Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 0:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2012
Příspěvky: 224
Bydliště: okr. Ústí n. Orl.
Zdravím všechny modeláře poprvé po novém roce. Před Vánoci jsem koupil Blaníka rozp. 3200mm. Mám k němu i pylon a rád bych to tak i provozoval. Poradí mi někdo jaká se nastavuje odchylka osy motoru od osy letadla? Jestli stejně,jako u motoru vpředu, nebo jinak. Díky za vaše reakce...

_________________
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 1:14 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.3.2009
Příspěvky: 129
Bydliště: Strakonice
Změřil jsem ti to na plánku Blaníka od Fary, ten má rozpětí 3250 mm. Pylon na obrázku je od špičky kužele do konce dlouhý 170mm, měřeno na ose motoru, a na této délce je špička o 6mm výš než konec. Z toho mi vychází, že osa motoru je asi 2 stupně zvednutá nahoru proti ose křídla.


Přílohy:
image.jpeg
image.jpeg [ 104.59 KiB | Zobrazeno 2385 krát ]
image.jpeg
image.jpeg [ 105.59 KiB | Zobrazeno 2385 krát ]

_________________
Jeti DC-16, Destiny F3K, Element F5J, Cornix, Ion, Piper 2,2
lodě Tito Neri, Smit Japan, Ragazza
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 7:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2008
Příspěvky: 1161
Bydliště: Hradec Králové
Obrázky: 1
pedro006 píše:
Zdravím všechny modeláře poprvé po novém roce. Před Vánoci jsem koupil Blaníka rozp. 3200mm. Mám k němu i pylon a rád bych to tak i provozoval. Poradí mi někdo jaká se nastavuje odchylka osy motoru od osy letadla? Jestli stejně,jako u motoru vpředu, nebo jinak. Díky za vaše reakce...


Zkus napsat panu Dodkovi, ten ti podá relevantní informaci. Není nad osobní zkušenost, prověřenou léty praxe.

http://www.letiste.dodek.cz/index.php/modely-t-d/blanik-l13-j.html

Obrázek

_________________
Cap 232 2,2m, Piper J-3 Cub 2,4m, Hottrigger 1400S, Aurora 9, Futaba T18MZ WC 2.4GHz


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 12:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.5.2009
Příspěvky: 1075
Bydliště: Nelahozeves
Osa motoru musí být do plusu (nahoru), protože motor je na páce nad modelem, kolik stupnů záleží na délce páky a výkonu motoru, takže nezbyde než to odzkoušet, začal bych někde 1,5 až 3 stupně.

_________________
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 23:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 11.10.2012
Příspěvky: 42
Tak já mám Blaníka o rozpětí 4200mm a osa motoru pod 13 stupnů určitě není, samozřejmě nahoru. Startuje na hlavním kolečku a špička trupu při startu vůbec nereje v zemi :D . Motor ASP 20ccm a třílistá vrtule, bohužel dvoulistá už se nevešla. Na koncích křídel v kapkovitém tvaru konce křídla má pomocná kolečka, která po odlepení od země samovolně vypadnou.


Přílohy:
P5155970a.jpg
P5155970a.jpg [ 194.89 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
P5155979a.jpg
P5155979a.jpg [ 190.3 KiB | Zobrazeno 1795 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: pát 27.01.2017 23:23 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 13.12.2012
Příspěvky: 80
No já nevím, ale 13 st. je fakt dost.
Já bych to ještě přeměřil... :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: sob 28.01.2017 15:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2011
Příspěvky: 213
Obrázky: 10
5-6stupňů.vyzkoušeno na Pionýru .


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: ned 09.04.2017 15:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.6.2013
Příspěvky: 39
Zdravím chtěl bych se zeptat došel jste na to o kolik stupnu zvednout elektromotor v gondole nad křídlem řeším tu samou věc dyštak dejte vědět


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: čtv 27.04.2017 10:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2011
Příspěvky: 408
Bydliště: Telč
Polož trup i s pylonem na plán (od p. Fary) a vyos to stejně. A nech si možnost pro doladění po prvních letech (třeba nastavováním výšky nožiček pylonu).

_________________
http://www.inventurakrajiny.cz/sipka/
http://semos333.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Blaník s pylonem
PříspěvekNapsal: úte 16.05.2017 23:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 10.1.2012
Příspěvky: 224
Bydliště: okr. Ústí n. Orl.
XL-kov píše:
Zdravím chtěl bych se zeptat došel jste na to o kolik stupnu zvednout elektromotor v gondole nad křídlem řeším tu samou věc dyštak dejte vědět



Nakonec jsem byl přesvědčen kolegy, že pylon je moc velká brzda a tak mám motor klasicky v čumáku bez kužele. Jen trámec se sklopkou...

_________________
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz