Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 11.08.2024 22:24 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Stačí zveřejnit bydliště či přibližnou polohu a případně bych tě mohl nasměrovat k někomu v tvým okolí.
Abys měl informace z první ruky .Jinak model vypadá na propagačním videu a úplně jinak v reálu.
Případně SZ nebo jirkacbx@seznam.cz .
Tak snad vybereš auto k tvý spokojenosti a bude dlouho sloužit :-)

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: pon 12.08.2024 11:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

No taky doufám, že to finálně zvolené AMX bude fungovat, zcela nezávisle na sobě jste se na něm shodli čtyři lidi, co se v tom vyznáte, každý jinak podle svého posouzení. Co se týče videí, na ty propagační samože moc nedám, koukal jsem na to, co natočili uživatelé. Přestože se asi každý pochlubí jen těmi lepšími průjezdy, je to takové opravdovější.
Jinak já su Brňák, ondra.skara@gmail.com, upravil jsem si profil tady ve fóru. Modelářů jsou tady hromady, jen s nimi nejsem v kontaktu. Mezi svými známými mám ale dva, co tomu hoví, takže to jsou ti dva ze čtyř, se kterými jsem to probíral, další byl chlapík v MojeRC, který to posuzoval mj. z hlediska prodejnosti, vracení a reklamací a taky podle množství a dostupnosti dílů.
Takže tak zatím.

PříspěvekNapsal: pon 12.08.2024 22:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Jsem zvědav na tvý postřehy a problémy po pořízení modelu.
Žádný model v RTR či kterýhokoliv výrobce ve stavebnici není bez vad.
Dycky je tam prostor pro lepší náhradu,vylepšení,kvalitnější tuning za pár korun,když to majitel umí trochu zvládnout.
Ohledně vyvážení stačí logicky myslet a přemýšlet.
Klidně se po mejlu ozvi,kdyby něco.

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: úte 13.08.2024 10:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Taky jsem na to natěšený. Mám už všechno objednáno, příslušenství očekávám dnes, max zítra, auto má přijít až příští týden. Jinak je mi jasno, že to je jen základ, na kterém budou muset proběhnout lecjaké úpravy. Takže děkuju za nabídku a kontakt, zřejmě se ozvu.
Děkuju za pokec, vysvětlení i usměrnění pro začátek, měj se fajn.

PříspěvekNapsal: ned 01.09.2024 19:49 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Tak co ti ve finále všechno přišlo ?

PříspěvekNapsal: úte 03.09.2024 14:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

No, přišlo všechno a jsem tím tak nadšen, že jsem neměl zatím moc myšlenky dát tady vědět...
Takže přišlo konzultované a doporučené VOZIDLO, safra ho za ty dva týdny stihli o 50 kaček zlevnit, neřádi :D, přišla tahle menší BATERKA a přišla NABÍJEČKA. A dodatečně jsem si nechal poslat ještě tenhle PÍPÁK, čistě pro jistotu.
19/8 přišlo auto, baterku jsem měl už připravenou plně nabitou, takže se šlo samozřejmě hned ven. Od té doby mám s autem nachozeno víc jak 50 km a dojmy jsou, že mi na ně nestačí superlativy. Chová se to naprosto přesně podle představ, zatím to projelo v podstatě hladce všechno, do čeho jsem to poslal, veškeré pochybnosti ohledně pneumatik, chování ve strmých stoupáních i sjezdech, příčných náklonech se rozplynuly už v prvních dnech a baterka vydrží jezdit dost přes tři hodiny beze známek únavy - no prostě si to náramně užívám. Jasně, nemám srovnání, nic krom tohoto jsem neřídil a nejsem v kontaktu s jinými expedičáři, ale zatím nemám jedinou myšlenku ohledně úprav, zatím jsem plně spokojen a nadšen tak, jak to je.
Jedině snad světla bych rád doplnil, v základu je model zcela neosvětlen a jak se začíná už dřív stmívat, nějaký světlo by se hodilo. Taky bych rád podběhy, abych neměl příliš moc zaliskáno vevnitř, blíží se mokré období a i v něm asi budu chtít jezdit. Jo a taky oplechovat spodek by to chtělo, je to nějak odřený už. Jinak ale opravdu bomba!

PříspěvekNapsal: úte 03.09.2024 15:42 
Mazák
Mazák

Obrázky: 10
● Prodejce má nějaký ban (=zablokování přístupu). Za porušení pravidel. Odkaz na "pípák" se mi tím pádem nezobrazuje. Po "Citace" lze přečíst text na zadním štítku a dát Google (Low Voltage Buzzer For 2S/3S/4S Lipo Battery) a z něj (dle obr. shodný vybrat) BIGHOBBY: Bzučák pro 2-4S Lipol N005A1
● Používám několik kusů tohoto typu drátek: na LiPo baterie se zvukovou signalizací - 1 až 8S, 69,- Kč Od 2S funguje vždy Pro 1S bateriemi jen když je napětí článku nad hodnotou uvedenou v manuálu cca 3.7V Ale akustický alarm nízkého napětí až pro od 2 do 8S

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: úte 03.09.2024 22:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Hm - nevím, čím se vůči komu eRCéObchod provinil, ale odkaz opravdu nefunguje - a nejen odkaz, i když napíšu jen jeho název nefoneticky, místo toho se ukáže blokovano, to musel být asi pořádný hřích.
Nicméně ten bzučák, co uvádíš u BH, je on. V RCobchodě je o dvacku levněji, ale to je detail (zajímavé, tady se ukazuje normálně, to možná bude tím 6. pádem). Ten průběžně měřící z Drátku by se mi pravda líbil víc, ale stejně, jednak aktuálně není skladem a jednak ta 7600 mAh baterka je prostě k neutahání, dnes odjela zase 3:10 h a jela furt na plný pecky, nabíječka ukázala zbytkové napětí 3,6 V na článek - vybitý jsem spíš já...
Teda dvakrát jsem tu baterku utahal, v počátku provozu - ale jen proto, že v důsledku nesprávného nastavení nabíječky nebyla úplně nabitá. Všiml jsem si přitom, že sama vysílá jasné signály, že slábne, a to tím, že auto rázově zpomalí a už se nerozjede na max rychlost. A když jedu přesto dál, po chvíli samo zastaví. Rozjedu se znovu, ujedu pár metrů a zase stop. V tom okamžiku jsem to celé povypínal a posledních 300 m procházky auto domů prostě odnesl. Pokud je ale baterka plně nabitá, jako že po úpravě nastavení nabíječky už bývá, utahá opravdu ona mě. Takže i ten jednoduchý bzučák mi úplně stačí, mám ho spíš pro absolutní jistotu - s takovou baterkou ho sotva kdy uslyším jinak než při zapojení. A to se chystám pořídit - pro jistotu a na delší výpravy - ještě jednu, do budoucna uvažuji celkem o třech.

PříspěvekNapsal: stř 04.09.2024 13:53 
Mazák
Mazák

● @OndraBM Myslím, že tu baterku odpojuje régl. No a pípák v balančním konektoru, by to mohl potvrdit. Má malou klidovou spotřebu, takže při delším uložení je vhodné pípák od baterky odpojit. Což se stane když (s balancováním) vyb- nabíjím na skladovací napětí.
● Ten tester s LED sedmi segmentovým displejem (osmá je tečka) ti Google za podobnou cenu najde i u jiných prodejců. Takže je to jen o míře zvědavosti jej zkusit. Ta moje zvědavost bývá veliká. Navíc v rozsahu 0.5 až 30V je to velmi levný digitální voltmetr (Baterie rozlišení 0.1V Rozlišení u článků 0.01V)
● Při úpravě (možnost vypnout akustickou signalizaci) lze jednoduše použít i pro kontrolu uložených baterek.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: stř 04.09.2024 18:47 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

OndraBM : Jsem rád,že se povedlo dobře vybrat a jsi spokojenej 8)
Přeju velký zážitky a žádný poruchy.

Profil {RCalbum.cz}  

PříspěvekNapsal: čtv 05.09.2024 6:41 
Mazák
Mazák

Len sa opýtam.

Je dobré dávať do modelu auta niekoľkonásobne väčšiu batériu čo sa týka kapacity?

Lebo akonáhle som prerobil jedno vojenské autíčko 6x6, kde baterka vydržala asi 5-10 min. na staršiu leteckú batériu s dojazdom vyše hodiny, tak som zrejme niečo poškodil /možno tým dlhým jazdením vkuse, keď ho deti zobrali na asi 2 km prechádzku/, asi regulátor a momentálne je auto rozobraté do šróbika.

Regulátor je tam na doske, takže asi nehrozí jeho výmena a náhradné diely som už tiež nezohnal. Jedná sa o eachine eat01. Jazdilo super.

Ide o to, či výrobca náhodou nepočíta s tým, že po pár minútach to bude odstavené a chladiť sa, kým sa nedobije znova akumulátor.

PříspěvekNapsal: čtv 05.09.2024 12:40 
Mazák
Mazák

● @automet Tak to záleží hlavně od dvou ukazatelů 1) Jakým stylem se s autem jezdí 2) Jak moc mechanická a tepelná odolnost odpovídá a) hodně levné hračce b) trocho solidnějšímu provedení. a) většinou předpokládá nabíjecí pauzy 1) šetrná jízda do 50% možného maxima PLUS b) může vést k rozumným výsledkům i pří jízdních časech baterie s hodně větší kapacitou, než ta původně s modelem dodaná.
● No a když už po nějaké době (kratší nebo delší) jsou na uvedený typ (brand) k sehnání kritické (nejčastěji odcházející) díly.
● To všechno jsou hlediska, která jsem schopen brát do úvahy až po nějakých zkušenostech.

● Pokud je zbytek elektroniky modelu integrovaný na desce v pořádku, stojí za pokus vytáhnout z desky řídící pulsy pro ESC. Posoudit zda jsou (úrovní a trváním) blízké nějakým běžným ESC. Pokud ano zkusit použít externí ESC. Pokud ne, zvážit zda je v mých silách vyrobit. Pokud to nemám zábavu je lépe dát pár stovek za hračkoidní Rc autíčko.
● Na hodinové vycházky je lepší přítulný psí oříšek. V útulcích (hlavně po prázdninách) je jich dost. A lze si je tam, na různě dlouhou dobu, i vypůjčit.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: čtv 05.09.2024 14:23 
Nováček serveru
Nováček serveru

No tedy přiznám se, že tohle jsem při svém výběru neřešil. Vzhledem k tomu, že model je bez baterky, přistoupil jsem k tomu jinak. Věděl jsem, že potřebuju autobaterku, tj. s odpovídajícím konektorem (T-Dean) a chtěl jsem baterku s co největší kapacitou pro co nejdelší dojezd. A přesně tak to funguje. Předpokládám přitom, že stejně jako mě hned na začátku jirkacbx upozornil na zbytečnou tvrdost prvně zvolené baterky, zřejmě by mě upozornil i na jiné její nevhodné vlastnosti. To za a). A za b) si myslím, že kdyby se celé elektronice na tom něco nelíbilo, pravděpodobně bych už o tom za těch ke včerejšku skoro 60 km, co to už celkem odjelo, věděl. Tak snad to bude fungovat i dál...

PříspěvekNapsal: čtv 05.09.2024 16:26 
Mazák
Mazák

● @OndraBM Podívej se do návodu, co ti došel s modelem. Jen pro jistotu. Ta starší provedení modelůbyla na NiMh 7.2V 2000(1500)mAh.
● Novější provedení už uvádí LiPol (i s možností NiMH) a horní hranice 7.2V 2S baterií kapacitu od (2.0Ah) nebo 5.0Ah až 7.5Ah. Takže ta co ti došla: "Li-pol baterie 7600 mAh 2S 35C (70C) HC (B) BH Power" Byla dobře vybraná. Je naprosto v pohodě.

Profil Soukromé album  

PříspěvekNapsal: čtv 05.09.2024 18:58 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

automet : U týhle rc hračky je většina věcí špatně.
Kapacitně větší aku nevadí.ALE.Nejdříve bys musel auto trochu zpomalit,aby to ten tištákový regl zvládal a taky je postavenej na nižší proudy,co jsi z lepší aku posílal přes regl do motoru.Hlavně výrobce to udělal jako prodejní kus,kdy počítal,že to moc nevydrží.

OndraBM : Ty jsi ale vybíral model s dospělou elektronikou, v tom je podstatný rozdíl.

Profil {RCalbum.cz}  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další