Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vario
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2015 7:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2005
Příspěvky: 261
Bydliště: Žatec
Zdravím

Mam prosbu, stavím si historika Žehrovice II a jelikož při rozpětí 2,5 m a váze 1 kg bych mohl docela slušně polétat v termice.

Vlastním starého Graupnera MX 22 a chtěl bych si pořídit nějaké jednoduché vario ( aby to ale nehlásilo termiku při přitáhnutí výškovky )

klidně něco akustického.

Nemáte někdo zkušenost ?

Díky Honza


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2015 8:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.3.2008
Příspěvky: 560
Co třeba tohle? Nebo potom SkyAssistant od PitLabu, ale ten už s cenou někde jinde.

_________________
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2015 18:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.5.2005
Příspěvky: 754
Obrázky: 1
Při tom hw, ktere mas, tak idealni varianta skutečně SkyAssistant - v cesku se dá koupit u Top Model za 4,5 tis
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=6730

Pripocti k cene ( pokud jiz nemas) jeste PMR ručku cca 1tis
treba http://vysilacky.heureka.cz/intek-mt-3030/

Mam jak SkyAssistant, tak Vario od Jeti a RCdroid a bez diskuzi : SkyAssistant je uzitecnejsi - vitezi jak akustickou indikaci, tak hlasovým hlášením vyšky, napěti a logem
Pokud nemas zadnou telemetrii, tak je to nakonec možná kupodivu i nejlevnější řešeni .-) a je to plnohodnotné vario.
Ten Thermal Scout nevím,když to bude nizko, tak to vidim a nepotrebuji Scouta
Když to bude vysoko, tak to rozkyvani já bych třeba nevidel....a pak ty sachy s vypinaním.... :-(
Vario slyším furt .....

Btw jestli ero bude neco historického dvojkanalového - nebude to pak i tupější na směrovku ?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2015 20:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Pokud jde o toho "Thermal Scouta" připadá mi způsob ohlašování stoupáku trochu složitý. Při hledání termiky obvykle eroplán neletí do stoupáku kolmo (tedy směrem do sředu stoupáku), ale šikmo a stoupák nadzvihne konec křídla bližší středu stoupáku. Tedy při ponechání větroně svému osudu má éro tendenci samovolně se nechat z komínu vytlačit. Z toho plyne zásada odporovat tomu, co chce model dělat sám. Není to stoprocentní, ale v podstatě to takhle funguje. Lítal jsem s variem Duplex a můžu potvrdit, že tak z 80% pípání varia ohlašuje "kniplovou termiku", jen zbytek opravdový stoupák. Mám za to, že mnohem důležitější je hlášení výšky, v intervalech třeba 5 - 10 vteřin.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario
PříspěvekNapsal: pon 13.07.2015 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 10423
Bydliště: praha 5
kocour píše:
Lítal jsem s variem Duplex a můžu potvrdit, že tak z 80% pípání varia ohlašuje "kniplovou termiku", jen zbytek opravdový stoupák.



když použiju hlavu tak jsem nikdy neměl problém, to je přece jasný, že když v přeletu na rychlé odtokovce tam přecvaknu odtokovku na termiku, tak mi to ero vyskočí nahoru a telemetrie si chvilku popípá stoupání---ono žádné vário neumí poznat stoupák, umí jen poznat, jestli letoun stoupá, nebo klesá.

duplexe létám taky--nastavení základní firemní--pouze vypnuté hlášení klesání,dvojí propípnutí rychle za sebou, jasný výrazný stoupák, pravidelné pípání v celé otočce--ještě stále stoupání--občasné pípnutí jen při výletu v kruhu do větru--kniplová termika----klesání.

pokud termiku hledám a při pruletu odněkud někam mi to na jednom místě nepípne opakovaně alespon dvakrát--vubec se tím nezybývám--jedno pípnutí je nejspíš pouhý poryv větru, rozhodně ne utočitelná termika.


za mě s duplexem opravdu spokojenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vario
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 6:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2005
Příspěvky: 834
Bydliště: Val.Mez.
Přesně, na hledání termiky není potřeba žádných fičurek, stoupák éro zpravidla vykloní na stranu, tak je třeba dát náklon kontra, nebo naletět si znova a pozorovat kdy a jak stoupá, tak vlastně je vidět rozměr termického komínu. A je to zadarmo.

_________________
www.rckozmodrom.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz