Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 14:47 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.10.2015
Příspěvky: 6
Bydliště: Pardubice
Pozdrav všem.
Nevíte někdo kde je těžiště u tohoto modelu? V manuálu o tom není zmínka a já jsem ještě začátečník a tak si netroufnu to počítat nebo odhadovat.
Díky za zprávu a pokud můžete, připište také zkušenosti z létaní.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: stř 20.04.2016 19:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 154
V tom manuálu to fakt není. 8O A Google taky neporadil . . .

Já bych volil následující postup:
1. Poslal bych dotaz na výrobce nebo českého distributora.

2. Pokud nedostaneš kloudnou odpověď, tak dej těžiště do 1/3 hloubky křídla od náběžné hrany, měřeno u kořene křídla. Protože to je větroň, tak to půjde zaklouzat, takže před ostrým startem bych kluzem ověřil, jestli je to letuschopné, případně doladil.

BTW, tohle asi nepatří do sekce "Vysílače".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 9:23 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2014
Příspěvky: 46
Bydliště: Praha
Citace: "Poloha těžiště by se měla nacházet mezi 33-40% střední aerodynamické tětivy. Posouváním těžiště vzad dostaneme vyšší výkony v kluzu při snížení stability. Model je citlivější na řízení, lépe reaguje na stoupavé proudy. Větroň ovšem také vyžaduje větší pozornost při řízení, zatímco model s těžištěm vpředu je stabilnější, “hodnější”, ale výkonnost bude nižší. Doporučujeme začít s přední polohou těžiště, později je můžete dle vlastních zkušeností a nároků posunout vzad."

_________________
Létám dobře, létám rád :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 9:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.2.2014
Příspěvky: 842
Bydliště: Blatnica, SR
To je nejaký nový vysielač?
:lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 11:21 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.10.2015
Příspěvky: 6
Bydliště: Pardubice
Omlouvám se všem za chybně umístěný dotaz. Jak vidno, jsem ucho u při umístění dotazu.
Ale,
děkuji všem, kteří mně poradili. Kdysi dávno jsem létal A2 (FA1), tak to snad zvládnu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 13:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 8.11.2014
Příspěvky: 46
Bydliště: Praha
Vaclav70 píše:
Omlouvám se všem za chybně umístěný dotaz. Jak vidno, jsem ucho u při umístění dotazu.
Ale, děkuji všem, kteří mně poradili. Kdysi dávno jsem létal A2 (FA1), tak to snad zvládnu.


Nevadí, stane se, příště se už třeba trefíš. :-)
Podle návodu http://www.ripmax.com/Instructions/a-ax-00225-03.pdf to vypadá tak, že výrobce ani nepředpokládal, že by se správné těžiště po osazení stanovenými komponenty (baterka) mohlo nějak významně změnit, celé je to vymyšlené dost "blbuvzdorně".

_________________
Létám dobře, létám rád :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Cumulus 200
PříspěvekNapsal: čtv 21.04.2016 14:14 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.10.2015
Příspěvky: 6
Bydliště: Pardubice
Tak tak. Naděje umírá poslední, ale co ta její výdrž nadělá starostí!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz