RCmania.cz - web pro modeláře a modely
http://www.rcmania.cz/

napájení klasického drátového zvonku
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=22&t=87668
Stránka 1 z 1

Autor:  pepin [ čtv 26.03.2020 20:54 ]
Předmět příspěvku:  napájení klasického drátového zvonku

Ahoj, v rámci domácího kopání se do zadku jsem chtěl zprovoznit na baráku klasický drátový zvonek, bo bezdrátový už mi pije dlouho krev, ale vím prd, čím ho napájet, z prehistorických dob si matně vybavuji plochou baterku, zkusil jsem jednu lionku, ale to mi jaksi nefunguje, jen sepne, trochu jsem hledal na netu, ale jistý si nejsem---není možné, že ty staré zvonky, co mám v haraburdí mají být napájené 8/12v ale střídavých ?pokud ano, stačilo by trafo,220/12V kde se píchnu hned za cívku?před diody ?

Autor:  jio [ čtv 26.03.2020 21:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: napájení klasického drátového zvonku

https://www.tympolplus.cz/clanek/podle- ... vni-zvonek

do série trafo, tlačítko a zvonek

Autor:  pepin [ čtv 26.03.2020 21:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: napájení klasického drátového zvonku

jio píše:
https://www.tympolplus.cz/clanek/podle-ceho-vybrat-domovni-zvonek

do série trafo, tlačítko a zvonek


dík už mi to běhá, rozlousknul jsem nějaký starý zdroj pro starý mobil--DC 7v napojil se hned za trafo a zvonek zvoní, tak sláva.

Autor:  guchar [ pát 27.03.2020 0:22 ]
Předmět příspěvku:  Re: napájení klasického drátového zvonku

Na tom zvonku by mohlo být napsáno, nebo symboly z čeho napájet.
Stará klasika se šroubkem u přerušovače (Wagnerovo kladívko) by mohla jít seřídit i na 3V DC 1S Li-Ion.
U těch bez šroubku se velikost mezery - vzdálenost kontaktů šteluje přihýbáním.

Běhá na DC i AC 50 Hz. Zda je na 4, 8, nebo 12 V (dle popisu na něm) je dáno závity a průměrem drátu cívky
Jde seřídit ve značném rozsahu napětí. Seřízení pro menší napětí může být nestabilní - opalování kontaktů

Obrázek

Autor:  pepin [ pát 27.03.2020 2:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: napájení klasického drátového zvonku

guchar píše:
Na tom zvonku by mohlo být napsáno, nebo symboly z čeho napájet.


Obrázek


néé, žádný popis tam není, ale na ten vykuchaný zdoj,pouze za trafem , kde je výstup opět střídavé napetí to běhá, takže problém vyřešen.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/