Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 02.06.2011 11:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
A ta kombinace páka-nipl tam byla už od číňáka?

Já pro minimalizaci vůle (kde to má efekt) používám na obou pákách (servo i plocha) niplíky v přesné spíš těsnější díře (v pákách), propojené rovným drátem. Pak už je vůle jen na servu nebo pantu.
Například na Cularisu se servem výškovky v ocase a krátkým táhlem (Nipl - Z-ohyb) byla vůle na výškovce menší než při originálním náhonu ale pořád tam byla a když se ke mě éro po půl roce vrátilo na opravu čumáku, tak jsem zjistil že je ještě o něco větší. Nakonec mi to nedalo a přestože éro létalo "v pohodě", tak jsem táhlo předělal na dva niply, tím vůle v podstatě zmizela a najednou zmizely i drobné zásahy do trimu výškovky, které jsem připisoval "povětří". Nevýhodou je větší riziko závady (4 šroubové spoje) ale to je snadno ošetřitelné Loctitem :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 03.06.2011 8:48 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.10.2008
Příspěvky: 18
Bydliště: České Budějovice
Obrázek pro názornost by nebyl?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: vyosení motoru
PříspěvekNapsal: pon 06.06.2011 15:42 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2011
Příspěvky: 59
Bydliště: Ostrava/Neratovice
Obrázky: 4
kovyr píše:
po prvním letu vyosil motor - z výroby je v ose a stavělo se to na ocas jako splašený prase.

Musím souhlasit, v mém případě se bez potlačování výškovou snaží o přetočení nebo pak padá po křídle.
Poradíte jak na vyosení, o kolik a kam ?
Mám osazeno Zippkou 2200mAh a vzletová hmotnost se mi vyšplhala na cca.1150g není to už moc ? Nechce se mu moc do výšky...

_________________
Phoenix2000 EPP; Elan od Reicharda; Kestrel od Nine Eagles; Sim:Phoenix v3.0; DX6i(Mod2)+AR6100E


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2011 11:07 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
Nazdárek pánové,
Tak jsem si také pořídil Phoenixe, nebudu se vyjadřovat ke zpracování, celkem OK za ty prachy.
Mám jeden velký problém, při mot. letu se vzpíná jako blázen, motor jsem už dvakrát potlačoval a pořád je to málo.Ještě kousek a vrtule bude čumět do země- nějaké nápady?
Používá te někdo origo unašeč s vrtulí, mě to přijde jako dost hrůza, nevyvážitelná záležitos, která šmajdá a způsobuje neodstanitelné rezonance díky kterým můžu dát tak 65% plynu a dost, pak se to rozklepe a jenom honí vzduch.
Díky

_________________
xxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2011 11:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2005
Příspěvky: 10872
Bydliště: ČR, P6 Dědina, Letiště: Trněný Újezd
Obrázky: 11
Teziste, dive test.
Mozna mas zbytecne velky uhel serizeni a teziste moc vepredu. Pri rychlejsim letu (= pod motorem) to pak ma snahu stoupat.

(nepis ze mas teziste "presne podle udaju vyrobce", teziste si ma kazdy nastavit tak, aby mu vyhovoval letovy projev, udaje vyrobce jsou jen prvni nastrel pro zalet, aby to vubec letelo)

_________________
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 08.06.2011 11:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Abu píše:
Teziste, dive test.
Mozna mas zbytecne velky uhel serizeni a teziste moc vepredu. Pri rychlejsim letu (= pod motorem) to pak ma snahu stoupat....


Přesně jak píše Abu!

Pokud máš éro těžké na čumák a máš to "nahnané" velkým úhlem seřízení (máš prostě moc velký úhel mezi nastavením křídla a výškovky) nebo prostě přitaženou výškovkou, v bezmotorovém letu je to zdánlivě OK, letí to nějak a spořádaně klouže, ale jak tomu dáš plný knedlík, proud vzduchu ti ofoukne tu přehnaně přitaženou výškovku a éro jde nahoru!
Je to vždy o nějakém kompromisu který bude vyhovovat tobě, akrobati by mohli vyprávět, ti jsou v tom (optimalizace nastavení celého modelu) pravděpodobně nejkovanější.

S modelem kde není dokonale vše v nule těžko dosáhneš stavu, kdy se bude chovat zcela neutrálně bez reakcí na práci s plynem. I na takovém stroji když přidáš plyn, zvýší se rychlost, tím pádem i vztlak a éro stoupá :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 12:09 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Martin
Viete mi prosím poradiť ako je to s nažehlením oracoveru na krídlo? Či to vôbec drží, či krídlo znesie teplotu žehľičky a čím lepíte?
Vďaka Vám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 12:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7403
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Hele :)
Nahoře máš kouzelné tlačítko "hledat" :)
Napiš tam "Oracover" a budeš velmi překvapen :D

Chce to číst a studovat a pohlédnout na často různé názory na věc a udělat si vlastní. :wink:

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 14.06.2011 12:26 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Martin
8)
Aj to je jedna z možností, ale...
videl som v tomto vlákne, že niektorí ho už oblepili, preto som bol zvedavý na ich názory, prípadne na niekoho, kto s tým má skúsenosť, nakoľko mne je tento materiál neznámy :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.06.2011 7:31 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Panove kupuju toto ero z druhe ruky a ma kabinku rozbitou da se nekde sehnat jen kabinka hledal jsem lec nenasel dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.06.2011 10:32 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Martin
No mňa by ešte zaujalo ako riešite napájanie pri použití 6 serv. Pôvodný BEC to asi nezvláda čo? Či?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 9:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 1.10.2007
Příspěvky: 371
Bydliště: Praha 4
maverick27 píše:
No mňa by ešte zaujalo ako riešite napájanie pri použití 6 serv. Pôvodný BEC to asi nezvláda čo? Či?


Nazdárek, já jsem přidal k původním čtyřem servům další dvě HXT900.
Vše jsem složil a jak blázen se vším na zemi kvedlal sem a tam cca2 minuty, nic nezdechlo (regl přiměřeně hřál) a tak to nebudu řešit.Ve vzduchu stejně nejede všech serv najednou.Včera jsem absolvoval dva 30min. (29°C) lety a vše OK.
Nikomu to nedoporučuji jen říkám , že to regl vydržel , doufám, že to tak bude i do budoucna
:wink:

_________________
xxx


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 9:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Panove nedeljte si ze me srandu za otazku kterou polozim ale kdyz mam 4 servove kridlo jak to tam funguje s klapkama to jsou vsechny 4 kridelka jako klapky? A nebo se to musi nejak namixovat nejak nemam ani tucha jak a co s tim diky

jeste jedna vec nemate nekdo doma nepotrebny kryt kabiny ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 9:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Martin
Aj ja som tom včera nacpal 2x HXT 900 a zatiaľ to funguje. Ešte prerobiť tiahla na krídle, potlačiť motor a šup do vzduchu. Ako to riešite s krídlami? Rozoberáte, či prenášate celé?

Gluck: Máš krídelka a klapky, aj bez mixovania. Ale môžeš namixovať zakrivenie profilu do termiky po celej dĺžke krídla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 23.06.2011 9:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2011
Příspěvky: 217
Bydliště: Hrádek nad Nisou
jeste jeden dotaz jak se to nastavuje na Dx6i ja kdyz zapnu gear tak na bete me to automaticky hodi klapky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz