odkud jsi.....takže to možná budeš mít z ruky......

_________________
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: ned 14.07.2019 12:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
Ahoj Pavle, tak na jediného známého modeláři v okolí je spoleh jak děravou barku. Nedohnal jsem ho za celý víkend, radši nezveda vůbec tel. Jsem z Tachova a nespěchám. Mohl bych ti poslat poštou + peníze na zpětnou zásilku?
Ten servokontroler si stejně objednám, bude se hodit. Jestli bys chtěl něco za práci, dej vedet na Jehlatce@gmail.com
Vlákno tady dokončím, až se povede vyřešit. Kdyby to fo budoucna taky někoho potkalo.
Můžu se zeptat co jezdíš?
Díky za ochotu.
Dan

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2019 18:43 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.9.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Stará Boleslav
Obrázky: 0
Ahoj Dane,
není problém, klidně pošli, přehraji Ti to a pošlu zpět. Za práci nic nechci, je tam jen nutná úprava - potřeba naletovat piny na konektor, tak se to musí rozebrat, ale to jsi asi nastudoval na stránkách rc.305.....
Jinak jezdím desetiny, on road, v kategoriích hobby a super stock, rekreačne buggy 1/8 a přes zimu mini-z. Dále poletuju s letadýlky a vrtulníky a občas proženu i nějakou tu lodičku. Více v odkazu pod čarou.
Adresu Ti pošlu do mailíku.
Ahoj Pavel.

_________________
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: pon 15.07.2019 19:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Nejsem autíčkář.
Není to ale normální, že 360° servo se točí dokola a nastavuje se rychlost otáčení, nikoliv poloha? Proč tam máš 360°servo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 7:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
A já jsem amatér:(
Vycházím z toho co jsem četl, 360° by se mělo teoreticky nechat nastavit na jakýkoliv chod(rozsah), jelikož má v sobě mikroprocesor. Proto jsem se hned v úvodu ptal jestli by nestačilo nakalibrovat. Jsem na začátku, modelář v plenkách :(
Vse se učím a procitam. A jelikož u nás zrušily modeláře a neznám nikoho z okoli s kym bych se mohl poradit, je to o to horší.
Položil jsem si následující otázku
Dejme tomu že servo funguje jak má, jak potom nastavit hranicni body (EPA) když přes vysílačku můžeš nastelovat jen rychlost? (Bavím se konkrétně o mem pripade)
Třeba je řešení trivialni, moje zkušenosti jsou však 0...
Dnes pošlu vysílačku Pavlovi, tímto děkuji, až se vrátí tak uvidíme.
Pokud se ti nevyřeší, vlákno bude určitě živé dokud to nevyřešim.
Díky za reakci!

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 8:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Kde jsi našel tu informaci, že se dá u tohoto serva nasravit rozsah a tím ho vlastně přepnout na "normální" servo? Máš k němu nějakou dokumentaci? 360° serva jsou "speciální odnoží" a používají se například jako pohon navijáku na lodičkách atp. Nepotřebují mít ani potenciometr, který sleduje polohu výstupního hřídele.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 8:28 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
Aha. Dohledam a postnu odkaz kde jsem to vyčetl. Psali tam že digitální servo má v sobě mikroprocesor a tudiz lze nastavit rozsah pohybu podle signalu. Tim chceš říct že jsem si koupil nesprávné servo? Narazis na to že 360° servo co mám umožňuje pohyb doleva/doprava + nastavit rychlost, for vše a tudíž zcela nevhodné?
Opravdu u těchto 360° serv nelze nastavit rozsah pohybu?
Díky! :)
Dan

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: úte 16.07.2019 9:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 703
Bydliště: Trvalé
Obrázky: 0
Jehla píše:
Tim chceš říct že jsem si koupil nesprávné servo? Narazis na to že 360° servo co mám umožňuje pohyb doleva/doprava + nastavit rychlost, for vše a tudíž zcela nevhodné?


Ano, to jsem chtěl říct. A taky, že vysílačka s tím nejspíš nemá co dělat.
Dej si tady "inzerát", že se chceš sejít s nějakým modelářem z okolí, aby ti aspoň půjčil jakékoliv obyčejné servo. A budeš mít hned jasno.
A nedávej to do autíček.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FS GT3B+receiver - problém EPA
PříspěvekNapsal: stř 07.08.2019 13:39 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 10.7.2019
Příspěvky: 53
Bydliště: Tachov
Vyřešeno.
Problém byl opravdu banální a to zvolení nesprávného serva :(
Aktuálně použité servo má rozsah 90-120° a krasne jde nastavit pomocí vysilajdy.
Školácká chyba, jak by řekl můj kamarád. No holt každý někdy začínal :D
Všem díky za snahu

_________________
Jeep Cheeroke_vse china Axial SMT10 - ve výstavběMaverik Strada DCFlysky FS GT3B konvert na 3S


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz