Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 452 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 18:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
Lark píše:
Musí se vyhledat pro konkrétní objektiv a aktuání ohniskovou vzdálenost, aby nevznikala paralaxa. Pak ta fotka lan na mostu bude perfektní.


a to si právě nejsem úplně jistý, že když je panoramatická hlava, jde už potom vyfotit všechno a bez problému---třeba právě těch zubatých lan mostu.

Alespon mě to nešlo a tu seřizovací proceduru té hlavy jsem provedl---třeba jsem ale jen nepochopil nějakou část toho seřízení a i když podle svého seřídil hlavu dobře, udělal jsem třeba jinou chybu.

Ale to už se možná příliš odbočuje od kompaktu.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 18:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Pro to seřízení nodálního bodu používám třeba dvě tužkové baterky postavené v zákrytu asi 1m od objektivu nebo i nějaké sloupy v krajině a správně seřízená poloha osy otáčení je, když při otočení foťáku na jednu i druhou stranu od přímého směru zůstávaly v zákrytu i v krajích obrazu. Není to můj nápad, jen jsem to kdysi někde odkoukal.
To seřízení platí jen pro konrétní ohniskovou vzdálenost. Pokud jí změníš (třeba změnou zoom), nebo nemáš zamknuté ostření, tak se ten bod samozřejmě posune. Při správném seřízení budou i ta lana jako vyšitá.

Edit: Platí to jen pro foťák vyrovnaný do vodováhy, to znamená osa objektivu je horizontálně s vodorovnou rovinou otáčení, která by taky měla být vodorovně. PTGui to ale dokáže částečně korigovat, ale znamená to podstatně víc nastavování v programu.

Edit2: https://www.megapixel.cz/jjc-vodovaha-spy-3


Naposledy upravil Lark dne čtv 13.09.2018 19:01, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 19:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
Lark píše:
Pro to seřízení nodálního bodu používám třeba dvě tužkové baterky postavené v zákrytu asi 1m od objektivu nebo i nějaké sloupy v krajině a správně seřízená poloha osy otáčení je, když při otočení foťáku na jednu i druhou stranu od přímého směru zůstávaly v zákrytu i v krajích obrazu. Není to můj nápad, jen jsem to kdysi někde odkoukal.


Joo, to bude ono, já už si to seřizování nepamatuju, ale asi to byla stejná procedura, co popisuješ ty--procedura mi na fotáku fungovala,s poslepováním byl ale i tak někdy problém--prostě to složit bez vad stejně někdy ---některé záběry--nešlo.

Matně si pamatuji, že problém jsem měl, když jsem chtěl panoramaticky fotit třeba na výšku kostel, ale byl jsem příliš blízko---spodní záběry byli blízko.

nebo že mi už nešla slepit se zbytkem víceřadového panorama nejspodnější řada.

Ale to mohla být třeba chyba, se o něco takového vubec kompozičně pokoušet--jako že to už je neřešitelné, né, že bych něco nastavil špatně.

že už jsem se nepokoušel udělat panoramatickou fotku, ale spíš se snažil vytvořit s klasickým programem na panoramatickou fotku 3D fotografii.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 20:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 19.8.2005
Příspěvky: 4326
Bydliště: Šternberk, ČR
Obrázky: 0
pepin píše:

když se na ty dvě fotky podíváš, na první je v dílně tma a jen ve dveřích je venku vidět strom.

na druhé--focené HDR jsou už v té dílně vidět třeba hodiny a závěs--to přece nejsou přimalované králičí uši.

chápu co tím myslíš, ale to je spíš tone mapping

Zkusím to jinak. Když chceš HDR ve fotoaparátu používat a přijde to to jako vhodné, tak proč ne? Opravdu proti tomu nic nemám.

HDR ale nevypovídá nic k kvalitě fotoaparátu. Přímo ve fotoaparátu sice udělá fotku čučavější a umí (částečně) vyřešit případné přepaly a podpaly (způsobené často konstrukcí fotoaparátu), ale to stejné udělám v postprocesu na počítači. Přitom při stejném HDR programu na stejném počítači bude výrazný rozdíl ve výsledku, jestli ty (obvykle) 3 snímky nafotím s kompaktem s čipem o velikosti hrášku a čočkou s plexiskla a nebo s full frame fotoaparátem s kvalitním objektivem.

Jinak řečeno HDR a další fiškuntílie jsou jen nějaká nadstavba pro lidi, kteří si rádi hrají a chtějí s co nejmenším úsilím dosáhnout něčeho, co je alespoň trošku podobné tomu, když se to umí.

Na závěr si dovolím dotaz na autora původního dotazu. Co sis z té diskuze vybral?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 22:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
jio píše:

HDR ale nevypovídá nic k kvalitě fotoaparátu. Přímo ve fotoaparátu sice udělá fotku čučavější a umí (částečně) vyřešit případné přepaly a podpaly (způsobené často konstrukcí fotoaparátu), ale to stejné udělám v postprocesu na počítači. Přitom při stejném HDR programu na stejném počítači bude výrazný rozdíl ve výsledku, jestli ty (obvykle) 3 snímky nafotím s kompaktem s čipem o velikosti hrášku a čočkou s plexiskla a nebo s full frame fotoaparátem s kvalitním objektivem.

Jinak řečeno HDR a další fiškuntílie jsou jen nějaká nadstavba pro lidi, kteří si rádi hrají a chtějí s co nejmenším úsilím dosáhnout něčeho, co je alespoň trošku podobné tomu, když se to umí.

Na závěr si dovolím dotaz na autora původního dotazu. Co sis z té diskuze vybral?


možná si jen nerozumíme--pokud neřeším výběr a kvalitu fotáku--třeba jako já, si někdo i jiný už dnes bude myslet, že si na to své focení možná vystačí i s mobilem--ale s tím mobilem narazí, jako třeba právě já, že když fotím ze stínu--třeba pod střechou altánu a záběr pokračuje dál--do sluníčkem osvětleného prostoru--to, co je pod tím altánem je na fotce černý--prostě to tam není nic vidět--když použiju jako blesk diodu mobilu, taky si nepomohu, když dám ale na radu Igorb a nastavím na tom mobilu režim HDR--mobil si zřejmě udělá třeba dva ruzně expoziční snímky --jeden odpovídá nasvícení pod altánem--druhý odpovídá nasvícení za altánem, ty spojí v jeden---proto také po vyfocení píše--chvilku počkejte, snímek zpracovávám a po té chvilce--asi 2 vteřiny vypadne z toho mobilu snímek, kdy už to, co je pod střechou altánu není pouze tmavý obrys---

pokud pominu, že je to podstatně rychlejší, než v postprocesu v počítači,a i zrcadlovky umožnují fotit hdr programem, bo kontrastní výrazné rozdíly neumí ani super fotáky--respektive poskládáním několika HDR snímku lze vždy dosáhnout lepšího výsledku a není boha to obejít v postprocesu nějakým zesvětlováním snímku--klasický výsledek, po zesvětlení tmavého snímku mi z modré oblohy plné beránku vypadne bílá obloha.

Problém HDR focení je uplně jinde, málo kdo se umí udržet a při těch upravách to nenatáhnout při té upravě až do fáze, kdy je z toho snímku spíš než reálná fotka, tak překontrastovaná omalovánka---né vždy je to ale ke škodě--většinou ale nejspíš pouze tehdy, kdy to byl záměr už při focení.

Pokud pominu digitální fotáky, i v době kinofilmu 99,9 procent lidí fotilo na kinofilmy, které ze zelenýho rybníku uměli vyprdět modrou hladinu --Kodak Gold zcela určitě a co na tom, že ta fotka vubec nebyla barevně reálná, přebarvenější--živější snímky se lidem prostě líbí víc--u kinofilmu to bylo ale daný volbou kinofilmu a podělat do extrému se to nedalo, s digi fotákem už samozřejmě doma u svého compu ano--navíc, když se fotilo na kinofilm, každýmu bylo jasný, že jedno cvaknutí bude minimálně deset korun mínus, tak se u toho focení trochu víc přemejšlelo.

já tady vubec nezpochybnuji jasně nejlepší výsledky napříč jakýmkoli focením zrcadlovkou--ideálně full frame--pokud se chce někdo focení věnovat seriozněji , já řeším---má opravdu v době dnešních mobilu fotit nějakým kapesním mobilem--pokud ano--jakým, aby to mělo vubec reálný smysl na běžné--rodinné focení---si prostě pořád myslím, že pokud si dnes nevystačíš jen s běžným focením , zkončí to nakonec stejně opět u zrcadlovky--ale pokud se tomu focení se zrcadlovkou nebudeš věnovat, ve výsledku ti budou padat lepší fotky z mobilu---otázka zní, když se tomu teda nebudu věnovat, jestli lepší než z mobilu budou padat fotky lepší z kompaktu za 10-20k--který už se ale snaží být né hračkoidní--pouze malý, umí, ale pouze když umí i fotograf--bo foták, i když kompakt si přece nekoupí někdo, kdo chce, aby to ten foták vyřešil tak nějak za něj---trochu mi to přijde, jako začarovaný kruh.

mě by se samo malý skladný dobře fotící foták líbil, má to ale i své ale--když mi někde u sámošky ukradnou koloběžku--jako že počítám, že jednou to přijde, budu nasratý--pokud budu mít na té koloběžce v brašničce foták za 2Ok, budu nasratý o 20k víc :lol:

nabijení--tak, jako jsem nechtěl jít do iphonu, kuli opruzu s nestandartním nabijecím usb konektorem, s fotákem to bude kuli nabijení další opruz zvlášt při nabijení z auta--autobaterie 12V

mobil si dobiju i na trase na koloběžce powerbankou--stejným konektorem dobiju světlo na to kolo, když mi dojde baterka v kompaktu pro nabiječku 220V, jsem v prdeli.

kolik mi žere televize doma z 220V neřeším--kolik mi žere televize v autě z 12V autobaterie už ano

někdo to neřeší, pro mě jsou ale tyto zdánlivé hovadiny docela zásadní a musím z nároku na kvalitu pak slevovat a hledat pouze pro mě ideální řešení--nikoli dokonalé bezkomromisní.


Naposledy upravil pepin dne čtv 13.09.2018 22:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 22:33 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
jio píše:


A preco by som sa s tym mal odbavovat vo fotoshope vecer doma, ked mi to moze urobit fotak priamo pri cvaknuti a pri tom aj na mieste uvidim vysledok, a nie ze vecer doma zistim ze som to poondil na mieste kam sa uz mozno v zivote nedostam, len preto ze som chcel byt king a vediet to urobit ako ked sa to "umi" a nie strojcekom co to vie celkom dobre a za ktory som si zaplatil :- ))

ja napriklad vo fotoshope s fotkami nerobim nic :- ))) ... a je mi tak dobre :- P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 22:50 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
No, ked kukam na ten RX100 a HX80 ktorych cena je na hony vzdialena, tak jasne vidim na testovacich fotkach rozdiel, ale nie je nic co by mi principialne vadilo, na fotenie cez den by to asi slo, keby som si mal vybrat podla povodneho zameru tohto vlakna, bolo by to asi toto

.. aj ked nepochybujem ze vlastnosti odidu do stratena ked sa zacne fotit niekde kde nie je svetlo, ale ak ma HX80 rovnake barlicky ako ich mam ja na RX100 cize odsumovanie nasobnym fotenim (superior auto mod), nebal by som sa asi ani toho

ked si zvecsim tuto fotku, tak opticky je ten objektiv celkom v pohode (odhliadnut od svetelnosti), a ten cip je sony 1/2,3 co je v hromade podobnych fotakov v tejto triede a vecsi bude stat uz ine peniaze

https://2.img-dpreview.com/files/p/E~fo ... 9cf53e2873

https://www.dpreview.com/forums/post/60256569?image=0


na Alze to vidim za 280E a podobny ultrazoom s hladacikom a vyklopnym displejom plus hromadou ovladacov ako to maju zrkadlovky v tej cene asi nenajdem, takze moj hlas by bol asi za HX80


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 22:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
igorb píše:

A preco by som sa s tym mal odbavovat vo fotoshope vecer doma, ked mi to moze urobit fotak priamo pri cvaknuti a pri tom aj na mieste uvidim vysledok, a nie ze vecer doma zistim ze som to poondil na mieste kam sa uz mozno v zivote nedostam, len preto ze som chcel byt king a vediet to urobit ako ked sa to "umi" a nie strojcekom co to vie celkom dobre a za ktory som si zaplatil :- ))

ja napriklad vo fotoshope s fotkami nerobim nic :- ))) ... a je mi tak dobre :- P


pozvolna a pomalu se právě už delší dobu dostávám přesně tady k tomu--jak jen v rychlosti, třeba při jízdě na té koloběžce s manželkou--partou kamarádu rychle cvaknout snímek, který na jedno cvaknutí tak nějak vyjde, aniž bych manželku--kamarády zdržoval nějakým--hele, zastavte, já ted budu fotit.

chci fotku, ale nikoho časově neprudit a nezdržovat svojim focenim.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:05 
Mazák
Mazák

Registrován: 28.4.2017
Příspěvky: 713
Bydliště: Napajedla
pepin píše:

............. a není boha to obejít v postprocesu nějakým zesvětlováním snímku--klasický výsledek, po zesvětlení tmavého snímku mi z modré oblohy plné beránku vypadne bílá obloha.

...............
............-když mi někde u sámošky ukradnou koloběžku--jako že počítám, že jednou to přijde, budu nasratý--pokud budu mít na té koloběžce v brašničce foták za 2Ok, budu nasratý o 20k víc :lol:



I Zoner dokáže část snímku ztmavit/zesvětlit dle potřeby. Jen je to vždy odněkud (přímková linie) ke kraji snímku. Ale to už je spíš jen záchrana. Lze ale ztmavit oblohu a pod.
Každopádně, dodatečně doplnit polarizační filtr - jak jsi psal - v PC nejde.
Nicméně, to chce zkoušet už při expozici - a to tedy chce vždy přemýšlet o možném výsledku, o kompozici a pod.
Pokud nechceš fakt nic řešit a fotky se ti líbí takové jaké "samy" vypadnou z mobilu, pak nemá smysl to řešit.

No a ukradení krabky za 20k z koloběžky.... vem ji do kapsy, stejně jako mobil. I ten ti můžou v té sámošce ukrást (a zůstane ti venku kolobrnda, i s foťákem :-) )
Já třeba nemám problém vyrazit ven s foťákem a bez mobilu ;-)
Nebo ho mít někde v batohu pro případ nutné potřeby a foťák po ruce...
:-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
Steve píše:

I Zoner dokáže část snímku ztmavit/zesvětlit dle potřeby. Jen je to vždy odněkud (přímková linie) ke kraji snímku. Ale to už je spíš jen záchrana. Lze ale ztmavit oblohu a pod.


Na to by som nevsadzal, pokial je nebo preexponovane na hranice dynamickeho rozsahu, baranky proste z bieleho fleku nebudu, rovnako z tmavej skvrny obraz tiez nedostanes, maximalne nejake vyprane fleky. Tu nie je problem v tom ci prislusny nastroj vie alebo nevie upravit len cast snimku, ale ci foto obsahuje alebo neobsahuje prislusny obraz, a pokial si mimo dynamickeho rozsahu, tak proste ten obraz tam nie je, takze ho tam mozes tak akurat domalovat. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
igorb píše:
No, ked kukam na ten RX100 a HX80 ktorych cena je na hony vzdialena, tak jasne vidim na testovacich fotkach rozdiel, ale nie je nic co by mi principialne vadilo,


ještě se zeptám znovu--RX 100 jde bazarově koupit přez 6 K--po záruce

RX 100 II jde bazarově dohnat za cca 7--8 K--mraky lidí přechází na zrcadlovku a jde to z domu opravdu výrazně pod cenou a v podstatě neocvakané

HX má minimální světelnost 3,5, do toho se mi fakt --pokud vyměknu a nevystačím si s mobilem asi moc nechce--i kdyby byl na bazaru za 3K

já si po pravdě venku, za sluníčka na té koloběžce vystačím i s tím mobilem---a to, jak jsem dnes zjistil, nevyužívám--nefotím na jeho maximální rozlišení---ale večerní focení --třeba opejkání buřtu už s mobilem fakt nedám, prostě do 10k bych si uměl ježíškovi asi napsat, přez 10 se mi už fakt nechce a do 5K si myslím, že by bylo smysluplnější koupit lepší mobil


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:32 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
pepin píše:

ještě se zeptám znovu--RX 100 jde bazarově koupit přez 6 K--po záruce

RX 100 II jde bazarově dohnat za cca 7--8 K--mraky lidí přechází na zrcadlovku a jde to z domu opravdu výrazně pod cenou a v podstatě neocvakané


Neviem presne co sa pytas ale ci staci RX100 II tak to netusim, ale ked som kupoval ja, zavrhol som vsetky starsie ako IV ale uz sa nepametam preco, je to viac ako rok dozadu ... a IV som nekupil preto, ze cenovy rozdiel bol velmi maly, tak som proste kupil najnovsiu verziu k danemu datumu a problem solved

v kazdom pripade toto moze pomoct:

https://photographylife.com/sony-rx100- ... comparison

Pri kupe RX100 treba mat na pameti ten maly zoom, ak je to psychologicne obmedzenie, kekupoval by som to ... mne to nevadi lebo 18-250 mam na zrkadlovke, navyse mam stary nikon a dobre viem ze akakolvek fotka na dlhu vzdialest je degradovana oparom, prehriatym vzduchom atd, takze nejake ultradlhe skla ma uz davno nevzrusuju, 50% mojich fotiek na zrkadlovke je rybie oko 8mm, druha asi 1/4 je tym zoomom 15x a zbytok pevnym sklom 50mm ked chcem robit srandicky s hlbou ostrosti. Takze limit 3x zoom na RX100 ma netrapi (vzhladom na moznost celkom slusneho digitalneho zoomu).

Ale urcite by som sa nespoliehal na to ze vsetky maju rovnaky firmver, ficurie a podobne - prave naopak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
No viem preco by som spolahlivo tu verziu 2 nekupil - nema hladacik ... a nema fazove ostrenie to by ma asi u highendu odradovalo


... a nema ND filter, nema vysokorychlostne filmovanie ... a ma sarsiu verziu senzora .. dlhe ohnisko na najkratsom konci a spalbu svetelnost na dlhom konci, tipujem ze tam bude chybat este zopar dobrych vychytavok ktore v zozname nie su (ako to dvojsnimkove odsumovanie) ale to len hadam

takze v podstate vyhoda proti normalnym mydlovy krabickam je velky senzor (ale starsi) a dobra svetelnost na siroko - tym to asi konci


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
Steve píše:
Každopádně, dodatečně doplnit polarizační filtr - jak jsi psal - v PC nejde.
Nicméně, to chce zkoušet už při expozici - a to tedy chce vždy přemýšlet o možném výsledku, o kompozici a pod.
Pokud nechceš fakt nic řešit a fotky se ti líbí takové jaké "samy" vypadnou z mobilu, pak nemá smysl to řešit.

No a ukradení krabky za 20k z koloběžky.... vem ji do kapsy, stejně jako mobil. I ten ti můžou v té sámošce ukrást (a zůstane ti venku kolobrnda, i s foťákem :-) )
Já třeba nemám problém vyrazit ven s foťákem a bez mobilu ;-)
Nebo ho mít někde v batohu pro případ nutné potřeby a foťák po ruce...
:-)


ono kdybych si měl možnost koupit mobil, který má displey pro oko s korekcí dioptrií, jako bezzrcadlovka, před čočku pak dát polarizák, tak v tom mám naprosto jasno, co chci :lol:

to ale zatím fakt nejde

to ukradení krabky--fotáku z koloběžky i s tou koloběžkou--to je těžký, nechci být otrokem posedlosti, že kdekoli zastavím, jsou tam jen zloději--takže sundat světla, sundat bluetooth reprák, sundat mobil, vyndat z brašny foták--ono fakt jsem tady s tou koloběžkou tak trochu exot, a kamkoli přijedu--nějaké cyklo kiosky, je to tak trochu, jako když někde zaparkuje ferari--i když vedle mě stojí elektrokolo kolo za 100k--koloběžka v elektru není tak obvyklá, navíc dvoumotorová

je to hodně daný i tím, že na tom zadním nosiči vozím tu čubu, takže často když někde zastavím, než si jdu ke kiosku objednat pivo, často musím nejdřív chvilku pozovat na focení :lol:

občas se ale zastavím u nějaké sámošky pro rohlík a kus salámu, tam mám ale opravdu už bobky to tam venku nechat i třeba jen chvilku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Fotoaparát
PříspěvekNapsal: čtv 13.09.2018 23:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.5.2008
Příspěvky: 11375
Bydliště: praha 5
igorb píše:

Neviem presne co sa pytas ale ci staci RX100 II tak to netusim, ale ked som kupoval ja, zavrhol som vsetky starsie ako IV ale uz sa nepametam preco, je to viac ako rok dozadu ... a IV som nekupil preto, ze cenovy rozdiel bol velmi maly, tak som proste kupil najnovsiu verziu k danemu datumu a problem solved

.


se přiznám, že se začínám ztrácet--veliký zoom--přiblížení vubec pro své potřeby nepotřebuju--viz moje posedlost naopak pouze panoramatického fota--mě by stačil foták, kterým bych případně odfotil nějakou akci v hospodě--u ohýnku--fotit kostel na Slovensku z čech nepotřebuju---ani rychlá era--modely na letišti, to bych si vzal tu svoji G1.


Naposledy upravil pepin dne čtv 13.09.2018 23:59, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 452 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz