Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 21:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 226
Bydliště: Unhošť
Ahoj kamarádi,
chtěl bych se Vás zeptat, zda-li je nutné mít u vlečné vypínací háček, nebo je u menších modelů (spíše EPP) běžné mít třeba pouze očko na karabinku a vypínací háček pouze u vlečeného větroně?
Díky za rady
Michal


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 21:30 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 527
Bydliště: okr.Vyškov
Zdravím,ten háček je hlavně kvůli bezpečnosti vlečné pokud je nějaký problém při vlekání,dost často to bývá při startu .Někdy je dobré šňůru odhodit před přistáním aby se nezachytilo na zemi během přistávacího manévru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 21:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 226
Bydliště: Unhošť
A jaký háček do vlečné se nejčastěji používá? Nejčastěji vidím jen háčky pro větroně ale pro vlečné nikoliv.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 21:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 527
Bydliště: okr.Vyškov
http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... il&id=2658 např.tenhle a nebo http://www.astramodel.cz/cz/katalog/rip ... 35500.html


Naposledy upravil kozlik327 dne pát 27.02.2015 21:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 21:41 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 527
Bydliště: okr.Vyškov
Záleží na vhodné velikosti,já si je vyrábím sám a pokaždé trochu jinak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pát 27.02.2015 22:42 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.12.2014
Příspěvky: 156
Bydliště: Klecany
A nedal by jsi prosim nějaké foto těch háčků co co děláš - pro inspiraci ? Dik


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 8:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8058
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
michaltucek píše:
Ahoj kamarádi,
chtěl bych se Vás zeptat, zda-li je nutné mít u vlečné vypínací háček, nebo je u menších modelů (spíše EPP) běžné mít třeba pouze očko na karabinku a vypínací háček pouze u vlečeného větroně?
Díky za rady
Michal

Pri modeloch pod 2000g staci na strane vetrona suchac. Na strane vlecnej z bespecnostnych dovodov vypinacie zariadanie byt musi.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 9:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Máš to vyzkoušené s tím sucháčem ? Taky bylo kdysi publikováno, že pro aerovlek házedla stačí šikmo vetknutý špendlík shora do hlavice. Náš pokus skončil ještě na zemi (konec křídla zavadil o pampelišku a vypnout to nešlo) destrukcí celého větroně a jednoho serva, tehdy za cca 1000, Kč.

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 9:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8058
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
kocour píše:
Máš to vyzkoušené s tím sucháčem ? Taky bylo kdysi publikováno, že pro aerovlek házedla stačí šikmo vetknutý špendlík shora do hlavice. Náš pokus skončil ještě na zemi (konec křídla zavadil o pampelišku a vypnout to nešlo) destrukcí celého větroně a jednoho serva, tehdy za cca 1000, Kč.

So suchacmi vlekame jak EPPaky tak kompozity F3F(nenalozene).

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 10:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2418
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Jak to vypínáte ? Potlačením nebo brzdami ?

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 10:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 5.12.2013
Příspěvky: 527
Bydliště: okr.Vyškov
To Petrno: pro menší modely dá se využít např. uzávěr kabiny a pod. U velkých,cca třímetrových používám jako boční háček mech.zatahovací podvozek.Z boku vyčnívá kousek ohnuté 4mm nohy, ocel.kulatiny, za který se zahákne vl.šňůra.Proti vypadnutí je to pojištěno páskem pružného plechu.Na vypnutí i velkého větroně stačí standardní servo!Mechanika zat.podvozku viz.foto,je na pravé straně trupu Beta Major r.3000mm.


Přílohy:
beta major 003.jpg
beta major 003.jpg [ 58.28 KiB | Zobrazeno 1756 krát ]
beta major 011.jpg
beta major 011.jpg [ 27.23 KiB | Zobrazeno 1756 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: sob 28.02.2015 12:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8058
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
kocour píše:
Jak to vypínáte ? Potlačením nebo brzdami ?

Buďto prudké potiahnutie, alebo prudká zatáčka na krídelkách.
Na kilový vetroň stačí styčná plocha sucháča cca 1,5cm2 na dvojkilový 2cm2.

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 10:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.12.2011
Příspěvky: 226
Bydliště: Unhošť
Ahoj,
Tak vlecny hacek jsem vyresil vlastni vyrobou, jiz odzkouseno. Vlekam s Pioneerem od Pelikana a vetron je Fox 1600mm od st-model (cca 600g). Vse funguje a je to naprosta parada ale resim problem s lanem. Pouzili jsme tenky provazek neco na zpusob rezne niti. Poslouzil pro zacatek dobre ale je problem, ze se rozmotava a trepi. Prosim mohl byste mi nekdo poradit, co nejlepe pouzit jako vlecne lano a pripadne kde sehnat? Melo by to byt co nejtenci.

Diky
M


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 14:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 24.10.2010
Příspěvky: 210
Bydliště: Zlaté Moravce Slovensko
my používame, šnúru na prádlo, dostať ju kúpiť v hobby marketoch ( bamax a pod. ) v rôznych hrúbkach, resp. nosnostiach :)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vlečný háček u vlečné
PříspěvekNapsal: pon 02.03.2015 15:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2008
Příspěvky: 374
Bydliště: Kladno
My používáme šňůru do žaluzií :)
A na konce stahovací pásky :)

_________________
http://radekv77.rajce.idnes.cz/
http://lmk-kladno.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz