Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 325 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 12:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16888
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
nooo... co jsem tu četl tak třeba HonzaS psal o některých Geningách že je na 2s používají... A snad není problém napětí srazit diodou (0,6V)...

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 13:04 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.12.2007
Příspěvky: 413
Bydliště: Trenčín
čo tak dymond d47, to ide na 2s


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 15:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
PeePoTN píše:
čo tak dymond d47, to ide na 2s


4ks do takého prdincu za 10 eur? Ačo cena?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 15:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Jester80 píše:
To bohužel neporadím, protože jsem taková zatím nenašel.


Sú napr. Blue Arrow D05038MG-HV, D03030MG-HV, D05038MG-HV, D0363HT-HV
https://www.banggood.com/Blue-Arrow-D05 ... rehouse=CN

Ale sú zle dostupné, alebo drahé na takýto projekt.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 21:13 
Mazák
Mazák

Registrován: 2.2.2012
Příspěvky: 1028
Na Rc Zoom mají kluci sadu na elektrifikaci minisoliuse.Tak pokud někdo přemýšlí nad osazením,má vše pohromadě.Asi taky nějakéhp prcka brzo pořídím :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21.03.2018 22:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2014
Příspěvky: 947
Bydliště: Mikulov na Moravě
Obrázky: 6
Ten set je zde https://www.rc-zoom.cz/sada-pro-elektri ... ni-solius/
Můj názor neni tam vše chybí regulátor a u motoru je nutno provést úpravu u nichž hrozí ohnutí hřídele
a navíc mi to přijde dost předražené. To je ale jen můj názor někdo si možná rád připlatí a má to bez shánění.

_________________
Nahoru to půjde ... dolů musí.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 0:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
jyrry píše:
nooo... co jsem tu četl tak třeba HonzaS psal o některých Geningách že je na 2s používají... A snad není problém napětí srazit diodou (0,6V)...


To by šlo, na takom to modely sa toho nebojím. Dám tam nieake 1N4007 (tie tuším mám) pred každé servo a to už musia vydržať tie TGY-D56MG resp. JX DHV56MG.
Bojím sa toho linear. BEC 1A na štyry serva tak to dám na priamo a chcem využiť telemetriu, napätie prijímača na kontrolu aku.
Len rozmýšlam nemal by tam byť ešte za diodou (na katóde) odpor na zem?

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Naposledy upravil juraj.jurej dne čtv 22.03.2018 1:10, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 1:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8449
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Odpor nee, ale elektrolit ESR takových 2200uF/16V a ten 1A BEC se mi zdá tak dost slabý.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 1:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Lark píše:
ten 1A BEC se mi zdá tak dost slabý.


Zato to dám na priamo z aku. 2S a HV servá, len tie špomínané serva, že vraj zhoria pri 8,4V. Tak to chcem trocha zraziť s tou diodou.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 1:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8449
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
To by mělo být v pohodě, a kdyby jó byl problém můžeš dát i dvě diody do série. Diody alespoň 1N540x


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 1:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1762
Bydliště: Nitra Slovensko
Lark píše:
To by mělo být v pohodě, a kdyby jó byl problém můžeš dát i dvě diody do série. Diody alespoň 1N540x


To je zbitočne veľká a silná dioda. Ja dám pred každé servo jednu 1N4007 (tie mám) a 1A stáli prúd musí stačiť. (berú tak max. 250mA) a špičkovo aj tá dioda dá 30A. Toho sa nebojím, bavíme sa stále o házadle za 10eur.

_________________
(TARANIS X9D+) - Funtic II, Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Siesta (Topmodel), Edge 540T (RCF)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 2:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8449
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Když dáš před každé servo jednu, tak ty 1N4007 stačí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 6:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16888
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Lark píše:
... ten 1A BEC se mi zdá tak dost slabý.

Už řadu let celkem běžně používám tento regl ve spojení se třemi i čtyřmi pidiservy, nezaznamenal jsem problém a to má psáno 0,8A BEC. Serva jak analogy tak v poslední době jen digitály (2,5-6,5g servo).

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 6:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16888
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
juraj.jurej píše:
... To by šlo, na takom to modely sa toho nebojím....

Není důvod bát se toho i na takovémto modelu :mrgreen:
Za samozřejmost považuji dostatečný kondenzátor za diodami.
Pro ty pidserva bych nešel kvůli velikosti i váze přes 470uF/10V, myslím že by stačilo i 220uF. Myslím tím jeden dohromady, ne velký a u každého serva jeden, to mi přijde zbytečné a hmotnostně úplně mimo, to už by tam mohl být samostatný BEC 3A :roll:
Ale pokud tam bude regl s BECem 1A, nebál bych se toho; mám takto nalétáno s dobře dvacítkou modelů (rozloženo v čase, teď tu máme jen 2 halové akrobaty, 1x F8F, jednoho miniFoxe (chvíli létal omotorovaný a je se čtyřmi servy Gening).

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22.03.2018 11:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8449
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Tak jsem to původně myslel, 1 diodu pro všechna serva a jeden společný kondík, nebo menší kapacitu ke každému servu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 325 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: radek munzar a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz