Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MX-16 a modely typu F3J
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 17:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
m2 píše:
Používam MX16s v takejto kombinácii. T.j. je použiteľné na Tvoju konfiguráciu, ale podľa mňa s mierne dosť škrípajúcimi zubami. Zatiaľ som (spolu s ďalšími) došiel na 3 softvérové chyby:

Tak jsem trochu trapil vcera MC-19 (neb se traduje ze je sw velmi podobna MX-16) a zameril jsem se hlavne na chyby c.2 a 3. Behem asi 3/4 hodiny experimentu jsem nezaznamenal zadne nepekne jevy pri soucastnem prepinani rezimu a mixu. Takze to vypada ze MC-19 tyhle chybky nema. Nebo jsem jen netestoval dost dusledne??

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: MX-16 a modely typu F3J
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 18:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
Abu píše:
Takze to vypada ze MC-19 tyhle chybky nema. Nebo jsem jen netestoval dost dusledne??


Neviem. Na MX-16s sa to prejaví okamžite. Nastavenia pre 2.) posielam do pošty, je to dlhšie, video viem poslať na požiadanie.

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 18:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
No to nastaveni je opravdu docela slozite, navic me mate ta nemcina, jsem zvykly na angl. terminologii. Kazdopadne ja takove slozite nastaveni se zmenou funkce plynove paky nezkousel. Zkousel jsem jen pri prepnuti letoveho rezimu krome presunu klapek a kridelek do jine klidove polohy aktivovat jeste mix z posuvneho regulatoru do kanalu 6 (vztlakove klapky). At byl ten posuvny potak v nulove nebo i jine poloze, vzdycky klapky vyjely zpomalene do spravneho nastaveni, obe stejne rychle.

Jinak jsem si uz zvykl na plyn na tripolohovem prepinaci a knipl mam jen na brzdeni, prijde mi to jednodussi na ovladani. Ale to uz sem moc nepatri.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 20:39 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
definitívne som sa rozhodol pre FF9

_________________
... urobíme tak, aby bolo dobré ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 21:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
Abu píše:
Zkousel jsem jen pri prepnuti letoveho rezimu krome presunu klapek a kridelek do jine klidove polohy aktivovat jeste mix z posuvneho regulatoru do kanalu 6 (vztlakove klapky).

Takto to nie je. Najjednoduchsi model z vycistenej pamate:

Grundeinst:
- 2QR (model s dvoma servami pre kridelka)
- Phase2 "start" Sw. 3 (faza 1 "normal", faza 2 "start" so zmenou polohy vyskovky)

Phasentrim:
- "normal" 0% 0%
- "start" 0% 1% (toto nie je chyba, trimujeme vyskovku, nie kridelka!)

Freie Mix:
- K1 -> 5 Sw. 3 ... Weg +50% +50%, Offset 0% (kridelka ako brzdy na plynovej pake)

Teraz pritiahnes plynovu paku uplne k sebe a zapnes monitor serv. Prepinas prepinac 3 a sledujes kanaly 2 a 5. Na MX16s sa Ti kanal 2 (lave kridelko) vychyluje vzdy so spomalenim, kanal 5 (prave kridelko) niekedy so spomalenim a niekedy okamzite.

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Naposledy upravil m2 dne úte 15.01.2008 21:17, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 15.01.2008 21:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
helbo píše:
definitívne som sa rozhodol pre FF9

FF9 nepoznám, ale môj pocit rozčarovania z MX16s je z toho textu asi zrejmý. Prajem veľa šťastných letov s FF9.

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2008 22:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
m2 píše:
Teraz pritiahnes plynovu paku uplne k sebe a zapnes monitor serv. Prepinas prepinac 3 a sledujes kanaly 2 a 5. Na MX16s sa Ti kanal 2 (lave kridelko) vychyluje vzdy so spomalenim, kanal 5 (prave kridelko) niekedy so spomalenim a niekedy okamzite.

Prave to zkousim, na MC-19 vyjedou kanaly 2 a 5 vzdy pekne pomalu plynule z 0 na 50% a zpet. Vypada to ze u 19ky tahle chyba neni, nastesti.

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2008 22:55 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
pani uz mam na ceste FF9, ďakujem za spoluprácu, tam už nebudú žiadne problémy :)

_________________
... urobíme tak, aby bolo dobré ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2008 23:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5852
Bydliště: DNV
Abu píše:
Vypada to ze u 19ky tahle chyba neni, nastesti.

To som rád. Dá sa s tým žiť, ale je to neskutočne otravné. A hlavne som stratil dôveru v produkt. Vysielačka jednoducho nemôže vydávať povely náhodne...

Chyby MX16s 1.) a 2.) na vlastné oči:

1.) http://www.irisbus.info/mx-16s.avi
2.) http://www.irisbus.info/MX16s-phaseproblem.avi

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 16.01.2008 23:30 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 5.2.2005
Příspěvky: 1761
Bydliště: SVK, Nitra
to robilo kamosovi aj na FLASH 5X ... najskor si myslel, že to je servom, potom si myslel, že je to TX, nakoniec si kúpil tak či tak novú a už to dákosi nebadá, ale servá par krát reklamoval....
a v tom prvom máš aj to servo trošku našikmo a to robilo aj mne v FC-16, to je len dákym <>čným nastavením

_________________
... urobíme tak, aby bolo dobré ...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Křesi a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz