Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 13.09.2021 17:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9252
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Bohužel, zde popsaná cestička přes DraftSight je už pasé, DraftSight už není volně ke stažení, nejlevnější roční licence mi byla nabídnuta za cenu kolem 5000. Šlo by to přes Corel, na netu jsou 30 denní verze ke stažení.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 13.09.2021 20:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
V práci teď máme https://nanocad.com/products/nanoCAD/

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: tisk plánku ve správné velikosti
PříspěvekNapsal: pon 13.09.2021 20:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Danny duer píše:
Zdravím, prosím o radu jak vytisknout plánek ve správné velikosti tak aby když model má např 1000mm délku tak aby měl i v plánku 1000mm délku a to samé i s rozpětím a šířkou, děkuji za odpovědi

Dost záleží na formátu ve kterém máš ten plánek. S pdf to jde upravit přes procenta při tisku.

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.09.2021 1:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9252
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
jyrry píše:

Dík, vypadá to dost podobně jako Autocad nebo Draftsight. Není k tomu náhodou soubor český lokace?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.09.2021 16:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20051
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
... soubor český lokace?

Ne, není. On v tom kreslí synek a libuje si, že to je pěkně po anglicku :-)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.09.2021 16:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 9252
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Nojo, ti mladí multilingvisti. :)
Ale asi se na NanoCAD zatím vybodnu, podařilo se mi poléčit DraftSight 2015. Na to mý čmárání mi 6 let starej CAD stačí. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.09.2021 9:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5810
Bydliště: Praha ČR
Ke Corelu bych upozornil na dvě alternativy.
První je zadarmo a navíc totální crossplatform - win/mac/linux a možná ještě něco - totiž inkscape: https://inkscape.org
Druhá je placená, ale celkem levná (1490CZK, občas navíc slevy) pro win/mac - Affinity Designer: https://affinity.serif.com/en-us/designer/
Jde fakt spíš o alternativy Corelu, nikoli o CAD, ale dá se v tom i kreslit v celkem technickém stylu. No a tisk v "tile režimu", tedy natáhnout a pak rozsekat na menší papíry umí tyto produkty oba.
Používal jsem reálně oboje - dřív hlavně inkscape, nyní spíš to Affinity (koupil jsem asi za 50% ceny) a pro moje účely bylo přijatelné oboje.

A jedno rýpnutí - používání českých verzí programů ti strašně omezuje podporu. Když hodíš do google dotaz na funkci anglicky, tak ti vypadne prakticky vždy nesrovnatelně víc informací než když to dáš na její lokalizovaný název, včetně různých videí atd. A když už se dostaneš třeba k nějakému videu v ENG, tak si přiděláš práci tím uvažováním "jak se to ku.va jmenuje česky"... Tohle je za mne hlavní důvod, proč pracovat v originální verzi a ne v češtině - nejde o žádné machrování "jsem borec, mám to anglicky", v jistém smyslu je to spíš opačně - "když nejsem superborec, tak potřebuji občas hledat podporu" a v angličtině je to snazší.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 16.09.2021 11:30 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 6.9.2008
Příspěvky: 266
Dobrý den přeji vespolek,
Neimportuji si bitmapový plán.
Na nějaké kótě z plánu si přesně udělám obdélníček.
Obdélníček si rozměrově zvětším tak, aby měl míru kóty (80 mm).
Na horní liště uvidím procentuelní zvětšení obdélníčku.
O zjištěná procenta zvětším bitmapu.
(Stačí přepsat ve stejném políčku procento bitmapy z původních 100% na v našem případě 136,8.)
A je hotovo. Odhadem cca 15 vteřin.
Ale POZOR! Neznamená to, že všechno na plánu bude sedět.

Většina podkladových plánů je tak nepřesná, že je nelze prostě jenom tak překreslit.
Pokud chcete z plánu udělat program na trochu použitelné výřezy tak vás to bude nějakou tu hodinku stát.
Corel je pro mne bohužel stále to nejlepší. Zkoušel jsem Inscape, ale prohozené ovládáni myši mne značně iritovalo. Třeba to jde přenastavit, ale nehledal jsem to. Většina podobných programů je orientována spíše na intuitivní grafiku, než na přesnou práci. Co jsem zkoušel, většinou to neumělo co jsem potřeboval.
Ještě nedávno byla možnost zakoupení studentské verze Corelu za cca 1990 Kč +/-.
Nyní se jako ostatní postupně orientují na pronájem. Ale čas od času se za rozumné peníze nějaká nerozbalená licence dá koupit na aukru či ebay.
Případně https://www.coreldraw.com/cz/free-trials/

Nebo - tato verze docela také funguje, ale neumí úplně vše co je potřeba.
https://www.czc.cz/coreldraw-essentials ... gLFK_D_BwE
Příloha:
rcm1.jpg
rcm1.jpg
[ 75.28 KiB | Zobrazeno 166 krát ]


Příloha:
rcm2.jpg
rcm2.jpg
[ 66.65 KiB | Zobrazeno 166 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz